reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka.j, ale Twoj starszy synek podobny do Ciebie! slodkie chłopaki

shisha fajnie, ze sie odezwalas i ja tez sie zgadzam z tym karmieniem. ja tez tylko miesiac karmilam piersia i mala odrzucila moje mleko, wiec musialam na mm przejsc i jakos wcale nie mam wyrzutow z tego powodu, pewnie ze gdybym mogla to bym karmila. Pamietam jak poszlam do gina po poroodzie 8 tyg i sie mnie zapytal jak karmie. Jak mu powiedzialam ze butla to on do swojej pielegniarki "no tak i skonczylo sie dobre dla dziecka" wkur*** mnie tym masakrycznie:angry:, Co do mieska to ja daje kurczaczka, a wujek mial jeszcze mi podrzucic miesko z krolika dla malej. a i jak sterylizowalam codziennie butelki, to mala miala wiecznie plesniawki, odkad przestalam je sterylizowac, plesniawki zniknely:-)

aga ja daje zwykla przegotowana z kranu

reklama
Czesc,

maly dzisiaj troche marudny ale obeszlo sie bez goraczki. Rozmrozilam czarnej porzeczki i dodalam troche do kleiku, malemu smakowalo choc bylo strasznie kwasne!

taka j skoro samo jabluszko tarte nie smakuje malemu to moze udus je ;-)

Shisha super ze wrocilas na forum :-D
swietny referat dot. karmienia!
jak maly przystojniaczek sie czuje?
Co do mieska to ja podawalam cielecine, mieso z udka i piersi kurczaka no i z ryb lososia ze sloiczka, a jak jest u Was, co wprowadzilas?

Ewelinka ja do obiadku podaje malemu wode, cycka daje dopiero po ok 2 godzinach.

Basia to zes sie rozpisala haha
dzieki za fotke, straszne te plamy ale wazne ze preparat dziala. Udanego swietowania!!!

Poziomeczka wspolczuje AZS!

Aga jak podawalam mm to mieszlam goraca wode z zywcem i dodawalam mleko :-) co do marki mleka to podawalam NAN1

Co do karmienia piersia to karmilam mieszanie bo pokarmu w cyckach bylo malo, a karmienie sama piersia nie gwarantuje tego ze dziecko nie zachoruje. Podaje na przykladzie moich siostr, bo maluchy chorowaly :-(
a karmic zamierzalam do 6 mca ale skoro nie pracuje to bede karmic tak dlugo jak Mikolaj bedzie chcial!

taka,j, ja dalej walcze z woda.. Juz nawet mu nie podaje herbatki, bo te herbatki kupne sa bardzo slodkie, nawet jesli podam pol lyzeczki mniej niz zalecona na opakowaniu. Mojemu kazdego dnia udaje sie wypic kilka lykow wody, z trudem, reszte wypluwa lub placze i odrzuca butelke reka.

Jagoda, zapewne jakbym mieszkala w Polsce to bym nie sterylizowala butelek i myla je po prostu w goracej wodzie. Ale mieszkam w takim kraju, ze taka woda z kranu jest nawet trujaca i nie do picia. Wiec nawet nie chce ryzykowac;-)Ja myje butelki woda z kranu, a potem je plucze woda butelkowa a potem do sterylizatora.

Jagoda przesadził ten lekarz, jak mała odrzuciła pokarm to co miałaś jej wcale nie karmić, to by było lepsze czy co, bez komentarza ten facet. Ja jestem wychowana na takim zwykłym mleku, tym w niebieskim opakowaniu i żyję.

Madziasek ja teraz je tak lekko podgotowuję, razem z gruszką i potem dodaję banana i blenduję i tak mu bardzo smakuje, nie jest cierpkie już tylko takie słodkawe.

Shisha no właśnie, nie podoba mi się, że te herbatki takie słodkie są ale nawet nie ma jak się uchronić od tego, w szpitalu od razu podają wodę z glukozą i dziecko nie zna smaku samej wody, u nas tak jest i teraz mi nie chce samej wody. Mam nadzieję, że się to zmieni, poczekam jeszcze z miesiąc i spróbuję znowu.

taka j napewno nie jest najedzony bo zjada narazie pol sloiczka i nie wyglada na bardzo glodnego bo on teraz nigdy nie placze o jedzenie tylko tak jeczy albo sie denerwuje albo wszystko do buzi pcha, boje sie mu dawac caly sloiczek bo dopiero niedawno zaczal jesc nowe rzeczy i on tez nie bardzo jeszcze chce jesc, dopiero sie uczy ale jarzynowa smakuje mu najbardziej i marchewkowa z ryzem tez lubi, zauwazylam ze nie przepada za kwasnym

u nas jakas dziwna noc, poszedl spac o 20.10 a o 20.50 pobudka, i cyc, potem o 22 znowu cyc i 23 znowu bo inaczej nie zaspi, potem do 1 pospal i cyc a potem najdluzej bo do 4 i o 5 znowu pobudka o 6 tez i o 7.50 wstalismy, pierwszy raz taka noc mial od urodzenia,

Ewelinka u nas dokładnie to samo było w nocy, jedyna różnica, że budził się do 2, potem spał do 5 czyli przesunięte o godzinę do przodu niż u Was ale tak to było tak samo, ciągle pobudki. Ja nie pamiętam od kiedy zaczęłam dawać cały słoiczek ale dość szybko, po tygodniu to już na pewno. Zjada spokojnie ale mój zawsze lubił dużo zjeść i to chyba od dziecka zależy. Ja nie mogłabym dać połowy słoiczka bo by płakał bardzo. Z tym, że ja teraz podaję robione przez siebie ale to też tak ilościowo wychodzi jak słoik.

ewelinka taka j. to nie zazdroszcze nocki, u nas bylo ok ale jakas niewyspana jestem chyba przez ta beznadziejna pogode

u nas od 3 dni zaparcia i nic nie pomaga ale dopiero dzisiaj wpadlam ze przeciez ja mu nie podaje nic do picia oprocz soku ktory sam w sobie jest slodki a cukier przeciez tez zapiera, takze od dzisiaj probuje dac wody a jak nie to herbatki mam nadzieje ze pomoze

Ja próbuję taką lekką herbatkę zrobić, daję połowę mniej niż pisze na opakowaniu za to mąż daję mu jeszcze więcej niż pisze i nie przegadasz, żeby tyle nie dawał dlatego jak on podaje to już chyba jest sam cukier, bleee. Troche mnie też drażni jak np. moja babcia "masz tu taka słodka herbatka jest" albo synkowi kuzynki non stop cisła herbatniki i jakieś czekoladkowe rzeczy (on ma rok), wpienia mnie, że ciągle inni coś cisną do ręki dziecka a nie zapytają rodzica czy mogą.

taka j. ja tez taka slabsza zrobilami wypil 50 ml, a ile na dzien wypija Ci Kubus takiej herbatki? dzisiaj kupilam z Hippa sok jablkowy z herbatka z kopru wloskiego, tez mu to sprobuje podac, rozciencze jakos z woda zeby az takie slodkie nie bylo

reklama
Hejka

Dzisiaj była druga próba wypicia sztucznego mleka i nic nie chce tego jesc;/ znacie jakieś sposoby ....chcę go nauczyć żeby również jadł sztuczne bo ja nie jestem już wstanie dużo ściagnąć swojego pokarmu. Jedziemy na tydzien do Krynicy w I połowie lutego i mam zamiar cos pojeździć na nartach, jak spadnie śnieg:-) Dałam mu bebilon, może inne mleko mu posmakuje? W szpitalu dawałam mu enfamil bo takie miał szpital. Nie chce kupować całego opakowania mleka bo jak mu nie podejdzie to szkoda wyrzucać ale chyba będę musiała spróbować.

aaa mój synek od wczoraj zakumał przerwacanie się z plecków na brzuszek :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry