reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej Mamuśki

Aga gratulacje ząbka. Zakupiłam płytę o tą: SKALPEL WYZWANIE Ewa Chodakowska oficjalna aukcja! (3983448975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale na you tube masz też treningi :-) SKALPEL Ewa Chodakowska - YouTube Powodzenia!!!

Mój maluch tak samo jak Wasze dzieci ciągnie za włosy, szczypie, piszczy, pluje itp. :-D

Grinula fajnie, że już macie krzesełko do karmienia, powiem Ci, że bardzo wygodnie się w nim karmi, my już od kilku tygodni używamy ale to dlatego, że mamy wkładkę dla niemowlaka i regulowane oparcie nawet do leżącego. A jak Małgosia czyła się w nowym fotelu samochodowym?

Madziasek może to przejściowe kłopoty małżeńskie , niekiedy tak musi być a po burzy zawsze wychodzi słońce. Będzie dobrze, trzymaj się :tak:

No nic kończę bo zbieram się na spacer z koleżanką i jej małym synkiem, dziś kierunek Park Regana w Gdańsku :-)

Miłego dnia Mamusie :-)

reklama
ewelinka...moja tak samo ciagnie za wlosy...czasem mam wrazenie, ze wyrwie mi już wszystkie wlosy z glowy.nie dość, ze teraz mi leca jakos (może to przesilenie wiosennie - nie wiem) ale jak on dodatkowo zlapie z tylu glowy, to az piszcze z bolu:-(

aga163..gratuluje ci 2 zabka, my czekamy jeszcze na pierwszego...bardzo bym już chciała, żeby zaczely wychodzić...

MadziaSek
..rozumiem, ze twój maz był kiedyś już zonaty?

my chcemy isc na basen jakos w tym tygodniu, zastanawiam się tylko jak to zrobić. mój maz stwierdził, ze ma za duzy brzuch i nie idzie z nami, wiec sama musze to wszystko jakos ogarnąć. zastanawiam się tez czy pod wpływem ciepla wody z cyckow nie będzie mi leciec mleko...tego bardzo bym nie chciała...:sorry2:spotkalyscie się kiedyś z takim problemem?

co do zaparć u maluszkow karmionych piersią i trochę słoikami. mój tez miewa zaparcia, szczególnie teraz jak daje mu powoli miesko. polecam pic wode z błonnikiem. zawsze czesc tego przechodzi do mleka matki i potem maluszek to pije. mój po tym zrobil klka kup na dzień a zazwyczaj robi raz na dzień, raz na 2 dni...

U nas pomimo ze od 4 dni maly pije wode po zupce to dzisiaj byla twardsza kupka ale nie ma problemow ze zrobieniem tylko takie wielki oczy robi :-D, mysle ze powinien troche wiecej wody pic przy stalych pokarmach ale dziury mu w brzuchu nie zrobie i rurki nie wsadze, w piatek wracam do pracy to moze moja mama go nauczy

Madziasek ja nie mam przekonania do facetow po przejsciach bo mam taki zwiazek za soba i sie rozpadl, jesli facetowi sie rozlecialo malzenstwo poprzednie to musiala byc jakas przyczyna, a nigdy wina nie jest po jednej stronie, moze jakos sprobuj z nim porozmawiac o tym, jak mu zalezy bedzie sie staral cos zmienic

Basiu Mikolaj chyba tak sie bedzie budzic bo potem nie chce spac, pada dopiero miedzy 8 a 10. Nawet jak dam mu cycka to nie usnie skubaniec maly!

Miliaaa oboje z mezem jestesmy rozwodnikami, tyle ze on ma corke z poprzedniego malzenstwa.

Ewelinka oboje mielismy kiedys malzonkow i tak do konca nie wiem co bylo przyczyna rozpadu u meza (bo jest jakas wersja ktora dziecku wcisneli ale jak bylo nie wiem), u mnie ewidentna wina byla zdrada i dziecko z kolezanka z pracy (wyjazd integracyjny nad morze...)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
W końcu nadrobiłam zaległości, a ubiegłym tygodniu rozłożyłam się na maksa, nawet w dzień miałam 39.5, a o nocach już nawet nie wspomnę. Ale na szczęście mam to już za sobą. A wczoraj starsza bardzo nas przestraszyła, dostała nagle jakiś czerwonych plam z bąbelkami, rozrastało to się szybko na całe ciało. Spotkałam się z tym po raz pierwszy, zupełnie nie wiedziałam co to jest, bałam się, że może być zaraźliwe. Wyglądało to okropnie, dziecko płakało i narzekało,że swędzi. Pojechaliśmy na pogotowie, ale jak czekaliśmy to czerwone plamy znikły, ale skoro tam już byliśmy to doczekaliśmy naszej kolejki. Pani doktor powiedziała,że to pokrzywka na tle alergicznym i dobrze,że przyjechalismy, bo dziecko szybciej dostanie lek i może nie będzie kolejnej wysypki. Odetchnęłam,ze to "tylko" to, a teraz zachodzę w głowę co ja tak nagle uczuliło, nigdy wcześniej nie było żadnego problemu. To tyle u nas.
Dziewczyny - miłego dnia!

witajcie,
popijam dopiero kawke nr 1.
Madzialenak podobalo sie Malgosi w nowym foteliku, siedziala dumna jak paw:-) tylko bedzie teraz problem, jak zasnie w aucie.

Obudzilam sie z okropnym bolem glowy i takim 'muleniem' jak na wymioty.... i dopiero teraz sie rozruszalam... myslalam, ze przespie sie rano z mala, ale ta spala 15 minut i nawet nie zdazylam usnac ;P

Madziasek zycze mniej nieporozumien z mezem... sobie tez tego zycze, bo czasem warczymy na siebie -niepotrzebnie.

ewelinka, u nas też przy robieniu kupy miny nieziemskie mały robi, ja jak widzę, że zaczyna się napinać to sadzam go na nocnik i jakoś idzie, w pieluchę nie da rady zrobić.

miliaa, a jaki błonnik użwasz? n ie znam się na tym zupełnie

grinula, jeździcie już tym fotelikiem 9-18 kg????

aurelia, współczuję choroby!!!!!!!! dobrze, że to już za Wami!

Ewuncia tak juz musialam jej zmienic, bo wystawala poza fotelik, a czytalam gdzies, ze jak dziecko wystaje, to fotelik nie spelnia swoich funkcji. Moze troszke za wczesnie, 9 kilo jeszcze nie ma, ale synka tez w podobnym wieku przeprowadzalismy.

Popijam herbatke, meza jeszcze nie ma, dzis mial wyjazd sluzbowy nad morze, wraca juz, bedzie gdzies za ok 4 godziny dopiero...

Ale zeby nie bylo -nie czuje sie samotna, kolezanki deska i zelazko mnie juz nawoluja :-D

reklama
u nas chyba nastepne zeby wychodza bo jak dotknelam dziasel malemu u gory to sie rozdarl strasznnie, chyba go bola

nie wiem jak to mozliwe ale po pol roku nasz maluch nauczyl sie na smoczek i do usypiania mu daje i sam zasypia nawet w dzien :-)

Do góry