reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

witajcie..
Taka j, od 4 nie spicie???? wspolczuje..
U nas lepiej, pobudki na szybki cycus o 2 i 7..

Tez slyszalam, zeby do lezaczka nie wkladac, tylko podloga.. i tak tez robie, choc czasem musze do lezaczka dac, jak idziemy pranie wieszac, czy gotowac ;)

Zmykam sie szykowac, bo o 10:30 rehabilitacja...

reklama
Grinula ja tak od 4 nie śpię od dłuższego czasu, no wczoraj było inaczej bo nie spałam już od 2:30, tak mam, może się coś zmieni jak wyzdrowieje. Nawet nie jestem jakoś gigantycznie śpiąca, organizm się już przyzwyczaił do spania po pare godzin na dobę w kilku ratach, przecież tak na prawdę to ja śpię po 4-5 godzin od ponad 4 miesięcy. Czasami przyznaję jestem już wyrąbana, może zmęczona, jakieś przemęczenie materiału mnie chwyta bo to chyba jednak nie jest zdrowe i normalne, że się nie śpi a teraz to i tak super bo przez pierwsze 2 miesiące spałam po 3 godziny w ratach. No ale podobno powinnam tryskać radością :)
A dzisiaj o 18 minie rok jak zrobiłam test ciążowy.

Wojtuś też ma leżaczek i wcześniej spędzał w nim sporo czasu, a teraz więcej na macie leży. Nie boję się o chwytanie, bo on bierze do rączki wszystko, co mu się pod rękę nawinie ;-)
I kiedyś gdzieś czytałam, że jak dziecko sporo w leżaczku leży, to się szybciej do siadania zbiera... Mój się nie zbiera póki co, hehe ;)

Wojtuś w niedzielę kończy 4 miesiące, ale poczekam, aż wrócimy ze świąt i dopiero zacznę wprowadzać nowe jedzonko. W domu to już tak na spokojnie będzie.

Cześć!!!
U mnie dziś świeci słoneczko więc optymistycznie podchodzę do dzisiejszych spraw:-)Chciałam zacząć ogarniać mieszkanko ale że Helenka śpi to wylądowałam tutaj.Powiem wam że w tygodniu mamy wypracowany schemat dnia a w weekendy to masakra.Mąż się dziwi dlaczego ona nie śpi kiedy zwykle śpi o tej porze.Kiedy jesteśmy same jest zupełnie innaczej.Czasami brakuje mi kogoś do pomocy by na nią zerknąć bo nie lubi być sama.Wkładam w leżaczek i noszę ją wszędzie ze sobą a wy piszecie że leżaczek NIE???

grinula gratki udanej imprezki.My jak robiliśmy chrzciny to zauważyłam że mała nie lubi hałasu, zamieszania dookoła:(

madziasek masz super dziecko że tak wszystko mu smakuje chciałabym żeby moja też tak wsuwała.
podałam jej herbatkę koperkową wciągnęła a jak się skończyła był płacz:-Da wypiła na raz 100ml nie wiem czy to dużo czy mało bo karmiąc piersią nie wiem ile ona ciągnie :-D

aurelia250 z moją ciążą były przeboje przez 9 m-cy.
jak się dowiedziałam że jestem (czyli rok temu) przez 1 m-c było ok później nudności,wymioty i zgaga.Toaleta była moim pokojem.Ja zamiast tyć to schudłam 9kg.Nic jeść nie mogłam wszystko mi śmierdziało zero zachcianek,czasami miałam już dość.Dopiero po 6 m-cu zaczęłam leczenie u gastrologa trochę ulżyło i zaczęłam nabierać kg.Mała urodziła się zdrowa a mi jak ręką odjął wszystko przeszło.

kulka ja też mam zamiar po świętach zacząć wprowadzać jedzonko zacznę od marchewki mam taką z działeczki bez nawozów
mam nadzieję że polubi:-)

ewelia my chrzcilismy jak mala miala miesiac, wiec calutkie chrzciny, wlacznie z mszą i imprezka, przespala :-) i dobrze, bo juz z glowy, a teraz by nie bylo tak rozowo ;P

Tak piszecie o tym jedzonku, ze mnie tez zaczelo kusic, zeby wczesniej zaczac wprowadzac.. z synkiem w 6 miesiacu wprowadzalam i tak tez zamierzalam z Gosia... ale zobaczymy :cool2:

Mala spi po cwiczeniach, jeszcze masaz nam doszedl , ale czeka sie na niego, bo jedna babeczka go robi, a dzieciakow sporo :/

a ja zamiast sprzatac zrobilam kawke i weszlam do Was..

Cześć dziewczyny !

Chętnie bym Was zaprosiła na pierniczki gdybyśmy tak daleko od siebie nie mieszkały.. :-(
A tak to.. proszę częstować się wirtualnie
ciastka.jpg

Grinula, tatuaż nie boli.. nawet zaczerwieniony nie jest.. nic się nie dzieje.. może dlatego, że jest mały i skóra nie zdążyła się zmęczyć przy robieniu :) no chyba, że mi go henną zrobił :szok::-D

Dziewczyny, a kiedy maluch powinien zjeść cały słoiczek ? bo czytam w poradniku, że słoiczek + 50 do 100g soczku lub przecieru owocowego. Mąż uważa, że świruje.. może faktycznie.. ale tak to chyba jest przy pierwszym dziecku :-p

Załączniki

• ciastka.jpg
    ciastka.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 38
Basia wow ale produkcja!!! szacun! a co do sloiczka to wg mnie kazdy inaczej, jak mu bedzie smakowac cos i brzuszek sie przyzwyczai, to codziennie czy co kilka dni zwiekszaj porcje az dojdziesz do calego.
Ja dzis z kaszka dalej dzialalam, slyszalam polykanie w malej paszczy, wiec cos tam zjada mimo, ze jezykiem zwraca, zamiast przyjmowac:-)

Moja panienka spi juz prawie 2 godziny:szok: poprzednia drzemka tez byla dluzsza niz zwykle, ale teraz to rekord bije z okresu noworodkowego :)

basia89 pierniczki pierwsza klasa aż ślinka leci idę po kawę i się poczęstuję:-)
grinula mój śpioch też śpi a mamusia co robi? na bb siedzi:-D

byłyśmy na spacerku 3 godzinki połowę przespała a jak znajomi zaglądali do wózka to się ładnie uśmiechała.wasze dzieci śmieją się na głos? bo moja zaczęła i chyba jej to się podoba i jeszcze robi brum brum wtedy cała jest zaśliniona.

reklama
Basia ale smakołyki
taka j. współczuję tego wczesnego wstawania , ja na szczęście nie czuję, że mam mniej czasu, Lenka nie jest wymagająca i spokojnie mogę się z synkiem bawić.
Wczoraj byliśmy z mężem na koncercie Bajm , 30-lecie akustyczno-elektryczny, rewelacja, tak śpiewała, że ciarki po całym ciele. Niestety Lena znowu trochę popłakiwała u mamy, ale na szczęście nie dzwonili po nas
Dziś byliśmy u lekarza , Maks zapalenie tchawicy, chociaż miałam z nim do lekarza nawet nie iść, Lena ok, ale mamy obserwować ,bo ma stan przeciwgorączkowy

Do góry