Witajcie dziewczyny!
Co do lekarzy to faktycznie ciężko trafić na takiego, który by człowieka nie wkurzył, czasem mam wrażenie że oni mają się za lepszych od reszty. Jak w grudniu robiliśmy badania krwi małemu na oddziale w szpitalu( jak przestał jeść) , to z przejęcia przestałam mówić panie doktorze tylko proszę pana, a na to pielęgniarka stojąca obok mnie poprawia, no myślałam że z siebie wyjdę i powiem , że w takim razie do mnie proszę się zwracać pani magister. Jak mam iść do lekarza to jestem już zła i rozdrażniona.
Kilka dni temu jak podczytywałam Was to widziałam że temat był usg główki, u nas w Poznaniu w każdym szpitalu oprócz kliniki położniczej na Polnej robią usg przezciemiączkowe w 1 dobie po urodzeniu, ja niestety właśnie w tej klinice rodziłam i nie wiedziałam nic o tym usg. Jak mały miał dwa tygodnie to byliśmy u pediatry i on powiedział że dobrze jest zrobić to właśnie usg oraz usg ukł. Moczowego, no to zrobiliśmy.
aga163 ja mam ostatniego kwietnia dwa latka mojej chrześnicy, hulajnogę trzykołową kupię, ale klocki fajny pomysł, już doczekać nie mogę się kiedy Kayowi klocki kupie.
ewelia1zdrowia dla małej.
kajtek spał dziesiątki do 6.10 od 20.30, ale o 18 dostał kaszkę marne na dobranoc, 190 gram, potem przed spaniem mleko z kleikiem, dzisiaj też mu tak dam, zobaczę czy też pośpi. Pomysły na obiad dla małego mi się kończą, więc wczoraj dałam słoik Hippa- warzywa ze słodkimi ziemniaczkami, no i zwymiotował po nim...:-(
Mamy straszny problem z zasypianie w dzień, już nie wiem co z nim robić, teraz śpi, na rękach odjechał, ale wiercił się kopał, płakał, zmęczył się i padł.
Kupiłam wózek Quinny zapp ixtra2 , w maju jedziemy na krótki urlopik to mniej miejsca zabierze, a jest całkiem fajny bo rozkłada się do pozycji leżącej.
Ciągle się rozpakowuje, dzisiaj poprawiają nam barierkę schodową i znowu bałagan. Nie mam mebelków do małego, wszystkie albo brzydkie albo drogie, macie może jakiś sklep internetowy z fajnymi mebelkami, muszę kupić komodę i szafę, jak nic nie upatrze to zostaje Ikea.
Dzisiaj rocznica katastrofy smoleńskiej, no to w telewizji nic nie będzie, od rana na TVN 24 maltretują temat.
Miłego dnia, zdrowia i słońca, u nas go nie ma od wczoraj...
Pozdrawiam