reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziula, zamierzasz rodzić w wawie? Masz już wybrany szpital? , :-):-)
iza, gratulacje nowej pracy, a tak pesymistycznie było kilka dni temu, super!:-):-)
Margo, leżakuj i odpoczywaj, może to nie od ciąży cię złapało?:no: Ja na ŻELaznej nigdy nie rodziłam, i raczej nie zamierzam, ogólnie słyszałam że w ostatnich latach już nie jest tam tak super, / właśnie lekarze i położne z tamtąd wieją/, a pozatym, ponoć oni często odsyłają, ami się nie uśmiecha rodzącej jeździć po mieście, ja bym poszła na twoim miejscu za lekarzem jak jest dobry...

Ostatnia edycja:
reklama
Zaczarowana leżę i gdy leżę to jest lepiej i nic się nie dzieje, ale jakoś mnie tak zmuliło :no:
Dzięki za radę. Właśnie się zorientowałam, ze to Mejdia rodziła na Żelaznej. Mój mężuś też jest zdania, ze bardziej trzymać się lekarza niż szpitala.

Ostatnia edycja:
Ja rodziłam na Karowej i na Madalińskiego i osobiście o ile nad tym drugim się jeszcze zastanawiam, bo dobrzy lekarze, w miarę ok położne i kilka innych plusów łącznie z generalnym remontem, to Karowej, w życiu nikomu nie polecę.... Tym razem planuję rodzić na Inflanckiej, ewentualnie na Madalińskiego, jeszcze nie zdecydowałam do końca . O Inflanckiej słyszałam dużo dobrych opini, zdecydowanie więcej niż złych, a wiadomo że każda rodząca ma odczucia subiektywne.... Tam też po remoncie, możesz sobie wejść na ich stronyi wszystko pooglądać, zresztą Madalińskigo też ma stronkę. O ŻElaznej, Bielańskim, Karowej i Imidzie słyszałam że " jak będą miejsca to przyjmą"... a jak nie będzie? a trzeba brać pod uwagę że to będą wakacje a wtedy zazwyczaj zamykaJą jakąś porodówkę do remontu...:happy:

Zaczarowana79 - zamierzam rodzić w Warszawie szpital na Inflanckiej, mój lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu i jestem z niego bardzo zadowolona, słyszałam o tym szpitalu bardzo dużo pozytywnych opinii mam nadzieję, że wybrałam właściwy szpital a Ty gdzie zamierzasz rodzić ??? Odradzam szpital na Żelaznej słyszałam straszne opinie o tym szpitalu.!!!!!

Zaczarowana, chodzę do dr.Ruszkowskiego cudowny lekarza !!!! Chodzę do niego prywatnie do gabinetu a badania załatwiłam sobie w przychodni przyszpitalnej. Miałam okazję leżeć w tym szpitalu. Lekarze i personel na wysokim poziomie, sale bardzo nowoczesne, naprawdę polecam!!! A kto jest Twoim lekarzem prowadzący???

Dziewczyny jak jest u was z oddawaniem moczu....?
Ja biegam co godzinę...to jest nie do wytrzymania!!!
W nocy do 3 godziny jak w zegarku...i wtedy aż pęcherz mnie boli!
Długo to będzie tak trwało??

All-me, wczoraj jak powiedziałam mojemu lekarzowi, że chodzę siku co 30min to się uśmiechnął i powiedział co ja zrobię jak będę chodzić co 5 minut :-) Chyba już tak będzie !!!! Ja chodzę bardzo często do toalety i cały czas się zastanawiam czy to minie :) W którym jesteś tyg ciąży?

mejdia- w poprzedniej ciąży dopiero w III trymestrze poznałam co to bezsenność- każda dozwolona pozycja była tak niewygodna że zasnąć nie mogłam, a jak już się udało to co chwilę się budziłam bo pozycji zmienić nie mogłam:-D
All-me- dziewczyno będzie tylko gorzej:-D poczekaj aż Ci macica pęcherz zacznie uciskać:-D

reklama
Dziewczyny w drugim semestrze już z tym sikaniem lepiej. Potem niestety znowu wraca w 3 trymestrze. Ja w poprzedniej ciąży miałam to szczęście, że w dzień latałam ale w nocy było ok. Teraz podobnie.

Jeśli chodzi o seks - u nas jest ok. ale w pierwszej ciąży było zdecydowanie gorzej bo to P. miał opory - bał sie coś dziecku zrobić :-)

Małe plamienia po seksie są zwykle niegroźne - szyjka jest bardziej ukrwiona i łatwo ją podrażnić, czasami są też plamienia po USG "wewnętrznym".

Iza - gratuluję nowej pracy!!!

Cwietka - u mnie niestety jest tak, że zwykle pracujemy tyle samo albo ja dłużej. Jedyne co mi się udało to to, że Stasia od teściowej odbieramy mniej więcej na zmianę ...

Jeśli chodzi o warszawskie szpitale to ile osób tyle opinii :-) moje znajome polecają Żelazną - teraz jest nowe skrzydło więc warunki się poprawiły, ale pewnie nadal mogą odsyłać, Madaliński też ok., w Bielańskim i IMiD podobno super opieka medyczna, ale pomoc mała, o Inflanckiej nie słyszałam wiele dobrego poza tym, że nie odsyłają - ale porody mocno mało naturalne, Karowa jednoznacznie negatywna - chyba mają największy odsetek porodów naturalnych bo trzymają do ostatniej chwili i kleszcze są w ruchu :-/ - wszystko oczywiście sprzed dwóch lat :-) mój bieżący reasearch pewnie zacznie się za jakiś czas :-)

Do góry