reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam z kawusia ;-)

Mikolaj znowu pospal do 6stej i nie obudzil sie na cycka w nocy, ma teraz faze wtulania w poduszke i spania na boku, robi tez postepy w raczkowaniu i kilka kroczkow do przodu mu sie udaje.

Madzialenak gratki szczepienia! Jak nocka i udo po szczepieniu?

Taka j maly poszedl spac o 19.30 i pospal do 6stej rano, w ciagu dnia spi do 3 godzin jeszcze.

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Jak tam dziewczyny z oknami na święta, działacie już? Mi się udało wczoraj umyć tylko dwa, ale może przy dwójce dzieci to aż dwa, a zostało jeszcze 9. A jak u Was?

Madziasek,wow, gratulacje dla małego raczka :)
U nas dalej chorobowo. Ja mam już drugi antybiotyk na anginę :( Myślałam ,że zejdę z tego świata ale już jest ok.
Starsza córka kaszle mocno już 3 tygodnie, nic nie działą na nią, młodsza wyłazi z przeziębieniaa Mikołaj jako tako się trzyma tylko wkółko płacze :(
Brak czasu na cokolwiek.

Grinula super ze wyjazd udany i pralka naprawiona ;-)
Miki jesli sie awanturuje w wozku to wiem ze chce byc wyzej i ogladac swiat, a tak to tez sie popsul i wymaga duzo uwagi i czasu mniej na inne rzeczy! Hehhhh

Ewuncia zdrowka dla Was!!! Pierwszy antybiotyk chyba zle dobrany skoro musialas drugi antybiotyk zajadac. Jedz duzo jogurtow naturalnych i pamietaj o oslonce. Jeszcze raz duzo zdrowka!!!

Aurelia chetnie bym umyla Twoje okna bo lubie haha
ja mam dwa okna (od naszego pokoju i pokoju z aneksem) duze tarasowe, reszta u dziadka ale mnie to nie obchodzi.

witam wszystkich
Ewuncia zdrowia dla wszystkich ale sie pochorowałaś dziewczyno zdrówka jeszcze raz:-)
Madzialanek jak tam Sebuś po szczepieniu jak udo mojej grudka już znikła i też była szczepiona na pneumococi
Madziasek widze że Mikuś juz pieknie zaczyna raczkować Lena podnosi tyłek i tak smiesznie się buja moze też zacznie niedługo raczkować
Grinula jak piszesz o Małgosi w nocy to jakbym widziała moją Lene w nocy tylko na cyca sie budzi i chwile possie i idzie spać choc dziś chyba było lepiej :-)
pozdrawiam wszystkich Lena teraz chwile pośpi a ja kawusia
A okna u mnie nie ruszone

Hej dziewczyny !

Agaulec, u nas ze spaniem też jest kiepsko, wstaje co 2-3h żeby włożyć małemu smoczek do buzi, włączyć karuzelę i śpi.. niby nic przy nim robić nie trzeba ale takie przerywane spanie jest straszne :-(

Grinula, mój ostatnio też się w wózku wyginał :baffled: fajnie, że odwiedziliście zoo ale te nasze zoo to chyba coraz gorsze.. jak byłam 3 lata temu to strasznie mało zwierząt i tak trochę zaniedbane te zoo..

Madziasek, super, że Miki już do raczkowania się przymierza ! Ja właśnie dokupiłam puzzli piankowych bo mamy w całym mieszkaniu panele i Kuba się ślizga.. próbowałam z kocem ale to samo.. a w taki sposób to on się nie nauczy raczkowania..

Ja okna planuję umyć w następnym tygodniu bo od poniedziałku mąż bierze ojcowski :-)

Witam przy śniadanku

Madziasek wow, ale fajnie, że Miki juz zaczyna raczkować, gratuluję :-)

Aurelia u nas mąż okna myje i całe szczęście bo mam aż 5 dużych i 4 małe.

Ewuncia życzę zdrówka dla Ciebie i pociech.

Grinula fajnie, że odpoczęłaś i naładowałaś baterie :-) Seba też robi aferę w wózku jak leży za nisko a chciałby posiedzieć, a największa jazda jest jak mu słońce świeci, wtedy to dopiero daje popis, już się skubany nauczył że jak mu świeci to mama parasolkę rozkłada ale pojęczeć swoje musi :sorry: mały terrorysta.

Dzięki dziewczyny, odczyn poszczepienny nadal jest czyli zaczerwienienie i spuchnięte ale wydaje mi się, że trochę mniej, jak małego dotykam to go chyba nic nie boli bo już nie jęczy. U nas nocka do niczego, kilka razy musiałam wstawać dać Sebowi smoka i włączyć karuzelę bo znów marudził przez sen, a o godz. 4 to już się obudził z wielkim płaczem, oczywiście bez mleka się nie obyło i myśleliśmy z mężem, że jak je dostanie to pójdzie spać a tu nic wielki płacz jak go odłożyliśmy do łóżeczka więc od godz. 4:30 po prostu spał z nami w łóżku, oczywiście w nocy włączył mu sie gadulec i zanim zasnął to mineło trochę czasu. Jestem znów nie wyspana :crazy:

Czy Wasze dzieci też dużo gadają? Mojemu się buzia nie zamyka , non stop gada i gada "dadadadada" , "tatatatata" i cos tam po swojemu jeszcze :happy:

Ostatnia edycja:
Ja też mam te puzzle piankowe, tylko że kupiłam 4 kolorowe bez żadnych literek, cyferek, zwierzątek, pojazdów itp. bo wiem że one wychodzą i cięzko jest poodkurzać taka matę. Fajne są bo dość duże 40x40 cm.

reklama
Grinula super, że wyjazd się tak udał :) Naładowałaś się.

Mój już zaczął raczkować, coraz mniej pełza a więcej raczkuje, na szczęście bo martwiłam się, że tego nie będzie robić.

Madziasek aha, ale ja myślałam, że on wstał o 6 rano i potem był bez spania do 19:30 i byłam w głębokim szoku, że dziecko mogło tyle wytrzymać :D

Mój dzisiaj spał na razie 1,5 godziny, tylko raz jeszcze go położę więc dzisiaj spania będzie 2-2,5h. A jak jest u Was tak razem do kupy jakby to zebrać to ile śpią Wasze dzieci?

Madzialenak mój tylko jednego dnia gadał coś na zasadzie "dadadada" i "tatatata" i to wszystko.

Ewuncia zdrówka dużo życzę!!

Mój starszak znowu dzisiaj wymiotuje, już chyba 4 raz w ciąglu 1,5 miesiąca mamy taki dzień, już nie wiem co jest grane :(

Basia ja to bym tak chciała, żeby trzeba smoka do buzi i koniec a ja dzisiaj lulanie itd. miałam w nocy, ciężko mu jakoś spać było.

Ostatnia edycja:
Do góry