reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j., ale 800ml zje jak go właśnie pilnuje i co chwilę daję.. sama nie wiem.. może go trochę przygłodzić, dać później to zje więcej ?

A mam jeszcze dwa pytanka puki zakopię się w garnkach ;P

Powiedzcie mi, używacie odplamiaczy? są jakieś delikatne dla dzieci? bo Kubuś ma tak delikatną skórę, że się boję użyć.. a ubranka po marchewce ciężko doprać..

Zdarzyło się waszym maluchom przeraźliwie płakać przez sen? Kubuś już tak kilka razy nam zrobił.. myślałam, że zawału dostanę .. wczoraj znowu.. wybudził się z mega płaczem i dopiero na rączkach się uspokoił.. jakby mu się coś strasznego przyśniło hmm..:baffled:

reklama
all me wspolczuje, ale tez zazdroszcze bo ja mam to dopiero przed soba

taka j to twoj maluch malo dosyc je, ja mojemu dalam raz na wieczor bebilonu ale wytrzymal krocej niz na moim mleku pomimo tego ze zjadl 120 wiec to ze to mleko jest takie super kaloryczne to chyba przesada

basia to nasze duze chlopaki obydwa troche niejadki ale moj tez je podobnie jak twoj kolo 800-900 ml

Ewelinka ja podaje Hipp mleko choc to chyba bez roznicy. No tak zjada, chcialabym zwiekszyc ilosc w 1 posilku ale zmniejszyc ilosc posilkow mlecznych o 1 na korzysc nowego dania i nie umiem sie zabrac do tego.

All-me współczuję bardzo, mam nadzieje, ze szybko sie wykluje co ma i bedzie spokoj. Trzymaj sie jakos!!

Basia to podaj pozniej niz zwykle i zobaczysz ile zje.

Taka j.- współczuję Ci starszego niejadka, bardzo rozumiem Twoje rozterki bo sama mam wielkiego niejadka w domu. Starsza córka ma 4 lata i ja dosłownie biegam za nią z jedzeniem, każda łyżeczka jest cenna. Przerabiałam już chyba wszystko, przeczytałam wiele poradników i stwierdziłam,że nawet lepiej tego nie czytać bo i tak te wszystkie rady na nic się zdają. Badania też robiłam wiele razy, ostatnio rodzinna stwierdziła, że jest mała bo mała się urodziła (jest wczesniakiem) i tego nie przeskoczymy choćbyśmy nie wiem co robili. W przedszkolu jako jedyne dziecko jest karmione przez panią bo sama nie ruszy.

Rampampam - a jak to jest z Waszym ropiejącym oczkiem, czy ono stale ropieje czy są przerwy. U nas też ropiało już 2 razy, po 1 razie była poprawa po kroplach Tobrex i potem znowu. Rodzinna powiedziała,że jak będzie dalej to powracać to mamy udać się do okulisty

basia mojemu tez sie zdarza plakac przez sen albo rozne inne dzwieki wydawac i zdarzylo sie kilka razy ze sie obudzil z placzem, a raz gdy byla pielegniarka sr to sie obudzil z placzem i nie moglam go uspokoic

dalam malemu troszke marchewki z jablkiem i miny robi takie same jak przy jablku jakby bylo strasznie niedobre, takie jak przy witaminach, jak wasze dzieci reagowaly na poczatku? zjadl moze z lyzeczke

cześć
ewelina ja starsza karmiłam bardzo długo później to juz byl posiłek dodatkowy na noc, zaczełam wprowadzac nowosci jej dopiero po ukonczeniu 6 mc nie miałam z nią problemów z jedzeniem. Szczerze mówiąc ja nie wiem ile razy lena je w ciagu dnia niekiedy daje jej piers to tylko chwilke possie tak jakby chciała tylko się napoić, w nocy je 2 razy Musiałam ją kiedyś zostawić z męzem bo musiałam wyjechać to w ciągu 20 godzin jadła tylko 2 razy ja się tym przerazilam ale na szczęście nic jej nie było Kiedy starsza była takim maluszkiem to wszystkie zalecenia były zupełnie inne niż teraz wiele się pozmieniało ale w końcu ta ponad dekade temu zostałam mama po raz pierwszy
Taka j jak tam chłopcy zdrowi jesli nie to zyczymy zdrowka
All-me cierpliwosci bo zeby to powazna sprawa i napewno mała marudna

Cześć

Basia ja mam odplamiacz concertino i jak dla mnie jest ok, w prawdzie nie mialam jeszcze do czynienia z plamami z marchewki ale moze sporbuj bo kupa ladnie schodzi :-) Igorowi tez sie czasami zdarza budzic z wielkim placzem, i zazwyczaj pomaga wlaczenie melodyjki z karuzeli i poglaskanie

Aurelia u nas to oczko ropieje bez przerwy od urodzenia, tzn przerwa byla jak wkropilam antybiotyk i wtedy mielismy tydzien spokoj, teraz jest znowu to samo, czasami mam wrazenie ze nawet tej ropy jest wiecej, ja w styczniu ide po skierowanie na to przeplukiwanie bo widze ze Igora ta ropa meczy bo ciagle oko trze

Bylismy dzisiaj sie wazyc i znowu mało przybral, juz sama nie wiem dlaczego, zjada ok. 820-840 ml na dobe, dodatkowo daje mu kleik, mniej ulewa i waga sie nie rusza :baffled: wszyscy mi mowia ze jest bardzo ruchliwy i to dlatego, moze tak byc?

reklama
Do góry