reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny ale jestem w szoku :szok: zaglądam do buźki Sebusia i widzę 2 ząbki hehe razem wyszły są takiej samej wielkości, są już ponad dziąsełka jakieś 3 mm Ostatnio strasznie się ślinił i pchał wszystko do buzi ale nie myślałam że to już. Nie miał ani gorączki ani złego humoru.

reklama
Basia ja używam pampersów firmy Pampers tych w zielonym opakowaniu.

All-me nie potrafię Ci pomóc, strasznie mi przykro, że macie problem. Może to skok rozwojowy? Najlepiej chyba skonsultować się z lekarzem.

Madzialenak, super ! gratuluje ząbków !

Kulka, my też mamy dady i powiem szczerze od urodzenia Kubuś ani razu nie miał odparzonej dupki :-) a pytałam, bo znajoma mówiła, że są jakieś pampersy z firmy pampers pomarańczowe i niby kosztują tyle co dady i są dobre ale nie wiem bo nie używałam ich nigdy..
A tak w ogóle to od 13.02 znowu są w biedronce dady w dużej paczce za 50zl :-)

Basia ja też od początku jadę na dadzie i też nie ma problemu z odparzeniami, a dużą pakę nabyłam już w sobotę :D.

Kulka ja kupiłam na tablicy używane krzesełko oBaby i jestem bardzo zadowolona. Ma bardzo wygodne regulacje, wszystko można zrobić jednym palcem. O takie BabyStyle.pl - Wszystko ze Stylem dla Twojego Dziecka! Sklep dla dzieci, artykuły dla dzieci, odzież dziecięca, odzież dla niemowląt, odzież dla dzieci, akcesoria dziecięce - Krzesełko do karmienia Nanofold Hi Lo High Chair Dotty Lime, Obaby

My super to krzesełko ale cena:szok:.

Madzialenak ekstra, że tak bezobjawowo te ząbki wyszły. Wszystkim maluchom tego życzę!

Czesc,

Mikolaj znowu sie tylko raz obudzil w nocy i to o 3 :-D
teraz smacznie spi od 19, a ja leze przed kominkiem i wcinam chalke.

Kulka gratki dla malucha!
Madzialenak gratki za zabki!
All me na Twoim miejscu udalabym sie do lekarza. Koniecznie daj znac po wizycie :tak:
Taka j ja tez uwazam tak jak dziewczyny, probuj, napewno sie uda!!!

co do pampersow to my uzywamy zielonych z pampersa a w krzeselko do jedzenia juz od swiat wkladam malego, mamy regulacje siedzonka :-)
ktoras pisala ze jej maly dzisiaj marudny, hmmmm moj Mikolaj tez jakis dziwny byl po obiadku, bawic sie nie chcial, spac tez nie, maruda ze nic nie moglam robic... Moze sie nie wyspal, bo wrocilismy ze spacerku albo jakis kolejny skok....

moj maly dzisiaj pobi rekord spania w dzien, zaspal o 18 i spi sobie do teraz a razem to ju 5 h przez caly dzien :szok:

all me u mnie jak skonczyl 3 miesiace przestal podnosic glowe i sie martwilam ale potem nagle zaczal i bylo dobrze, moze nic sie nie dzieje zlego, tylko z tym spaniem to juz dlugo troche, moj sie raczej co 3 h budzi w nocy a czasem dluzej pospi albo sie wybudzi ale nie mam z nim wiekszego problemu, wieksze problemy sa z jedzeniem bo ostatnio w ogole nie chce jesc lyzeczka i buzi nie otwiera wcale

ja uzywalam pampersow zielonych, dadow a teraz byly pampers sleep and play w promocji wiec kupilam i sa fajne bo sa cienkie (maja chyba mniej wkladu tego peczniejacego) tylko sie nie rozciagaja tak jak te active baby i 4 sa mniejsze troszke niz te zielone, bo u nas 3 juz za male a niektore 4 troche za duze, np happy 4 sa za duze jeszcze i pewnie dady tez bylyby za duze jeszcze , ja jestem bardzo zadowolona z tych sleep and play

All me najlepiej idź z nią do lekarza, przyczyna może być całkiem błaha - problem z trawieniem, nauczyła się na rączki, a może też coś poważniejszego wychodzić. Na ząbki to już chyba za długo, choć moja ma ślinotok, ale nie boli od 3 miesięcy.
To, że się nie rusza, to być może po prostu nie ma siły z niewyspania...
Basia my używamy pampersa, ale dziewczyny zachwalają dada, to pewnie spróbujemy :)
Madzialenak gratulacje ząbków, nasze dalej w d...

reklama
Talaaa teraz widze, ze gdybys urodzila 5 dni wczesniej to urodzilabys w rocznice slubu :) Postaram sie bys konsekwentna, wczoraj udalo mi sie wytrzymac ale reka mi odlatywala bo ciagle go glaskalam. Moj wczoraj tez koszmarnie marudny ale wieczorem, nie wiem co to bylo.

Ewelinka no to faktycznie z ta piersia, ale je i idzie spac teraz czy jak?

All-me a nie masz teraz jakiegos szczepienia, zeby przy okazji zapytac? Jesli Cie to martwi i jestes niespokojna to idz, pewnie ale trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok. Z tego co widze to dzieci odstawiaja rozne cyrki w roznych okresach zycia.

Basia ja naprzemiennie pampers zielone i dada, dzieki za info odnosnie promocji ;) Wspolczuje nocek, a jak sie go usypia w tej nocy?

A w ogole to jakich uzywacie? Bo ja jeszcze dokoncze 3 i chyba z tej promocji kupie juz 4.

Do góry