reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie, u mnie slonko i kolo 0, mala idzie teraz na drzemke, jak wstanie, ruszamy sie przewietrzyc. Przestawilam ja, zeby nie spala na spacerze, tylko w domu i zalozylam jej spacerowke na stelaz. Teraz zwykla parasolka ciezko sie jedzie przez ten snieg- ciape, a pompowane kolka lepiej sobie radza.

Basia nie przejmuj sie lekarka, glupia baba.

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Co do lekarzy - ostatnio ciężko znaleźć lekarza, który wydaje się pracować z powołania, a nie tylko dla kasy :(

U nas też piękny dzień, Wojtuś ma drzemkę, jak się obudzi to zje i idziemy na spacerek:-)

A wiadomość dnia: mamy miejsce w żłobku:-D Ja za dwa tygodnie wracam do pracy, więc w następnym tygodniu jeszcze będę mogła z nim tam jeździć :-)

Kulka Przytulka super, że tak szybko znalazło się miejsce w żłobku. Mam nadzieję, że Twój synuś nie będzie za bardzo w nim płakał. Na pewno będzie Ci na poczatku ciężko na serduszku go zostawiać no ale cóż każdą z nas to czeka:-(

KulkaPrzytulka ike teraz w ogole kosztuje zlobek? Ja mialam macierzynski do polowy lutego, ale stwierdzilam, ze zostane jeszcze w domu. Porozmawialam w pracy i mam urlop rodzicielski do konca kwietnia plus miesiac zaleglego urlopu. A potem nianka. Nie mam nawet pojecia jakide sa ceny, ale teraz bede dostawac chyba 60% poborow, to wole zostac niz dac niani.
Basia, Madzialenak ja tez nie karmilam, nie ma sie co przejmowac. Na pewno gdybysmy mogły, to nie ma nic lepszego...coz wyzej d... nie podskoczysz. A lekarze to swoja droga...
Moja corka znowu wyrosla mi z kombinezonu. Siet, trzeci raz bede kupowala.

Madzialenak, gratuluje 5 miesięcy !! :-)

Kulka, super, że udało wam się dostać miejsce w żłobku !! :-)

Patrycial, trzeci kombinezon?? no nieźle !:-D nasz już ledwo, ledwo.. ale mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc wytrzyma.. tak samo gondola bo Kubuś leży na styk:-p

A co do lekarza to ja nie wiem dlaczego tak z tym karmieniem piersią przesadzają.. ale jak mają uprzedzenia to niech zatrzymają je dla siebie.. Potem się człowiek czuje, jakby swoje dziecko krzywdził ;/

Kubuś pojechał z babcią na spacer, mam godzinkę dla siebie :-)

Witam! Ja karmiłam cyckiem 3 tygodnie, potem już nie mogłam, to co mam się powiesić z tego powodu? Lekarze to idioci, no nie wszyscy ale całkiem sporo! U nas dzisiaj piękna pogoda, a ja nie mam wózka, bo jutro przenoszę się na trochę do rodziców i już wczoraj zawiozłam, szkoda. U nas gondola też już na styk, czekam tej wiosny jak wybawienia. Mały dostał dzisiaj pierwszy raz jagnięcinkę z kaszą jaglaną, smakowało bardzo. A mam pytanko czy kupowałyście może słoiczka bobovity z mąką pszenną, takie do wprowadzania glutenu, u nas nigdzie ich nie ma. Dałam małemu jedną łyżeczkę zwykłej kaszki manny ugotowanej na wodzie do obiadku, to dobrze zrobiłam, czy nie? Pozdrawiam

Patrycjal opłata za żłobek to 10% minimalnego wynagrodzenia + 5zł za dzień wyżywienia. Czyli w 300 zł powinno się zamknąć.

basia, teraz jest wszędzie taka nagonka na karmienie piersią. Mimo tego, że ja karmię, to i tak mnie to wkurza.

My, dobrze zrobiłaś z kaszką manną, że ugotowałaś na wodzie i dodałaś, a co do ilości to ja już sama nie wiem. Ja się trzymam tego, że pół łyżeczki na 100 g posiłku. Ale kiedyś gotowałam pół łyżeczki, a teraz dodaję pół łyżeczki ugotowanej (a to przecież nie tyle samo). Ale Wojtuś już 1,5 miesiąca troszkę tej kaszki dostaje i nic mu się nie dzieje, więc myślę, że jak czasem nawet dostał więcej niż zalecają, to jest i tak ok.

madzialenak gratulacje 5 miesięcy :)

kulkaPrzytulka super, że udało się załatwić żłobek :)

my2013 dobrze zrobiłaś, że ugotowałaś tą kaszę na wodzie. Tak jak napisała kulka pół łyżeczki kaszy manny na 100g posiłku.

patrycjal ładnie Ci Zuzia rośnie jak 3kombinezon będzie miała :)

A my byliśmy na 2 godzinnym spacerze:)
Co do lekarzy to my mamy bardzo fajną lekarkę, niestety od stycznia jej nie ma, bo miała rodzić swoje 4 dzieciątko i teraz jest taka stara, która mam wrażenie, że siedzi tam za kare....
U nas też już gondola jest na styk :)
I niestety Kacprowi jak na razie się nie polepszało po tej śliwce, przed chwilą był znowu straszny płacz przy robieniu kupy, a teraz śpi. Dałam mu jeszcze parę łyżeczek surowego jabłka, a jak wstanie to dam mu świeży soczek jabłkowy i może wtedy coś pomoże. Wiem, że to nie dział tak od razu, ale nie mogę patrzeć jak on tak się siłuje i płacze, zrobiła bym wszystko, żeby mu pomóc od razu...:sad::sad::sad:

reklama
Hej:-)
U nas też słoneczko od rana i 3 godzinny spacer zaliczony.Wracając do domu kupiłam w rossmanie kaszkę z herbatnikami i już miseczka zjedzona chyba posmakowała :-)no i już nie będę rozważać kaszki i gotować coby podać gluten.

ach zawitał do nas katarek:-(czy to ma coś wspólnego z ząbkami?

Madzialenak gratuluję skończonych 5 miesięcy:-)
Patrycjal my też już mamy kombinezon na styk ale troszkę nią potrząsnę i się mieści:-D
Kulkaprzytulka super że dostaliście miejsce w żłobku ale czy nie fajniej by było żebyśmy my dłużej z dziećmi siedziały i patrzyły jak się rozwijają a nie zapomniałam mieszkamy w Polsce:-(

Do góry