reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej ! :-)

U nas dzisiaj strasznie brzydko, ciemno i pada deszcz.. to się ponudzimy w domu.. Mam jedynie nadzieje, że ta pogoda nie wpłynie na Kubusia i nie będzie marudzić :)

Jagoda, tyle pierogów?! podziwiam !:-)

Taka j., spóźnione gratulacje dla Kubusia! wczoraj skończył 4 miesiące :-) próbowałaś z nim już słoiczków ? :-) Jak Kuba miał ostatnio lekki katar to lekarka mi go zaszczepiła.. powiedziała, że to osłuchowo czysty i nie ma przeciwwskazań.. na szczęście nic mu nie było :-)

reklama
Słoiczków próbowałam, podałam marchewkę i groszek, póki co nic nie było, uczy się jeść bo to inaczej niż butla wiadomo.
Ale miałam nockę, nie macie pojęcia jak nie raz zazdroszczę Wam tych przespanych nocy, ja nie wiem co to jest a u nas coraz gorzej. Dzisiaj między 20 wieczorem a 5 rano obudził się 7 razy, w ciągu 9 godziny. Nie wydalam.
Rozsadza mnie w ogóle jak ktoś się mnie pyta jak tam mały i ja mówię z reguły, że ok tylko śpi mi w dzień po 20 minut co mnie wkurza bo nic zrobić się nie da ani odetchnąć do porządku i w odpowiedzi słyszę, zawsze jedno i to samo "ciesz się, że Ci śpi w nocy!", a kto kuźwa powiedział, że śpi w nocy?? Ja tylko mówię, że w dzień nie chce spać ale nic o nocy nie gadam a dokładnie każdy z kim gadałam już sobie sam dopowiedział i mnie poucza, że powinnam się cieszyć bo i tak mi ładnie śpi skoro mi noce przesypia, ja pierdzielę, mam ochotę rąbnąć taką osobę w gębę.

Taka j - wspolczuje nocki, naprawde! a jak on sie tak budzi w nocy, to co robi? placze? karmisz go za kazdym razem? nosisz?

Ja wypilam szybka kawke i lece sie szykowac, bo na 10:30 rehabilitacja.

Basia to moze i moja tez zaszczepia, skoro nie ma jakiegos widocznego kataru. Druga dawke rotawirusow musi wziac, a chyba jest na nia jakis limit wiekowy.

Basia nie daje mu za każdym razem jeść, dzisiaj to musiałabym mu dawać prawie co godzinę a to przecież przesada gruba, także nie sądzę, że z głodu bo chyba nie głodnieje w ciągu godziny, moim zdaniem on jest przyzwyczajony do tego, że u rodziców zasypia bujany w kołysce i potem mu tego bujania brakuje a ja łóżeczkiem bujać nie będę przecież, pewności nie mam ale myślę, że tutaj ma z tym też problem ale właśnie nie jestem pewna bo on u nich jak spał to w dzień a nie wiem jakby spał u nich w nocy.

Grinula jak on się przebudzi a jest już pora jedzenia, w sensie minęło te 3 lub chociażby 2,5 godziny to daję mu jeść, jak mniej minęło to daję mu herbatkę, głaszczę, uspokajam ale nie wyciągam z łóżeczka aż w końcu zaśnie.

taka j., może faktycznie Kubuś ma problem ze spaniem w łóżeczku.. ja miałam tak w pierwszym miesiącu.. ale nie spał z nami tylko w wózku i tam o dziwo dłużej przesypiał, a teraz na szczęście śpi w łóżeczku i budzi się tylko jak jest głodny.. dziś np o 4 rano wstał, później o 8. Moja kuzynka też miała takie przebije z córką i do 5 miesiąca spała im tylko w wózku :szok: nie wiem, może przez to, że wózek mniejszy, ciaśniejszy to i dziecko czuje się bezpieczniej.. jak kiedyś w brzuszku :-)

Grinula, powodzenia na rehabilitacji !! my zaczynamy w środę :) a co do szczepienia, to myślę, że mogą zaszczepić jak to tylko katarek :)

Maciejka, powodzenia na szczepieniu !! :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! U nas też brzydka pogoda, znowu cały dzień w domu. Szczepienie też przełożone. Noc też nie za dobra. Mój synuś za bardzo nauczył się spania w wózku i tego, żeby być ciągle w nim kołysany. Normalnie nie wiem jak go uspać tak normalnie bez kołysania

reklama
Basia możliwe ale to łóżeczko jest od spania i tam ma spać, ja już spanie w wózku przechodziłam. A w ogóle to on mi dzisiaj znowu wrzeszczał, nawet jak mu jeść dawałam, co jak co ale przy jedzeniu? Nocki od 10 dni ma kiepskie, dzisiejsza to apogeum ale widzę, że dzisiejszy dzień też do niego nie należy niestety :(

Aurelia na kiedy przełożone macie szczepienie? Odnośnie usypiania to moje zdanie jest takie, jeśli jest Ci z tym dobrze, że tam śpi to niech śpi, tak czy owak pewnie czeka się oduczanie spania tam, musisz wtedy być konsekwentna bo będzie pewnie ryk, u mnie tak było ale nie dawaliśmy się, darł się okropnie a mąż go trzymał, żeby nie wstawał w tym łóżeczku, po tygodniu było już lepiej a po dwóch już znacznie lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry