reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam z kawusia :-D

Od wczoraj slysze dadadabababatatata a od kiedy sie nauczyl przekreca z pleckow na brzuszek jest juz doslownie wszedzie szczegolnie gdzie sa kable od jakis sprzetow meza, coraz lepiej tez idzie mu podciaganie dupki i bujanie do przeodu i tylu i chyba tez uczy sie utrzymywac rownowage bo podnosi jedna reke do gory i tak chwilke sobie jest...

dziecko mi sie popsulo, juz nie pamietam ile razy wstawalam do malego gdy plakal przez sen, nad ranem go wzielam do siebie i do 6 pospalismy.

u mnie lalo cala noc i dalej popaduje heh

Aurelia my krzeselko od stycznie uzywamy i maly bardzo w nim lubi siedziec ;-)

reklama
Mój pełza to już od 2 miesięcy, na czworaka ustawia się od ponad miesiąca, na klęczki wstaje też od jakiegoś czasu ale nawet nie wiem od kiedy i zapomniałam napisać, że od tygodnia wstaje na nóżki, ale siadać siada tylko ze stania, z leżenia nie usiądzie jeszcze, także czego mi nie robi to: nie siada z leżenia, nie raczkuje, nie chodzi. Ale myślę, że na wszystko ma czas. Nie musi koniecznie książkowo przecież.

Ja też nie wiem ile razy wstawałam i odkładałam małego dzisiaj w nocy, tak mu się podoba, że stoi, że jak się budzi to zaraz pion a w nocy to tak nie bardzo, nie zostawię go tak bo się boję bo jeszcze jakiś super stabilny nie jest więc odkładam i tak w kółko, dzisiaj np. godzinę to robiłam! Może coś teraz jest, że te nasze dzieci tak śpią dziwnie??

Ostatnia edycja:
Cześć, dawno mnie nie było i coś nie mogę się wbić
Taka j , ale Twój synek silny jak już wstaje.
Patrycjal , piekny projekt.
Kulkaprzytulka ja już dawałam jogurt i wszytko ok, od lekarza słyszałam ,że można już od 8 miesiąca podawać.
Lena siedzi sama, ale trzeba ją ułożyć, bo sama jeszcze siąść nie potrafi. Do raczkowania się jeszcze nie kwapi, ale już przy kanapie sama stoi.
W czwartek mamy mieć szczepienie, mocno zaległe , bo to drugie dopiero. Ale co było szczepienie, to ktoś u nas chory, a domownicy muszą być zdrowi.
Budzi się nadal w nocy raz mniej raz więcej, ale dostanie cyca i idzie spać, chociaż trochę to zaczyna być męczące. Bo nawet nigdzie wyjść nie można. Tylko ja ją mogę uspokoić. Mamy mieć w kwietnu spotkanie klasowe i nie wiem jak to będzie

Kamu ja miałam spotkanie klasowe w grudniu ale poszłam, tyle, że nie do nocy bo do 23 mnie nie było ale nie odpuściłam bo stwierdziłam, że też potrzebuję wyjść do ludzi a Wy macie mieć takie z nocnymi szaleństwami? Doskonale Cię rozumiem, że to męczące, że się dziecko tak budzi i budzi, ja już nie wierzę, że kiedykolwiek przestanie.

Taka j , na cało nocne szaleństwo to i tak bym nie poszła, no ale tak do 24-1 to bym chciała być. Najgorsze jest to ,że jak Lena się rozedrze to już D nie jest w stanie jej uspokoić :-(

Witajcie
U nas pogoda straszna leje juz 3 dzień wiec ze spaceru nici:wściekła/y:
Moja Lena kula się z pleców na brzuch i odwrotnie ostatnio zauważyłam że zaczyna tyłek podnosić jakby do czworaków.Jak ją posadze to siedzi ale sama nie usiądzie.
Grinula twoja Małgosia naprawde dużo umie, daj znać jak po wizycie u rehabilitanta.
Takaj Kubuś zresztą także bardzo ruchliwy i sprawny a starszak już zdrowy? :tak:
My jutro mamy szczepienie 2 dawka pneumo oby się nie pochorowała.
Od wczoraj kłade ją spać w dzień do łóżeczka w sypialni na pietrze i powiem wam że wczoraj spała 3 razy po godzinie kiedy spała na dole w wózku to tak ok 30 min to był max nie mówiąc o tym że cała rodzina najlepiej jakby nie oddychała taka jest czujna byle szelest ją budzi:tak:
My mamy dom już taki bardziej starszy bo ma 18 lat ma 2 kondygnacje i 2 lata temu zaczelismy marzyć o czymś nowym z innych materiałów i tym sposobem mamy postawiony w stanie surowym ten nowy mam tylko jedna kondygnacje bo ja już pieter nie chce prosty mały taki dla ludzi prawie na emeryturze;-) projekt to bella 2 z małymi przeróbkami pozdrawiam mała już śpi godzine ale jestem szcześliwa:-)

Witam!
U nas też lało całą noc, a teraz pochmurno jakby zaraz miało znowu lać, więc cały dzień w domu. Zresztą i tak siedzimy w domu bo Bartek coś zaczyna gorączkować, wczoraj mieliśmy szczepienie o 16, noc minęła spokojnie, a rano zaczął się stan podgorączkowy. Oby nie szło dalej.

Dziewczyny mam pytanie, ile urosły Wasze dzieci od narodzin, mojemu przybyło 18 cm, a jak u Was?

U nas to Lena śpi pół godziny max 40 min w domu, tylko na dworze potrafi spać długo, z synem też tak miałam, jak był starszy to zaczął spać po 2-3 godziny :-)

Kamu a ja Ci powiem, że da sobie radę. Ja też się bałam, bardzo, bo mały uspokajał się tylko u mnie ale pojechałam, powiedziałam sobie "trudno" i przyjechałam to mały spał, mąż dał sobie radę, podobno też płakał ale jakoś mu się udało. Moim zdaniem jak ktoś jest już postawiony przed faktem dokonanym i nie ma wyjścia to sobie poradzi, wejdzie na wyżyny swoich możliwości i da radę bo innego wyjścia nie ma. Przemyśl to sobie jeszcze.

Agaulec widzisz, okazuje się, że w łóżeczku lepiej, to super, będziesz dalej tak usypiać? Starszak czuje się dobrze i wygląda, że jest ok ale tak było już kilka razy, 1 dzień wymiotów, biegunki itd. potem tydzień dobrze i znowu to samo więc już tego nie zostawię, jutro badanie krwi i moczu robimy i jesteśmy na syropie na bakterię.

Aurelia ja nie wiem bo mi go nigdy nie zmierzyli ale muszę następnym razem poprosić. U nas też tak było za pierwszym razem, po szczepieniu nocka spoko a potem w dzień gorączki i płacze ale nocka znowu spoko więc może u Ciebie podobnie teraz, oby szybko przeszło.

Kamu mój starszak jak miał prawie 4 lata to jak wracał z przedszkola o 13 to po obiedzie spał do 17 nawet, aż go budziłam, żeby mi potem w nocy spał, straszny śpioch był z niego a teraz mam inaczej, mały jakby się dało to nie spałby wcale.

Ja się cieszę, że następne szczepienie mamy za 6 miesięcy tylko, że to jest to najgorsze, nie wiem co z nim robić.

reklama
Taka ja ja chyba odpuszczę kolejne szczepienie i nie będę szczepić. Jakoś wole mieć zdrowe dziecko choć ten autyzm niby nieudowodniony ale jakby nie daj boże pojawił sie po szczepieniu to nigdy bym sobie nie darowała

Do góry