reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j. pieluchy już teraz ciężko się zmienia, bo łapie się za stópki i składa jak scyzoryk, hehe;-)

A z tym przyzwyczajeniem Kubusia do spania w nocy to zgadzam się z dziewczynami. Spróbuj go nie wynosić z pokoju, w którym śpi. Na pewno będzie Ci ciężko na początku, ale musisz być cierpliwa. Wojtek to aniołek do spania, ale pamiętam jak na początku budził się w nocy na karmienie i się rozbudzał i tez tak z nim siedziałam, brałam do nas do łóżka.. A w końcu raz położyłam go do łóżeczka. Okazało się, że poleżał chwilę i w końcu usnął, bo było cicho i ciemno. Ja oczywiście czuwałam i nasłuchiwałam, póki nie usnął. Więc życzę Ci, żeby i Tobie się tak udało :-)

Ja kilka dni temu byłam w pracy i koleżanki się śmiały, ze widać, że Wojtuś grzeczny i śpi w nocy, bo mama wygląda kwitnąco, hehe;-)

reklama
kulka brawo dla Wojtusia :)

taka j.
ja miałam podobnie jak Ty z tym spaniem w dzień, tylko że mi Kacper zasypiał w wózku w gondoli i za chiny nie chciał spać w łóżeczku i też m usiałam go przestawić bo gondola powoli robiła się za mała. Początki przestawiania były ciężkie, był krzyk i płacz. Jak zaczynał płakać to próbowałam go uspokoić nie wyciągając go z łóżeczka, głaskałam, przytulałam, całowałam, śpiewałam, dopiero jak już płakał bardzo to brałam na ręce, żeby się uspokoił i odkładałam z powrotem i tak do skutku. Czasami to dobrze go nie położyłam, a on już zaczynał płakać. Trwało to kilka dni, ale warto było. Najważniejsza w tym wszystkim jest konsekwencja inie można się złamać i uspać dziecka na rękach czy w innym miejscu w którym usypiało, bo wszystkie wcześniejsze starania pójdą na marne.

My jeszcze nie mamy krzesełka do karmienia, daje mu jeść w bujaku i jak na razie jest wszystko ok, ale krzesełko trzeba będzie kupić jak tylko mały zacznie siedzieć.

A dziś Kacper jest strasznie marudny.... Tylko by chciał żeby go nosić na rękach, albo się z nim bawić, śpi po 20-30 minut i za godzinę znowu śpiący.... Normalnie nie mam kiedy obiadu ugotować, a to juz pisze chyba 40 minut....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ewelinka, to ja Ci współczuję, bo ciężko będzie jak mały zostanie w domu bez cyca;-)Ja wracam do pracy 19, ale udało mi się przyzwyczaić Wojtka do jedzenia mm, kaszki i obiadków. No i też przez to mleka mam już dużo mniej i karmię tylko 2 razy dziennie teraz. Powolutku i udało się go przestawić, więc przynajmniej tego problemu nie mamy:tak: Mam nadzieję, że przez ten czas, który pozostał uda się Wam jakoś przestawić

Dziewczyny,mam problem.
Moje dziecjo od 3 mies w nocy budzi sie co pol h lub co godz. Biore na rexe,cyc i nosze z 6 min i za 15,30,60 min to samo. Dawalam od bolu,grubiej,cieniej ubieralam..bralam do mnie do lozka...pierwsza noc budzila sie co 2 h a pozniej to samo. Znowu od 3 tyg jest problem ze spaniem w dzien. Nie moze zasnac. Jedynievprzy piersi zasypia i chce spac na rekach. Po odlozeniu od razu sie budzi lub po 5 minutach.
Przestala sie prZewracac z brzucha na plecy. Lezy jak kloda. Nie przesowa sie a robila to...jak by cofnela sie w roZwoju...trwa to 4 tydz. A ze spaniem w nocy 4 mies.sie zqczyna...

Szisiaj spala godz na spacerze,20 min ok 14 - na rekach...i teraz spi na rekach...jak tylko chce odlozyc otwiera oczy. PrZeciez w dzien spala w lozeczku 3,4 razy po pol h

kulka polecam krzesełko peg perego , model tatamia, mamy taki od początku, bo ma też funkcje huśtawki, no i ma regulowane oparcie, poza tym jest do 3 roku życia.
all me współczuje kłopotów ze spaniem, u nas w dziń jest podobnie, jak zaśnie na rękach to pis jak chce go odłożyc. Ale w nocy tego kłopotu nie ma, a robiłaś badanie moczu, podobno jak dziecko takie niespokojne to może byc bakteria. A co do , jak to ujęłaś "cofania" się, to u nas było tak po szczepieniu, przestał głowę podnosic, ale po kilku dniach mu wróciło wszystko. Pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny :)
Tyle naprodukowalyscie, ze nie pamiętam juz wszystkiego..
Padła mi bateria w komputerze, a telefon często tnie bb :-/
Z tego co zapamiętałam :

Taka J., Kupciusia, talaaa spoznione gratulacje dla dzieciaczków z powodu ukończonych 6 miesięcy !

Kulka, super, ze Wojtuś juz się kreci ! Mojemu nadal raczka przeszkadza żeby na plecki wrócić

Taka J, wspolczuje tych nocek !

All me, mój Kubuś od dwóch tygodni wstaje co godzine/ dwie.. Jestem coraz bardziej wykończona.. Ciekawe kiedy to się skończy..

Co do karmienia, to ja mam krzesełko juz od świąt ale nadal karmie w bujaczku bo krzesełko nie ma regulowanego oparcia, a Kubi jeszcze nie za dobrze siedzi..

Dziewczyny, a jakich pampersów używacie ??

Do góry