reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej !
U nas też straszna pogoda.. pada deszcz.. a my czekamy na odwiedziny mojej babci :)

Taka j., ja też jeszcze używam pampersów nr 3 ale jak teraz skończę to kupię 4 :) a Kubuś też ma kaszelek ale i w poniedziałek był u lekarza, w piątek na kontroli i jest czysty:) nawet gardło nie jest zaczerwienione więc to pewnie ślina :) może u Was jest podobnie :) My mamy jutro ostatnie szczepienie :)
A co do nocnego usypiania, to w sumie nic nie robię.. muszę wstać obrócić go na plecki i dać smoczek i odpływa.. ale potem znowu się budzi za godzinę/dwie... ;/ chociaż dzisiaj obracałam go tylko raz i raz wstał na karmienie o 4 więc nie było najgorzej :)

Żabila, syn znajomej też szybko siedział, a na brzuszku nie chciał w ogóle leżeć więc nie martw się ;)

reklama
Jak wroce do pracy to bedzie jadl rano o 10 mleko moje z butli (bedzie musial chociaz butla mu nie bardzo pasuje ale chwile zabawy i je) a potem miedzy 12-13 zupke zee sloiczka, moja mam umie go pokarmic i jak zostanie to dostanie jeszcze moje mleko a jak nie to sztuczne bedziemy probowac, moze moja mama go nauczy pic soczki a o 15 ja wracam i dostanie cyca, zawsze kolo 16 je z cyca po owocow nie chce

moim zdaniem on jest jeszcze za maly i zacznie jesc, gdyby nie powrot do pracy to do konca 6 miesiaca bylby na cycu tak jak zalecaja i dopiero teraz zaczynalabym wprowadzanie nowych rzeczy

a co do cycow to sie przyzywczaja, jak nie chcial mi przez 3 dni jesc to nazbieralam pol zamrazalnika mleka bo sciagalam 1 raz dziennie lub 2 i zauwazylam po 3 dniach j=ze juz spokojnie 7 godz cyce wytrzymywaly, bede musiala sie znowu kilka dni przemeczyc

Cześć dziewczyny!
All-me - nie umiem pomóc, ale tak jak piszą dziewczyny lepiej to skonsultować z lekarzem. Ja się niepokoję swoim Bartkiem bo od jakiegoś czasu nie widzę u niego nowych osiągnięć. Przekręca się na brzuch, ale nie może załapać jak to jest wrócić z powrotem na plecy. Mimo,że mu pokazujemy to jakoś nadal nic. I to trwa już od jakiegoś czasu.
Dziś jadę do lekarza ze starszą, bo wczoraj i dziś rano było 38.4 i narzeka na gardło, a w piątek miał być bal przebierańców w przedszkolu. No i chyba nas ominą te atrakcje. A co do pieluch to starsza wychowała się na Dadzie i teraz drugie też na Dadzie.
Madzialena - takiego bezbolesnego ząbkowania to życzę każdej z nas

ewelinka ja też chciałam później wprowadzać dodatkowe posiłki , ale był czas że mały chciał co godzine cyca i a czułam że cyce są puste nie wyrabiały z produkcja i lekarka mówiła aby coś już wprowadzać bo też nie przybrał jakoś dużo też na wadze, mój tez jadł z butki ale teraz jak ją widzi to odpycha, będę próbować dalej z butlą.
Naszych chłopaków dzieli jeden dzień różnicy z tego co widzę na suwaczku ;-)

taka j. mam możliwość położenia się z małym, ale ostatnio to nie opłaca mi się kłaść, bo spi po 30-40 minut i zanim sie położe to on już wstaje. Super, że nocka lepiej :-) mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej :) i powodzenia na szczepieniu, może ten kaszelek tylko od śliny, u mnie tez Kacper czasami kaszle, ale mam wrażenie, że to do suchego powietrza.

aga mój mały w ogóle nie chce pić z butli, chyba że mu dam jakiś sok (najczęściej to jest świeży sok z jabłka), a tak to jak mu daje cokolwiek innego (wodę albo mm) to gryzie butelkę i się z tego cieszy.

reklama
żabila mój się przewraca z brzucha na plecy raz na jakiś czas, a z pleców na brzuch to w ogóle, ale jakoś za bardzo się nie martwię, jak go posadzę to też ładnie siedzi, ale jeszcze sie chwieje. Przyjdzie czas to i zaczną się obracać... Jak dobrze pamiętam to któraś dziewczyna tu pisała (zabijcie mnie nie pamiętam która), że jej pociecha juz siedzi, a przewracać się nie chce.

patrycja juz 5 :szok: to duża ta Twoja dziewczyna :)

ewelinka12 ja tez miałam w planach karmić piersią do 6 miesiąca, ale lekarka nam powiedziała, że możemy zacząć wprowadzanie dodatkowych produktów to i tak zrobiłam.

Dziewczyny a powiedzcie mi jakie mięsko podawałyście na samym początku? Bo chciała bym Małemu już dawać, ale nie wiem od jakiego zacząć. Czy może słoiczki z mięskiem?

Do góry