reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorkiem :)

Aga, ale lekarka ma tupet.. normalnie masakra.. w tym kraju to trzeba mieć za przeproszeniem ryj od ucha do ucha i o wszystko walczyć ;/
Ja niestety jestem za spokojna i za uległa i pewnie też bym się poryczała i tyle z tego.. Mam nadzieję, że Tymcio ma się już lepiej !

Taka j., to faktycznie zalatany dzionek :) ja już o becikowym nie pamiętam ;P dostaliśmy już w październiku.. Teraz czekamy na kasę z rozliczenia PIT bo już dziecko można było rozliczyć także jakaś kaska wpadnie :) A z tymi bankami i kredytami to tak niestety jest.. za to oni to wszystko chcą na już..;/ a spróbuj się z spóźnić z opłatą to od razu odsetki ;/

Madziasek, oj.. współczucia dla męża.. super, że wszystko dobrze się skończyło i nie było to nic poważnego..
My bawimy się podobnie do was :) w "a kuku" ; "idzie rak, nieborak" ; mąż trzyma małego na rękach i gonią mnie po pokoju itd :-D

Byliśmy dzisiaj na kontroli u dermatologa.. skóra wg niej ładnie wygląda :-) Jedynie co to niestety jajko, gluten i ryby wprowadzać mamy dopiero około 1 roku życia.. :-(

reklama
Jeszcze miałam zapytać, jak radzicie sobie z plamami po obiadkach?? najbardziej marchewce ?? ja już szału dostaję.. piorę na 60 stopni.. ostatnio nawet białe dałam na gotowanie + odplamiacz i nic ;/ może ten jelp taki słaby??

Basia to super, ze skora lepiej :) a do roczku szybko zleci ani sie obejrzysz! ja z plamami tez szalu dostaje... ja juz robie tak, ze na noc namaczam w persilu i odplamiaczu i rano przed praniem jeszcze zapieram szybko .. a jak mi umknie jakas plama, to w loveli nie pojdzie niestety.

jednak pojechalismy do lekarza do szpitala, wyczekalismy się 2 h tyle dzieciaków chorych.Mały miał dalej gorączke więc wolałam to sprawdzić i ma małą infekcje gardełko troszkę czerwone i nosek minimalnie zapchany, dostał nurofen forte, nasivin i tantum verde do gardła.
Basia ja ogólnie to potrafię się wykłucić ale dziś byłam zaćmiona i stałam jak wryta jak patrzyłam na to babsko zatkało mnie.
Dobrze że skóra sie poprawia a wytrzyma jeszcze pół roku i będzie jadł następne smakołyki. Ja używam lovele raz dzidziusia zależy co jest na promocji ;-) a na plamy polecam mydełko z rossmana hipoalergiczne dr beckmann za 6 zł, jak narazie u mnie działa super.

taka j niestety nic na to nie poradzimy ale można się wkurw..byle by klienta zwabic a reszta bujaj się sam

tak myślę gdzie czy ja go za lekko nie ubieram, sama nie wiem ;/

Aga a jak go ubierasz? a buczy Ci z niewiadomego powodu? moja buczala ostatnio w aucie bez powodu, a pozniej jak ja wzielam do domu i rozebralam, to cala goraca byla i pewnie z goraca wlasnie buczala.... dobrze, ze pojechalas sprawdzic.

właśnie ostatnio jak wracaliśmy ze spacerku to miał mocno spocony kark i był cały gorący on ogólnie szybko się poci i ostatnio coś się wkurzał w wózku. Ubieram bodziaka z krótkim lub długim rękawem na do bluzeczka bawełniania lub cienki sweterek i kurteczka taki miś i spodnie bez rajtek bo mam takie cieplejsze spodnie i w wózku kocyk na nogi. Chciałam iść aby się nie stresować w weekend.

Witam z kawusia!pobudka o 5 z jednym cycaniem o 1 :-DAurelia my z Mikusiem gramy w lapki, uczymy sie kulania, pacania czy drapania, glaskania i kosi lapki, uczy sie tez zabaw ze stoliczka edukacyjnego z chicco:-DAga zdrowka dla malego!!! moze to trzydniowka? A butelka moj maly tez sie bawi, najlepiej jak jest jeszcze troche pelna!gratki zakupu nowych zabawek :-)

Dzieki dziewczyny, maz czuje sie lepiej!

Aurelia zdrowka dla corki, oby antybiotyk szybko zadzialal :-D

Taka j kiedys pisalas o ciaglym krwawieniu po tabletkach, czy juz wszystko sie uregulowalo? Bo ja krwawie co kilka dni juz 2gi miesiac, wiem ze na opakowaniu jest info o plamieniach itd ale az tyle razy krwawic to chyba jakies nietenteges!!!

Aga tez sie spotkalam z podobna sytuacja i niewazne bylo ze mamy dodatkowe ubzepieczenia, nie ma miejsca i tyle!!! Chore ale nastepnym razem sie nie dam i zrobie tak jak radzi Patrycjal :-)
jak dzisiaj maly???

Basiu trzymam kciuki by plamy na skorze sobie same poszly :tak:
A plamy waniszem polewam i nastepnego dnia mocze, tre i do pralki! Znajoma polecala mydelko o ktorym pisze Aga, a siostra kapsolki persila z odplamiaczem ale ze sklepu niemieckiego najlepiej.

Aga uffff dobrze ze to nic powaznego, u mnie sie czerwona kontrolka zapala ze moze cos z pecherzem moczowym bo juz jedno zapalenie mial miesiac po urodzeniu!!! Zdrowka!!!

reklama
Aurelia ja kiedyś musiałam wszystkie karty, kredyty wszystko totalnie pozamykać i też były z tym problemy. Miałam jakąś kartę, z której nie korzystałam ale była i straszny problem był ją zamknąć, też kilka razy to robiłam aż w końcu napisałam im mało przyjemny list, o mało co im napisałam, żeby sobie ją wsadzili w d....

Basia szkoda z tą rybką troche ale dacie radę, teraz to już szybko zleci, mnie te 8 miesięcy bardzo zleciało. A z plamami sobie po prostu nie radzę niestety :(

Aga dobrze, że pojechaliście sprawdzić, przynajmniej wiadomo co jest i jak leczyć a tak to mogłoby się rozwinąć i leczenie mogłoby być dłuższe.

Madziasek tak dokładnie jak to było to nie pamiętam ale mniej więcej: po 6 tygodniach od porodu poszłam do lekarza, od porodu leciało ze mnie i wstrzeliłam się do lekarza akurat w momencie kiedy miałam lekkie brudzenie tylko i on mi powiedział, że dostanę okres niedługo i dostałam w ten sam dzień, zaczęłam więc brać tabletki i to krwawienie trwało przez cały czas brania pierwszego opakowania, potem przez tą przerwę między tabletkami i jeszcze pare dni kolejnego opakowania i się skończyło i od tego czasu już jest normalnie. Tylko u mnie to było do 3 miesięcy po porodzie i nie wiem czy ze względu na tabletki czy taka jeszcze reakacja organizmu.

Do góry