reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia niekapek mam canpol zakupiony w rossmannie, maly go bardzo lubi i podaje mu tylko wode;-)
Myslalam ze z Wawy jestes :sorry2:

Rampampam a czy cos podajesz na zaparcia? Kurcze przeciez jablko pomaga przy kupce, u nas jest bez problemu. Czasami maly troszke podusi ale w koncu zrobi kilka bobkow. Najlepiej mu idzie na brzuszku :-D

Kupciusia moze to i skaza, ale ja malo nabialu jem... Heh zobacze co powie pediatra w sobote! Super ze wyniki Hania ma ok! Waga piekna!

reklama
Kupciusia dzieki za rady, jedyne czego sie boje to to ze nie zdaze doleciec z nim do kibelka :-D a podajesz biogaie? bo ja kiedys kupilam dicoflor i sie zastanawiam czy mu tego nie dac i zobaczyc czy nie bedzie lepiej

EDIT: teraz doczytalam ze podajesz biogaie :-)

Madziasek Igor jablko dostaje praktycznie codziennie bo bardzo je lubi i jakos nie za duzo pomaga, dawalam tez sliwki ale wtedy jest jeszcze gorzej bo kupa jest wodnista. zobacze jak bedzie jutro bo dfzisiaj mi wypil 240 ml soku i herbatki.

witam! Ja tylko na chwilkę, temat zaparć jest zawsze aktualny.. U nas pomaga śliwką suszona z bobovity, trzy łyżeczki i kupa, a biogaje daje od 2 tygodnia życia codziennie. U nas też ciężko wcisnąć małemu jakieś napoje, nie chce herbaty, a soki to juž wcale, chyba za słodkie... Pozdrawiam

Hej :-)

Dzisiaj nocna znośna.. zauważyłam, że jak nigdzie nie jedziemy i nikt do nas nie przychodzi to Kubuś lepiej w nocy śpi :baffled: dziwnie.. może jak ma za dużo wrażeń to potem nie potrafi zasnąć..:confused:

Taka j., a manny też sypiesz na oko, a później tylko z tego pół łyżeczki dodajesz do obiadku czy manny od razu z pół łyżeczki gotujesz? tak głupio pytam, ale nie chcę mu za dużo tego dawać.. już przewrażliwiona jestem :zawstydzona/y:

A teraz zabieram się za prasowanie.. nazbierało się tego chyba na 3 godziny prasowania.. :szok:

Basia nie jesteś przewrażliwiona, ja nie wiem czy dobrze robię szczerze mówiąc i też się zastanawiam czy nie za dużo daję. Ja robię tak, mniej więcej daję 50ml wody jak Ty a potem wsypałam 2 płaściutkie łyżeczki małe manny i potem z tego do deserku dałam tak 3/4 łyżeczki. Nie mam pojęcia czy za dużo czy nie, muszę obserwować.

Cześć

Basia ja robie manne tak jak jest na opakowaniu tylko zmniejszam proporcje, na 100ml wody dodaje 2 lyzeczki manny i gotuje ok. 5 minut. wychodzi tego wiecej ale ja przekladam do pojemniczka jakiegos iwstawiam do lodowki. Co 3 dni gotuje od nowa ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny !

Taka j., robię podobnie więc chyba jest ok ! teraz muszę jeszcze do jutra czekać i obserwować bo niby alergia może do 48h wyjść

Rampampam, właśnie tak chciałam zrobić ale nie wiedziałam, czy mogę to trzymać w lodówce, ale jak można to dzisiaj zrobię więcej :-)

Ale się ociągam z tym prasowaniem :-D

Do góry