reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kamu to fajnie masz a w ogóle, że możesz sobie pozwolić na wyjścia, ehhh, ja bym nie mogła na koncert pojechać, mowy nie ma, nie daliby sobie z małym rady, często uspokaja się tylko ze mną.

Choroby oficjalnie potwierdzone przez lekarza, przeziębienie klasyczne u pierworodnego i chyba zaraził małego.

reklama
Czesc,

dzisiaj dostalismy paczuszke z bebilonu, co mnie milo zaskoczyko :-D
mamy teraz fajny sliniaczek

Kamu zdrowka dla synka, pewnie go bedziesz inhalowac specjanym srodkiem???
Zazdroszcze koncertu ;-)

Ewelia moj Miki tez sie smieje na glos jak np prumkam mu w brzuszek albo chucham na gole stopki. Sporo tez czasu w lezaczku bujaczku spedza, szczegolnie gdy musze cos zrobic.

Basia ale z Ciebie zdolniacha!!! co do jedzenia ze sloiczka to Basiu zacznij od 1/4 a jak mu posmakuje to zwiekszaj az dojdziesz do calego. Ja tak zrobilam ze sloiczkiem dyni :-D

Takie głupie może pytanie mam, czy takie dzieci jak nasze mogą mieć już alergię? W sensie, że katar z alergii? Bo ja mam katar, chłopcy mają katar, mój wygląda jak alergiczny, synka teraz sprawdziłam i w sumie też a maz mówi, że jak wraca do domu to zawsze mu leci z nosa a jak idzie do pracy to nie.
Też mam tą przesyłkę bebilonu, teraz przyszedł śliniak i chyba próbka bebilon 2 a wcześniej, jeszcze jak w ciąży byłam to dostałam paczkę z misiem z bebilonu :) Kubuś bardzo go lubi.

Czesć
cierpie na brak czasu Lena bardzo zrobiła się towarzyska ...
Taka j zdrówka dla twoich chłopcow a będziesz szczepić młodziaka bo pisałaś że masz jakoś mieć szczepienia Kubusia
Kamu zazdraszczam koncertu pewnie było fantastycznie
Madziasek fajnie ze Mikuś tak wszystko lubi mam nadzieje że Lena tez będzie tak jadła:-)

a rejestrowalyscie sie gdzies, zeby Wam paczki przyslali??? ja nic nie dostalam, z bobovity tez nie... :/

Taka j moga miec, nasz starszak jak mial 5 miesiecy -bylismy u cioci, nocowalismy i spalismy pod stara koldra, to maz i jas mieli nosy czerwone i kichali, ciocia zmienila koldre i zlagodnialo.. maz ma uczulenie na roztocza kurzu, a synkowi jak pozniej robilam testy, to tez te roztocza wlasnie wyszly..

Taka j.alergie sa teraz bardzo powszechne, ale wątpię, żebyście nagle wszyscy dostali alergii na coś. Moze jest jakis czynnik, który powoduje ten katar np. zbyt suche powietrze, ale chyba nie byłoby to w takim stopniu. Pamiętam jeszcze, że kuzynka kiedyś narzekała na ogrzewanie podłogowe, że jak kilka dni nie zmyła podłóg, to cały kurz z ciepłym powietrzem unosił się do góry i wszyscy ciągle psikali.
Basia, faktycznie sie wyżyłaś artystycznie :) możesz nam porobić paczuszki i po jednym wyslac ;)
A odnośnie paczuszek to ja dostałam jeszcze z hippa łyżeczkę, zupkę i soczek i z Pampersa 3 pieluszki w rozm.3 bo nie przewidzieli, ze moje dziecko nosi juz 4 :/
Grinula, to wpadajcie na kawę, niech Ci będzie, posprzątam sama ta łazienkę... :)

Ostatnia edycja:
Agaulec nie szczepienia teraz nie będzie, miało być w czwartek no ale ze względu na ten katar i kaszel nie będzie, muszę "szybko" go leczyć, żeby zdążyć do 27 grudnia, wtedy mam mieć badania krwi i jak będzie ok to 30 grudnia mam szczepić.

Patrycjal mnie się też wydaje, że coś jest u nas w domu, może to te powietrze jak mówisz, muszę coś z tym zrobić i sprawdzić.

Dziewczyny to ja nie wiem dlaczego nie przysłali Wam tych misiów, ja już nie pamiętam kiedy to dokładnie było, na pewno zapisywałam się, rejestrowałam jak w ciąży byłam ale w którym miesiącu to Wam nie powiem bo nie pamiętam :( Chyba jakoś w połowie.

Ja też dostałam słoiczek z hippa ale bez sztućców i pampersy to też przysłali, z hippa podobno ma jeszcze przyjść paczka mniej więcej ok. 7 miesiąca dziecka też z jakimś słoiczkiem.

reklama
Taka j, takie małe dziecko może mieć alergię, szczególnie że on nie ma w sumie ochrony w postaci karmienia piersią, mnie wczoraj lekarka powiedziała,że gdybym Lenki nie karmiła piersią to już by pewnie ze 3 razy zastrzyki miała, bo Maks jak to w przedszkolu cały czas zakatarzony chodzi. Teraz mu robię inhalacje z berodualu, a Lenka ma stan podgorączkowy ok 37 stopni. Myślałam ,że wyjdę z dziećmi dziś na spacer, bo piękna pogoda, ale odpuszczę sobie przy tym stanie podgorączkowym Lenki.
Muszą wyzdrowieć na święta, bo jedziemy do teściów

Do góry