reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ja tez mam ubezpieczenie , ale do lekarza chodze prywtanie i nie daje mi badan na kase chorych. a wy tez miałyśćie jakieś badania z typu ing ? ja zawsze myslalam, że zrobi postawowe krew i mocz

reklama
Hejka :-)

mnie dla odmiany zemdliło dziś rano gdy młody mnie obudził o 6 rano. Ledwo go do przedszkola zawiozłam. Na śniadanie ugotowała sobie jajko na miękko, bo takie lubie ale jak się okazało - już nie lubie .. podnosiło mi się i jakoś na siłę zjadłam bo jajko akurat wartościowe. Ogólnie samopoczucie dziś kiepskie..

Dziewczyny ból brzucha jest czymś normalnym na początku ciąży,kiedy to macica szybko się rozciąga. Także luz :-)

Ja będę rodzic w swoim miejscowym szpitalu. Tam rodziłam też pierwsze dziecko.

Margo25 - ciesz się, że mdłości ustąpiły i masz ochotę na truskawkową-czekoladę korzystaj ile się da bo pewnie mdłości powrócą, bynajmniej ja tak miałam, już się cieszyłam, że mdłości odpuściły a po kilku dniach powrót z zdwojoną siłą :-)
Ewirut, strasznie współczuję !!!! Ja chodzę prywatnie i jestem przerażona :szok:

no ja juz jestem spokojna z tymi bólami brzucha bo rzeczywiscie teraz w pachwinach pobolewa a zakuje czasami przy zmianie pozycji czyli tak, jak opisują wszelkie źródła do których dotarłam, brzuch nie twardnieje, plamień nie ma, więc teraz uważam to za dobry znak, dziecko potrzebuje więcej miejsca bo rośnie :)
moje mdłosci dzisiaj duuuużo mniejsze, zjadłam sobie zupkę pomidorową-pycha :D jedynie o mięsie nadal nawet myśleć nie mogę!
Dziewczyny a co uważacie na temat piwa karmi? mogę sobie wypić? :p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny miałyście tak, że czułyście kłucie w pochwie i ciągnięcia ???To moja pierwsza ciąża, wszystko jest takie nowe!!!!
Maciejkaa, chodzę prywatnie bo w poradni przyszpitalnej nie przyjmuje mój lekarz prowadzący. Do niego mam pełne zaufanie i raczej nie byłabym skłonna zmienić go na innego.

Ja chodzę prywatnie przede wszystkim dlatego, że wybrałam lekarza, który pomógł w wielu trudnych przypadkach moim znajomym. Na kilku lekarzach się wcześniej "przejechałam", a na tego zawsze mogę liczyć. Poza tym pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Pewnie też wybrałabym się do lekarza przyjmującego na NFZ ale niestety w moim mieście nie jest tajemnicą, że opieka w szpitalu jest zupełnie inna jeśli chodzi się do lekarza prywatnie. Jest to mój pierwszy poród, jestem w niektórych sprawach zupełnie zielona i nie chcę w szpitalu być pozostawiona sama sobie i jestem zbyt nerwowa żeby spokojnie patrzeć jak lekarze lepiej traktują kogoś innego. Przykre, ale takie są niestety realia...

Madziula27- w którym tygodniu jesteś? ja własnie mam i kucia i ciągnięcia i wszystki mi trąbią że to normalne więc uważam ze normalne, też jestem w pierwszej ciaży i wczoraj to już panikowałam ale dzisiaj jestem spokojna, macica się rozciaga i już :D

Ewirut ja mam zlecone takie badania:
morfologia, mocz, glukoza w surowicy, HIV, anty HCV, USR, Rubella IGG, rubella IGM, Toxo IGG, Toxo IGM, odczyn Coombsa, grupa krwi:tak:

reklama
damagi, jestem w 9 tygodniu i właśnie co jakiś czas czuje kucie i ciągnięcie w pochwie, byłam u lekarza we wtorek i mówił, że jeśli nie ma plamienia to nie ma czym się martwić. Tylko to takie dziwne uczucie i strasznie się boję. Na dodatek mam torbiel 5cmx5cm na lewym jajniku i nie chce się wchłonąć :-( Bierzesz jakieś leki np. duphaston?

Do góry