reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny ! :)

My właśnie wróciliśmy ze szczepienia :) jeszcze tylko w lutym, a później jak skończy rok :) Kubuś waży 7150g i ma 70 cm :-)

Co do paczek to ja jak się rejestrowałam na bebilonie to nie dostałam misia tylko płytę z uspokajającymi piosenkami i teczkę na wyniki badań :) Z Hipp dostałam niedawno paczuszkę z łyżeczką i poradnikiem żywieniowym, a w rossmannie dodatkowo miałam do odebrania paczuszkę z soczkiem i słoiczkiem :) a no i z bobovity też dostałam słoiczek i poradnik żywieniowy. Teraz na razie nic z bebilonu nie mam :)

Taka j., ja myślę, że jest to możliwe.. ja sama mam alergię chyba na kurz.. nie wiem pewnie bo nie robiłam badań ale kicham codziennie :( a 2 razy w tygodniu mam całodniowy katar.. a Kubuś też mi czasem kicha

reklama
Kamu ale wszyscy na raz chyba nie mogli dostac nagle alergii. ..

Ja dzwonilam wlasniw do tesciowej, ktora szczepi dzieci tyle ze w innym mieście i odradzila mi szczepienia w tym tygodniu, bo starszy przyniosl katar i mala ma kontakt z choroba. Mam nadzieje, ze sie nie zarazi...

Witacie! Piękna pogoda w Poznaniu, spacer murowany. U nas katar i kochanie ciągle, ale lekarz mówi że to normalne bo grzejniki chodzą i powietrze suche, dziecko oddycha tylko noskiem i musi go oczyszczać z kurzu.kamu 37 to już stan podgorączkowy? Mój ciągle tak ma.​ teraz mamy protest jedzeniowych, żadne butelka mu nie pasuje, piszczy i nie je!

Trudno powiedzieć czy nie mogli by dostać tej alergii, skoro mąż taka j jak wychodzi do pracy nie ma kataru a jak przychodzi to mu się pojawia.

Taka j moze przewietrz porzadnie mieszkanie, pootwieraj okna, malego daj na kilkanascie minut do mamy, przy katarze mozna wietrzyc i to nawet pomaga lepiej oddychac... jeszcze troche czasu do konca roku, na pewno zdazysz go wyleczyc. tego Ci zycze.

Basia my tez w lutym szczepienie i przerwa, no to ladnie wazy i mierzy Twoj Kubus :)

U nas slonko sie przebija, idziemy na spacerek jak panienka wstanie i zje i od razu po braciszka zahaczymy do przedszkola spowrotem.

No i wyszly jej jakies kropki -krostki za uszami i na jednym poliku..ciekawe,czy to od mojej diety czy od tej kaszki manny?

Grinula a może faktycznie od tej kaszki, wcześniej tego nie miała? A jak długo tą kaszkę dodajesz?

Dziewczyny no właśnie ja nie wiem jak to jest, na pewno przewietrzę mieszkanie, muszę małego dać na dół ale teraz tam wielkie mycie okien to nie mogę ale na wieczór na pewno chcę tak zrobić, może lepiej się będzie zasypiać. Wczoraj postanowiłam zaeksperymentować na sobie i wzięłam tabletkę na alergię i dzisiaj niby z jednej strony mam lekko zatkane ale katar nie leci! Hmm, tylko czy to nie jest tak, że takie tabletki są tak zrobione, że każdy katar zatrzymają? Nie wiem, zobaczymy, będę wietrzyć i zobaczymy co będzie.

Grinula rozumiem, że chcesz podawać skoro tak lubi ale faktycznie lepiej jest się wstrzymać pare dni i zobaczysz co będzie, jak zejdzie to już będziesz miała pewność, że to od tego a jak nie to możesz podawać kaszkę dalej. A dzisiaj jest bledsze czy nie niż wczoraj?

Taka j. ja mam stwierdzoną alergię na kurz, wełnę i końską sierść :-) Najgorzej na kurz, nasila się zwłaszcza jesienią i wiosną. Najczęściej biorę zyrtec, czasem alertec. Po każdej tabletce z nosa leci mniej, bo obkurczają śluzówkę, ale powodują też senność, dlatego powinno się je brać na noc. Sądzę, że u Was to z suchego powietrza. Przewietrz mieszkanie i porozwieszaj na noc mokre ręczniki albo pranie na kaloryferach, może po kilku dniach się Wam poprawi.

Grinula a jaką kaszkę kupiłaś? Ja też się przymierzam

reklama
Do góry