reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam!
Ale u nas brzydka pogoda, aż się nosa nie chce z domu wysadzić.
Aga - jak nocka u Tymcia? A to mydło, które polecasz to jak używasz? Plamę pocierasz? tak pytam bo pierwszy raz o nim słyszę.
A tego antybiotyku jeszcze nie podałam. Wczoraj rano miała 38.2 i byłam zdecydowana go podać. Najpierw chciałam zbić tę temperaturę, podałam czopek, po nim córka zasnęła i spała 3 godziny. Obudziła się z chłodnym czołem, całe popołudnie i wieczór często sprawdzałam i nadal to czoło było na szczęście w miarę chłodne, pomyślałam,ze może w końcu się to przełamało. W nocy sprawdzałam też często i był stan podgorączkowy 37.5 - 37.7. Więc też się wstrzymałam, dziś rano też w miarę dobrze. Zobaczymy jak dalej będzie, jak wzrośnie temp. to podam ten nieszczęsny antybiotyk.

reklama
hej!
ale produkujecie aż nie spamiętałam co która pisała.

taka j ja tez wniosek o becikowe dopiero teraz we wtorek złożyłam a wczoraj kasa już na koncie była wiec ekspresowo :) będzie na fotelik dla małego bo dosyć drogi mąż chce kupić więc się przyda :p

madziasek oby z mężem było ok. Bo takie stłuczki to czasem gorsze od normalnego wypadku podczas jazdy.

aga co za tupet tej lekarki. Niektórzy lekarze to do leczenia się nie nadają. Ani ludzi ani zwierząt. Jak chce się powyżywać na matkach to niech do kopalni idzie i na węglu się wyżyje.
Aurelia oby się udało jednak bez antybiotyku. Ja mam taką pediatre która antybiotyk przepisuje jak już wszystkie inne metody zawiodą. Ze stawianiem baniek włącznie ;-)

Basia do 1 urodzin już bliżej niż dalej. Dacie rade :-) popatrz jak te 7 miesięcy szybko zleciało.

co do plam to ja mam podobnie. Niektóre rzeczy to już raczej do wyrzucenia będą się nadawa. Jak od razu zdejmę i zapiorę to się spierze ale czasem to tak się ubrudzi a potem zasypia to go nie szarpie żeby przebrać i plamy zasychają i d.pa! nic nie pomaga. Ja nie używałam nigdy specjalnych proszków dla dzieci. Tylko jakiś proszek sensitive i dawałam podwójne płukanie. Naszczęśćie mały nie ma problemu ze skóra. Teraz już pomału rzeczy takie jak sweterki, bluzeczki czy spodnie piore normalnie a dodatkowe płukanie włączam tylko do rzeczy ktore maja bezpośredni styk ze skóra + śliniaki do tego bo je to do paszczy sobie wkłada.

Hej dziewczyny,

Tymcio wieczorem gorączkował 38,3 ale ogólnie oki spał dobrze, raz się obudził na karmienie, teraz cały dzień ma stan podgorączkowy 37,5-37,8 ale ma apetyt bawi się nawet nie grymasi, coś mi się wydaje że idzie nam jedynka u góry może to też przez to ta gorączka,
Aurelia a jak u Ciebie dałaś antybiotyk? zdrówka dla niuni, mydełko używam tak że albo mocze rzeczy w tym mydełku lub namydlam plame czekam 15 min tre i do pralki działa polecam :-)

Madziasek właśnie muszę złapać Tymcia mocz i dać do badania, dzisiaj były dwie próby ale nie udane :-D

taka j ja musze zmienić fotelik za ok 3 tyg bo mamy pożyczony od przyszłego kuzyna Tymcia :-) Kupiliśmy od znajomego Chicco universal 9-18 kg

taka j ja juz zmienilam fotel, mamy chicco xpace.
zabila a Wy kupujecie ten cybex, co kiedys wklejalas? ja mam dla starszaka cybexa, ale ten zwyklejszy.
Aga mam to mydelko, ale zapomnialam o nim o! w ogole juz mysle nad praniem ubranek w normalnym proszku, tylko wykoncze te wszystkie zapasy, jakie porobilam...

Bylismy dzis na imieninach u cioci, bylo bardzo przyjemnie, najadlam sie jak bąk... i Gosia byla baardzo grzeczna:-)

Witam z kawusia!

maly dal mamusi pospac do 6 :-D
teraz meczy kotka, kurcze a kotkowi sie podoba, nabijamy sie ze kotek "lubi takie zabawy" :rofl2:

my jeszcze sie konkretnie za fotelikiem nie rozgladalismy, ale z chicco albo maxi cosi bedziemy szukac, oczywiscie musi byc czerwony ;-)

Aga napisze Tobie jak ja poluje na mocz malego. Nie wkladam siusiaka do foliowego woreczka z apteki, mam jeszcze octenisept ten do pepka wiec psikam dobrze siusiaka i lekko przecieram platkiem kosmetycznym, biore malego na kolana, wkladam siusiaka do pojemnika na mocz i czekam chwilke az zrobi siusiu i tyle!

milej niedzielki!
my standardowo do znajomych na kawe i ciacho po poludniu, a przepis ktory ostatnio wklajelam wczoraj smakowalam bo znajoma robila, naprawde pyszny mniam mniam

Aga zdrówka zdrówka i jeszcze raz!! Jak już stan podgorączkowy to chyba przechodzi?

Grinula super, że przyjęcie się udało, ja mam jechać do dziadków w sobotę a tam ma być dużo ludzi a zauważyłam, że Kuba jest bardzo zmierzły i płaczliwy jak jest ktoś mu nieznany a jak tam jeszcze tłum będzie ... aż się boję myśleć.

Aha bo miałam pytać, skoro zmieniłyście te foteliki na takie siedzące już to dzieci już potrafią ładnie siedzieć czy to nie są takie siedzące foteliki jeszcze?

reklama
Witam dziewczyny! Trochę Was nadrabiam. U nas końcówka już z domem, niedługo przeprowadzka, wczoraj spakowała, już małego, kurczę jak dzieci szybko rosną, dużo rzeczy już do oddania.
aga zdrowia dla małego,
taka jmój też marudny jak dużo ludzi jest, niby się nie boi, ale jakiś inny jest i nie chce jeść w towarzystwie.
Fotelika nie zmieniliśmy jeszcze ale pewnie maxi cosi bo bazę mam familifix.
Plam nie usuwam, jakoś mały tak ładnie je że ich nie ma.
Jeszcze pytanko mam: podajecie kaszkę w butelce? Jeżeli tak to napiszcie mi proszę, jaką, jak ją robicie i jaki smoczek do tego? Ja tylko raz kupiłam gotową do picia , przelałam i nie chciał.
Jeszcze jakiś czas temu mały spał całą noc, a teraz budzi się około 3 , mi to nie przeszkadza, tylko widzę że się nie najadł i mi go szkoda, może jakby taką kaszkę zjadł to by się zasycił. Będę wdzięczna za radę.
U nas brzydko, zabieram mamę do ikei, dziś mąż ma dyżur przy małym.
Miłej niedzieli.

Do góry