reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewelia
co do dentinoxu to nam lekarz z przychodni powiedział że żaden żel nie pomoże i tylko rodzice mają spokojne sumienie, natomiast lekarz do którego chodzimy prywatnie polecił nam właśnie dentinox. spróbowałam na sobie i tak serio to pomaga tylko na chwilkę, po paru przełknięciach śliny przestaje działać, ale smaruje mu i jeszcze masuje pieluszką tetrową delikatnie. Ah, musimy to przejść.

reklama
Ja mam jakąś tam maść na dziąsła ale nie smaruję niczym bo nie widzę, żeby mu ząbki szły. A nie pamiętam nazwy maści.

Basia no to z tym jedzeniem już nie da rady skoro już je normalnie ale dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę, mam nadzieję, że teraz jakoś już pójdzie. Super, że to powinno przejść!!

Ja byłam na spotkaniu z koleżanką dzisiaj i po powrocie oczywiście masa rzeczy do zrobienia, aż się nie chce normalnie i zastanawiam się czy jeszcze w ogóle gdzieś wychodzić bo aż strach wracać.

Cześć dziewczyny!
Ja mam tak samo, jak już się trafi gdzieś wyskoczyć choćby na godzinkę to po powrocie aż się nie chce do domu wchodzić. Taki burdel!

Cześć dziewczyny ! :-)
Jestem strasznie niewyspana.. Kubuś budził się co godzinę :baffled:

Ewelia, też tam myślałam, pewnie tak jest ale dermatolog mówiła, żeby takie mydełko użyć raz/dwa razy w tygodniu i dokładnie dziecko wymyć bo niby emolienty nie zawsze dobrze domyją i może być tak, że jakaś warstwa kremów na dziecku zostaje i to też może podrażniać skórę.:-)

Taka j., fajnie, że sobie gdzieś sama wyskoczyłaś :-) też się muszę kiedyś wyrwać, bo ostatnio chyba byłam w listopadzie i to w sklepie na 2 godzinki.. z czego i tak później mąż był zły bo Kubuś marudził :baffled:

A co do tej lekarki z przychodni to powiem wam, że trochę mnie wkurzyła ale już wolałam się nie odzywać.. bo oczywiście na wstępie : a karmi pani piersią? to powiedziałam, że tylko pierwsze dwa tygodnie bo mały nie chciał, a i pokarmu miałam mało to badała Kubusia i mówi do niego : Niedobra mama, teraz jej robisz na złość i przez to taka skóra :baffled:

Aurelia kleik przygotowywałam na wodzie, nie mam mm w domu, a nie będę specjalnie kupowała.
Basia straszna ta lekarka, jak w ogóle mogła tak powiedzieć....
A ja dziś już nie podałam tego kleiku, bo Kacper wczoraj i dziś rano miał takie problemy ze zrobieniem kupy, że szok :szok: był płacz, krzyk i prężenie, a i tak kupa nie chciała wyjść... myślałam, że będę płakała razem z nim... Rano podałam mu kilka łyżeczek śliwki (pierwszy raz) i może będzie lepiej.
U mnie znowu piękny dzień i jak tylko mały się obudzi to znowu wyruszamy na "podbój naszej wsi"...:-D:-D:-D

W Gdyni dziś piękne słonko świeci i jest 0 na termometrze więc szykuje sie długi spacerek po Sopocie :-)

Basia bez komentarza do tej lekarki, ja nie wiem co Ci ludzie z tym karmieniem piersią mają, jakbym miała być 1 raz u takiej baby i nic by od niej nie zależało odnośnie dziecka to pewnie bym jej coś wypaliła, że nie jej sprawa jak słowo daję bo mnie wkurzają takie teksty. Przede wszystkim kobieta może sobie w ogóle nie karmić ot tak, bo nie chce, bez przeciwskazań, i nie powinna się tłumaczyć.

Madzialenka gratulacje 5 miesięcy.

U nas rano -5 a teraz nie wiem ale słońce grzeje więc chyba 0 lub nawet na plusie jest.

reklama
Basia Ci lekarze to jednak mają coś nie tak z głowami. No co za baba, ja bym na pewno nie wytrzymała i coś jej powiedziała. Ja nie karmiłam ani jednego dnia piersią i nie uważam abym była gorszą matką, co miałam zrobić jak mleka nie było a do tego mały w ogóle nie chciał ssać cycka. Walczyłam ze 3 tygodnie z laktacją ale widocznie nie było mi dane karmić naturalnie.

Do góry