reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej !

U nas piękna pogoda :) Kuba już śpi prawie 2 godziny ! normalnie jestem w szoku !:szok: Dziadek miał go pól godziny temu wziąć na spacer a ten jak na złość śpi w najlepsze :-D

My, ja muszę kupić parasolkę bo jedziemy na wczasy w czerwcu a nasz wózek 3w1 zajmuje dużo miejsca w bagażniku.. zastanawiam się nad Quinny Zapp Xtra tylko na cena trochę mnie odtrąca ;P bo wózek będzie tylko na wyjazdy..

Kubuś zjada przeważnie tak z 3/4 dużego słoika. Ja zauważyłam, że jak sama gotuję to jego skóra robi się szorstka :-( znajoma, która ma dziecko z AZS miała podobny problem także nie wiem o co chodzi.. :baffled:
Ryby jeszcze nie podałam bo przy nim to jestem bardzo ostrożna.. nie chcę za dużo rzeczy na raz wprowadzić bo później nie będę wiedziała co go uczuliło.. żółtko na razie też odstawiłam.. teraz jesteśmy na etapie wprowadzania mleka nr 2 już w sumie od 2tygodni.. teraz dostaje 3 miarki dwójki i dwie jedynki i tak do końca tygodnia.. później już przechodzimy na 4 miarki dwójki..
Szczerze to wam zazdroszczę, że wasze maluchy nie mają problemów skórnych i mogą wcinać różne fajne rzeczy.. O deserkach mlecznych to możemy na razie zapomnieć :-( chociaż przyznaję, że ja jem jogurty nałogowo i zdarzy mi się dać mu łyżeczkę na skosztowanie bo jak tak patrzy to aż mi go żal :-p

reklama
Witam wieczorkiem!

Aurelia zdrowka, my tez szczepienia przesuwalismy ;-)

My ja dawalam kaszki z nestle z jogurtem ale od kiedy wprowadzilam mu jogurt naturalny podaje go z owocami i lekko podrzewam w mikrofali.

Basiu Miki tez spal dzisiaj 2 godzinki na dworze :-D
gratki 7mcy!!!

Agaulec ja gotuje rybke z warzywami i blenderuje, czasami dodaje koncetrat pomidorowy i tez fajnie smakuje.

Ostatnia edycja:
Dzięki za podpowiedz ryba buraczkowa jej bardzo smakowała jeszcze mam na jutro i jutro dam też małej jogurt naturalny bo jeszcze nie podawałam nasza dieta jest chyba za uboga

Dziewczyny spokojnej nocy.
Mój Bartek też nie chce jeść deserków, z biszkoptem jeszcze nie próbowałam, ale muszę.
Dziewczyny jak Wy bawicie się teraz ze swoimi szkrabami?

hejka..
bylismy dzis z mala na kontroli, gardlo mniej czerwone i w oskrzelach juz tylko pojedyncze furczenia..ufff.. antybiotyk dziala.... i widac, ze mala zdrowieje, poszla spac o 22:-D

Aurelia Gosi ulubiona zabawa ze mna to zakrywanie pieluszka i akuku, gilgotki, pierdzioszki itp ostatnio tez rozgrywamy mecze ze starszakiem w noge:-D albo ja trzymam na rekach przodem i wtedy jest uhahana i sie w glos smieje, jak biegamy, strzelamy gole i sie cieszymy, albo siedzi i obserwuje jak gramy i wtedy wg starszaka jest sędzią:-) Lubi tez sama sie bawic w sensie siedzi i oglada w rączkach rozne grzechotki, zabawki grajace i rozniaste przedmioty.. w kuchni daje jej lyzki plastikowe czy nakretki po sloiczkach .... a jak u Was? dobry temat zapodalas:-)

hej,

Wczora pisałam że u nas oki brak chorób to młody dostał w nocy gorączke 38,2, dałąm mu paracetamol i spadła do 37,6, nie widze aby miał katar, czasami cos kaszlnie ale mam ważenie że przez śline, wstał rano zjadł i poszedł dalej spać i znowu czuję że jest rozgrzany ;/ czekam jak wstanie zmierzę mu temperature i pojedziemy do lekarki.Może za lekko go ubieram na spacer albo za ciepło ;/ podobno z przegrznia też może być temperatura.

włąsnie Madziasek gdzie się podziewasz :-D

co do zabawy to mały teraz uwielbie zakrętke po słoiku i butelke po cisowiance 0,3 :-D

My kupiłam małemu zabawki dla takiego już troszkę większego, sorter z klockami, słonika z fisher też z klockami Słoń z klockami Fisher Price (4045650665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..

teraz najlepsza zabawka jest husiu husiu podnoszenie do góry, mały bawi się sam na kocu grzechotkami ale już mu się nudzi.

o mały wstał spadam

reklama
My no cóż, wszystko się kiedyś nudzi :) Ale dobrze, że znalazłaś coś co teraz pasuje, na szczęście dzieci rosną więc będą coraz więcej różnych rzeczy jadły :)

Kamu masakra z tymi podatkami i właśnie zarobisz nie zarobisz, nie ważne, płać i to nie mało a jeszcze kopią przy odpisywaniu z podatków więc będzie tylko coraz gorzej, ja tego nie rozumiem jak można tak utrudniać ze wszystkich sił i jak oni mogą robić co tylko umieją, żeby ludzie nie prowadzili swoich działalności, przecież tym samym są zatrudniani ludzie do pracy więc ktoś taki jak Ty czy mój mąż mają możliwość, żeby państwo lepiej wyglądało w tej kwestii a jak oni będą podkopywać wszystkich to ludzie pozamykają działalności i bezrobocie będzie gigantyczne, porąbało ich, ale co ich ro obchodzi, oni zarabiają takie pieniądze, że nam się nie śniło nawet.

Aga dużo zdrówka dla maluszka!!

Ja rybę robię tak samo jak Madziasek.

Grinula coś Ty ja nie śpię :) Ja już dzisiaj zarejestrowałam samochód w wydziale komunikacyjnym, złożyłam wniosek o becikowe i ugotowałam obiad :)

Do góry