reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
witam! u nas zimno ale słoneczko świeci, co z tego jak na spacer za zimno!
jagoda mam do Ciebie pytanie, bo z tego co pamiętam to podajesz mm i pewnie już gluten wprowadzałaś, czytałam w poradniku bobovity, że dzieci karmione mm muszą dostawać gluten przez 4 miesiące, przez pierwsze 2 ok. 3 gramy na jedną porcję dziennie i kolejne 2 miesiące 6 gramów na porcję, potem można podawać bez ograniczeń, jak niby te gramy mam przeliczyć, no bo w tym mądrym poradniku piszą , że 3 gramy to np. 1,5 łyżki stołowej kaszki. Natomiast w poradniku nestle, piszą żeby dodawać 1 łyżeczkę dziennie do posiłku, to kurna jedną łyżeczkę czy jedną łyżkę stołową, sama nie wiem już nic. Pomocy..Wiem, że ważne jest to wprowadzanie, zaraz po 5 miesiącu bo się zmniejsza ryzyko alergii, ale samo wprowadzanie musi być też odpowiednie, a tu co poradnik to coś innego, zwariuje.
dzisiaj podam małemu pierwszy raz banana, ciekawe czy mu posmakuje, ogólnie jeszcze nic mu po niczym nie było, tylko mniej kup robi po tym słoikowym jedzonku- właściwie tylko to mnie martwi, Wasze dzieci też tak reagują ? czy nie macie kłopotu z zaparciami od kiedy jedzą coś innego niż mleczko?
Pozdrawiam

Ja dzisiaj dodałam do obiadku 1 łyżeczkę i to taką baaardzo płaściutką bo się troche tego boję. Też nie wiem jak z tym działać. Starszemu nie pamiętam, żebym coś takiego robiła.

my 2013 ja dodaje lyzeczke kaszki manny do kaszki malinowej juz od jakiegos czasu, nawet za bardzo nie zwracam uwagi na ten gluten, wogole moje dziecko juz by najchetniej wsyztko jadla, dzisiaj jej widelcem pogniotlam marchewke z ziemniaczkiem z zupy i wcinala az sie trzesla:-D:-D ja juz powinnam zoltko wprowadzac, ale nie moge sie zabrac za to,. a wogole daje jej biszkopty, pietke chleba i chrupki i wszystko wcina a z zaparciami nie mielismy problemow nigdy (tfu tfu):-)

kulka powodzenia z niania!!! ja bym sie bala zostawic z obca osoba dziecka, ale jak trzeba to trzeba :)

Hej ;)

Nocka w miarę.. Kubuś przebudził się o 22, 23 ale tylko podałam mu smoka i zasnął.. później wstał o 3 na mleko i spał jeszcze do 7 i 9..

Kulka, powodzenia w znalezieniu odpowiedniej niani !

My, z tym glutenem to jest różny przelicznik. zwykłej kaszy manny to pół łyżeczki do herbaty, a np jak kupisz kaszkę mannę z bobovity to różnie.. ja kupiłam bezmleczną kaszkę mannę o smaku owocowym i pisze, że mam podać 2 łyżeczki do herbaty. Podam Ci link gdzie można sobie przeliczyć ale tylko te z bobovity :
https://www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/narzedzia/gluten/

Jagoda dziękuję!!

Basia ja też pół łyżeczki, nie kupowałam takiej specjalnej dla dzieci i nie wiem czy będę kupować bo pewnie nie będę tego sypać jakoś dużo, to trzeba do każdego posiłku czy wystarczy do jednego dziennie?

reklama
Do góry