reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

talaaa moj Igor tez wazyl 3400 i mial 57 cm :) a moze sprobuj zamiast samego ziemniaka, marchewke z ziemniakiem - wielu dzieciaczkom takie polaczenie smakuje, i raczej u nas wszystko smakuje a chyba najbardziej gruszka.

my ja tez smaruje buzie albo nivea na kazda pogode albo kremem ktory uzywam do smarowania po kapieli

kulka a co gotujesz? tzn co dajesz do obiadkow? ciekawa jestem bo niedlugo moze i ja sprobuje sama cos zrobic tylko musze znalezc jakis warzywniak z porzadnymi warzywami

ooo teraz doycztalam ze taka j. tez sama pichci dla Kubusia wiec to samo pytanie co dodajesz do obiadku :-)

reklama
rampampam, ja gotuję na parze marchewkę, ziemniaka i korzeń pietruszki, blenderuję to i wrzucam do rondelka, dodaję kaszkę manną i masełko i gotuję przez chwilę. Czasem dorzucam np. kalafiora. Muszę dodać jeszcze np. brokuła i groszek, ale czekam chwilę, bo właśnie wprowadzam Małemu mleko modyfikowane, więc nie chcę wszystko na raz.
Na początku Wojtuś dostawał samą marchewkę - najpierw ze słoiczka, później sama przygotowywałam. Jadł to ok tygodnia, bardzo się nie krzywił,był raczej zdziwiony;-) ale myślę, że kilka dni dziecko potrzebuje na przyzwyczajenie, ze nagle dostaje coś na łyżeczce i co z tym zrobić? :-)
Z owoców na razie dostaje tylko jabłko, na początku trochę się krzywi, ale później je :-)W sumie jak dostaje zupkę, to przy pierwszej łyżeczce też się krzywi, ale później już otwiera buźkę:-D
Raz dałam mu samego ziemniaka, ale nie zjadł za wiele, to takie zapychające było;-)

talaaa ja wprowadzalam na poczatku marchewke i jablko przez tydzien a teraz po podaniu czekam 3 dni jak nic sie nie dzieje to daje cos nowego

chyba od jutra zaczne kaszke manne dodawac, dzisiaj lekarka mi mowila ze mozna juz zaczac

hej! ja każde warzywo podawałam przez 2 dni, ale zaczęłam od marchewki i myślałam że wcale nie będzie jadł z łyżeczki, a okazało się że marchewka mu nie wchodzi. Najbardziej lubi dynie, czytałam że wiele dzieci ją lubi, polecam z Rosmana i z Humany, bo inne firmy nie mają samej dyni. Owoców jeszcze nie dałam, ale myslę o jabłuszku, może w weekend. Smakują mu też -delikatne warzywa z gerbera.
Jesteśmy już po szczepieniu, strasznie ryczał, ale już ok, podjadł kleiku ryżowego i siedzi zadowolony w huśtawce. Następne szczepienie dopiero po 12 miesiącu, ale za to jaka kumulacja, dziś mnie oświecił lekarz, mianowicie: meningokoki, 3 w 1(odra, świnka, różyczka) oraz ospa wietrzna- ja nie wiedziałam że aż tyle...
Pytałam lekarza na szczepieniu o to smarowanie buziaka, powiedział, że niczym w domu nie smarować, chyba że jakieś miejsce jest wybitnie suche, np. koło noska.
Pozdrawiam

Hej,

dzisiaj gotowalam rosolek wiec i malemu zrobilam podobna wersje z makaronem, zblenderowalam i wciagnal kilkanascie lyzeczek, reszte zamrosilam na kiedy indziej :-D

Rampampam tak daje chrupki, sa takie dlugie bez glutenu i maly bardzo je lubi, podawalam tez mniejsze ktore smiesnie ciumkal i mu sie przyklejaly do ust i raczki haha

Talaaa witaj! Na poczatku podawalam sama marchewke ze sloiczka a potem tez ja gotowalam ale zawsze z ziemniakiem. Jak wprowadzilam marchewke z ziemniakiem to dodawalam do tego kalafior badz brokul albo piertuszke czy seler i w ten sposob mialam kilka roznych obiadkow ;-) podawalam tez dynie ktora uwielbial, zreszta wszystko malemu smakuje,
Talaaa dodawaj zawsze troszke oleju do obiadkow ktore sama gotujesz zanim zaczniesz dzialac juz z mieskiem :-D
podawalam tez malemu ryz z jabluszkiem ktore gosci u nas codziennie!
owoce na poczatku ze sloiczka - brzoskwinia, gruszka, sliwka, truskawka, a teraz maliny, truskawki z zamrazalnika kiwi kaki mandarynki juz sama podaje.

My ja mam krem z babydream wind und wettercreme i jestem zadowolona!

Ostatnia edycja:
talaaa witaj!

MadziaSek a jak robisz ten ryz z jablkiem???

ja tez sama gotuje zupki i rozne robie, czasem daje dynie, brokula, przewaznie z marchewka i ziemniaczkiem, ja mam swoje warzywa z ogrodka, wiec jest ok :-) i teraz codziennie daje kurczaczka kawaleczek :-)

Rampampam dzisiaj dałam ziemniaka, marchewkę, pietruszkę i indyka :) Na początku było mu dziwne a potem wsuwał i wsuwał :)

reklama
My super ze szczepienie macie juz za soba!

Jagoda gotuje sypki ryz w malej ilosci wody na taka papke i blenderuje, tre na plastikowej tarce (siostra mi polecila, szybciutko uzyskuje sie fajna papke) jabluszko i dodaje do cieplutkiego ryzu. Maly to uwielbia ;-)

Do góry