reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

My ja podaję kaszkę w butelce na noc bo już zwykle jest taki po całym dniu, że nie ma za bardzo chęci na jedzeni łyżeczką. Robię mu 150ml wody i potem dodaję do tego kaszkę tak 5-7 stołowych łyżek i mieszam, staram się, żeby ta kaszka mogła postać ze 3 minuty, żeby jeszcze samo troche zgęstniało i podaję mu przez smoczek trójfazowy, zwykle przez dziurkę nr 2. Ale mój i tak się budzi co chwila więc chyba się nie nasyca niestety kaszką.

reklama
Takaj moja w tym fotelu jest w pozycji hmm.. cos miedzy tym pierwszym fotelikiem, a pozycja siedzaca..taka pollezaca bardziej zblizona do siedzacej :cool2: rozumiesz?

witam tak w ogole, pospalismy do 7, teraz G. poszla na drzemke, w miedzyczasie kapiel zaliczylysmy, bo sie skupkala po pachy...
niestety przez ta chorobe malo chce jesc pokarmow stalych, tylko cyc i cyc.. i co 1,5 - 2 godziny jak noworodek!! no i te kupy teraz takie rozciapane sa, a jeszcze antybiotyk tez wplywa na rozrzedzenie...

Taka j moja tez zmierzla w towarzystwie obcych osob, dlatego ciocia podzielila imprezke na 2 tury;-) i wczoraj byla najblizsza rodzinka, wiec spokojnie bylo, a wczesniej znajomi byli.

My nie pomoge z kaszka, bo nie podaje w ogole kaszek, a po drugie butli nie uzywamy. Mala ma plamy na ciele i wyeliminowalam kaszke z glutenem, ale i tak plamy sa.. ciezko mi rozszyfrowac co ja uczula...

dobra, uciekam do kuchni, bo starszak zazyczyl sobie na obiad pomidorowa i domowa pizze..

My ja zauważyłam, że małemu nie wystarczało na noc 150 ml mleka i zaczęłam dodawać do niego kleik tzn. przygotowuję 150 ml mleka modyfikowanego i do tego dosypuję 3 łyżki stołowe kleiku, wymieszam, chwilę poczekam i gęstnieje ale jest do picia. Używam butelek i smoczków tommee tippee, o taki smoczek specjalny do kaszki: SMOCZEK DO KASZKI 1szt. Tommee Tippee (4036866514) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Madzialenak i ile wytrzymuje na tym mleku z kleikiem?

U nas pogoda straszna, leje bardzo i do tego okropnie wieje a mąż zabrał małego do swoich rodziców, pojechał na kawę a ja mam godzinkę dla siebie i oczywiście już myślę co tam maluszek, baby nie da się zadowolić, tak to bym chciała, żeby go ktoś zabrał na troche, żebym odpoczęła a tak to o nim ciągle myślę.

Takaj mały pije kleik o 22 i później dopiero mleczko 180 ml o 8 - 8:30.

Edit:
na samym mleczku zaczął mi się budzić o 6

Ostatnia edycja:
Madzialenak no to bardzo długo wytrzymuje i w ogóle się nie budzi czy budzi się ale uspokajasz, dajesz smoczka, herbatkę czy coś?

Takaj on przesypia całe noce, owszem zdarzy się niekiedy, że się przebudzi w nocy ale wtedy daję mu szybko smoczka, włączam karuzelę i śpi dalej.

Madzialenak ale masz fajnie, ja już nie wiem co mam robić, w sensie nic nie można zrobić. Cokolwiek, obojętnie czy przetrzymam go i dłużej nie śpi przed nocą czy śpi więcej, czy mu dam bardzo gęstą kaszkę czy lżejszą, czy mu zrobię bardzo dużo jedzenia, niekiedy dałam tyle, że ledwie to wtłoczył a potem i tak się budził.

A macie porównanie czy dzieci lepiej śpią po kleiku czy lepiej po kaszce?

reklama
Taka j. ja w dalszym ciągu mam to samo. Mówią zeby dawac dzieciom wode zamiast jedzenia w nocy, to sie odzwyczaja. Ale u mnie to sie konczy na przelanych pampersach. A mleko i tak za chwile musi byc.

Do góry