reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewelia jak malutka się czuje dzisiaj?? Mam nadzieję, że nocka minęła dobrze.

Agaulec a co wymyślili? Ja pamiętam jak mój przedszkole kończył to się ludzie chcieli na prezent dla pani składać po 100 zł od rodzica co by dawało w sumie ok. 2500 zł to ja nie wiem co oni chcieli kupować, lodówkę??

Aga dokładnie teraz się wszystko rozbija o prezenty u kupę kasy, my nie szalejemy, jak chrześniak męża miał komunię to daliśmy mu 400 zł, w zeszłym roku mojemu na komunię to samo i sami nie oczekujemy nie wiem czego, na pewno nie chcę prezentów typu laptop czy coś, o nie! To już zapowiedziałam z mężem. Ja też mam problem z czytaniem, tak to jest :) Aga ja dziecku kuzynki na roczek kupiłam klocki drewniane, moim zdaniem to fajan rzecz i trwała jeśli się kupi dobre. No i uczy koordynacji itd.

Aurelia trzymam kciuki, żeby dzisiejsza nocka była już ok bo się biedna wykończysz.

My faktycznie nic innego nie poleci, ale u mnie i tak przeważają bajki :) Mój wczoraj był cały dzień śpiący, nie spał ale tarł oczy ciągle. Nie wiem co się dzieje.

Dzisiaj byłam z synkiem na badaniach, oczywiście Kubusia musiałam zabrać więc miałam ekstra wypad z dwójką dzieci i pani pielęgniarka wzięła mnie jako pierwszą bo ze względu na dzieci byłam uprzywilejowana na co się wpienił taki gość, który miał być pierwszy, tak z 45 lat miał, po mnie jeszcze panią w ciąży bez kolejki wzięli więc tym bardziej chyba facet miał skopany nastrój.

reklama
My u nas jest podobnie z tym spaniem, może to taki wiek już sama nie wiem, sam w łózeczku nie zaśnie nie ma szans , jeszcze jak go do wózka wsadzę to nawet nawet, ale jest cały czas bunt, płacz a wdać że spiący hmm może to m przejdzie.

Dokładnie taka j z tymi prezentami to kosmos, ja na komunie daje rower więc tu mam po problemie, a chrześniakowi kupię klocki

My na urodziny to już dajemy po prostu po 50 zł i koniec bo jak mam myśleć o prezentach to aż mnie trzęsie, nigdy nie wiadomo co kupić itd.

witam

byłam wczoraj na tej wizycie wyszłam rozczarowana.powiedziałam że dziecko już drugi dzień gorączkuje to dała mi do zrozumienia że za wcześnie przyszłam-osłuchała,zajrzała w ucho i nic nawet nie zleciła na zbicie tej gorączki.Jak powiedziałam że podaję paracetamol ale po czasie przestaje działać to powiedziała żeby podać ibufen.ale ile i jak to już nie powiedziała nadmieniła że jak w ulotce!Masakra!!!
dała skierowanie na mocz ale dziś nie udało mi się pobrać:-(W nocy miała 38,6, rano i do tej pory jest ok.

och trochę się pożaliłam na dodatek jeszcze z mężem kiepsko:-(

Ewelia a moze to trzydniowka, albo idą jej zęby? ważne że osłuchowo oki, a co do lekarzy i ich podejścia do pacjentów jest żenujące...
u nas też z mężem było średnio ale to ja byłam taka zrzęda przez okres i ciężko było ze mna wytrzymać, teraz po ciązy mój okres trwa jak u słonicy 10 dni ;-/ mam nadzieję że to się zmieni
dziś siedzimy w domu bo cały czas pada ;-/
ciekawe co tam u Jagody, rampampam, talaa też dawno nic nie pisały i Kapciusia

Witajcie
My dziś także w domku siedzimy pogoda paskuda troche sprzatam i siedze z M i gadamy troche się czuje jakby to było święto bo on w domu:-)
Takaj jest wymyslone aby był obiad +ciasto napoje i słodycze i duzo zaproszonych gości łącznie z paniami z przedszkola:wściekła/y: i księzmi z parafi to chyba lekka przesada to tylko podstawówka i oczywiscie szwadron ludzi aby to ogarnąć ja wysle chyba męża aby po imprezie sprzatał bo ja nie mam czasu siedzieć od 15 do 21 w szkole
Ewali zdrówka dla dzieciatka może to jest naprawde trzydniówka:tak:
My ja z mebelkami nie pomoge bo ja Lenie to nic nie kupowałam jest u nas w pokoju a ciuszki też ma w naszej szafie a starsza ma robioną szafe do zabudowy i dodatki teżmirobił stolarz
Aurelia a jak Bartuś
Swoja drogą ciekawe co tam u dziewczyn:tak:

i jeszcze zapytam czy wasze dzieciaki mają pod języczkiem takie dziwne podniebienie?ciężko tam zajrzeć ale jak ziewa to rzuciło mi się w oczy coś dziwnego nie tak jak u nas dorosłych

ewelia miał trzydniowke miesiąc temu, tylko gorączkował i później wysypka na brzuchu i troche na głowie, a co dokładnie zauważyłaś dziwnego na podniebienu?
dzisiaj Tymcio pare razy pełzał :-D

reklama
aga163 takie jakby dwie warstwy widziałam a może to się zrasta albo nie wiem co to zawsze coś wynajdę a później się zastanawiam czy to normalne.

Do góry