reklama
ewelinka12
Fanka BB :)
hej dziewczyny
ja tez malucha nie ubieram za grubo, tak jak taka j a jak ma zimne raczki to cieplesze spichy i cieple skarpety.
kupilam mu wczoraj mate fisher proce rainforest i strasznie mu sie spodobalo a calkiem niedrogo bo tylko 70zl uzywana ale nic nie zniszczona
moj tez dzisiaj tylko drzemki po 40min i zasypia z placzem ale jesc przed spaniem nie chce, jakby zjadl przed samym spaniem to moze by drzemka dluzej trwala, wczoraj popoludniu przespal 4 h z dwoma pobudkami na jedzenie i zaraz znowu zasypial
ja tez malucha nie ubieram za grubo, tak jak taka j a jak ma zimne raczki to cieplesze spichy i cieple skarpety.
kupilam mu wczoraj mate fisher proce rainforest i strasznie mu sie spodobalo a calkiem niedrogo bo tylko 70zl uzywana ale nic nie zniszczona
moj tez dzisiaj tylko drzemki po 40min i zasypia z placzem ale jesc przed spaniem nie chce, jakby zjadl przed samym spaniem to moze by drzemka dluzej trwala, wczoraj popoludniu przespal 4 h z dwoma pobudkami na jedzenie i zaraz znowu zasypial
madzialenak
mama na pełen etat
Mój mały śpi już 2,5 h :-) ale zaraz obudzi się na mleczko. Już miał dziś 2 godzinne drzemki. Dziewczyny karmiące mm ile już ml podajecie i ile razy dziennie? mój Sebek wypija po 150 ml 6 razy dziennie, dodam, że pije tylko w ciągu dnia, noc całą przesypia póki co.
Ostatnia edycja:
patrycjal
Madzialenak u mnie poki co Zuzia je podwojnie. Czyli co 2 godz. 150-180. Ale staram sie usilnie nad tym zapanowac. Dzis sie nawet udawalo i przeciagalam co 3 godziny. Czyli srednio wychodzi 8 razy po 180. Ale to żywienie ekstremalne, bo ona juz ma z 9 kg wiec moja odpowiedz pewnie nie jest obiektywna. Mam tylko nadzieje, ze jak zaczna sie inne posilki, to sie cos zmieni na lepsze.
ewelinka12
Gdzie wasze dzieciaki to mieszcza? moj na piersi wydaje mi sie ze je bardzo malo, gdzies miedzy 80-120, ale 120 rzadko, wiem bo juz przez odciaganie poznalam ile jest w piersiach mniej wiecej, chcialabym mu czasem dac z drugiego cycka zeby dojadl i spal dluzej ale on nie chce
Czesc,
wprowadzilam malemu do jedzenia jeszcze banana i dynie, zauwazylam tez ze po samej marchewce ma problemy z kupka wiec podaje mu wiecej jablka i wody ;-)
dostalismy tez paczuszke z bobovita a w sobote mamy wizyte u radiologa na usg nerek, taka wizyta kontrolna!
ja malego ubieram w domu w bodziaki na dlugi rekaw, rajstopki albo cieplego spiocha lub bluzeczke, bodziaki jakies pol spiochy lub spodnie,
Miki spi do 4 godzin w ciagu dnia, najdluzej na dworze bo do 2 godzin
gdy wychodzimy na dwor smaruje mu buzke kremem z babydream,
Tatuaz fajna sprawa, tez kiedys chcialam sobie zrobic!
wprowadzilam malemu do jedzenia jeszcze banana i dynie, zauwazylam tez ze po samej marchewce ma problemy z kupka wiec podaje mu wiecej jablka i wody ;-)
dostalismy tez paczuszke z bobovita a w sobote mamy wizyte u radiologa na usg nerek, taka wizyta kontrolna!
ja malego ubieram w domu w bodziaki na dlugi rekaw, rajstopki albo cieplego spiocha lub bluzeczke, bodziaki jakies pol spiochy lub spodnie,
Miki spi do 4 godzin w ciagu dnia, najdluzej na dworze bo do 2 godzin
gdy wychodzimy na dwor smaruje mu buzke kremem z babydream,
Tatuaz fajna sprawa, tez kiedys chcialam sobie zrobic!
Wow no to nieźle wam maluchy zjadają ! Mój przy dobrych wiatrach zje 150 rano i wieczorem przed spaniem, a w ciągu dnia to wypija 100/90ml przez to też daje mu częściej.. Teraz sobie zapisuje i pilnuje, żeby w ciągu doby chociaż te 700ml wypił..
Madziasek, gratulacje dla Mikołaja za ukończone 4 miesiące !
Dziewczyny planujecie kolejne dzieci? Jak tak to za ile lat? ja to chyba bym chciała 3 lata roznicy miedzy dziećmi
Madziasek, gratulacje dla Mikołaja za ukończone 4 miesiące !
Dziewczyny planujecie kolejne dzieci? Jak tak to za ile lat? ja to chyba bym chciała 3 lata roznicy miedzy dziećmi
kulkaPrzytulka
Basia, ja bym chciała jeszcze jedno dziecko, ale tak za 4-5 lat, żeby Wojtuś już był trochę większy i ,,ułożony". W tej ciąży musiałam prawie od połowy leżeć i boję się, że w kolejnej będzie podobnie A jak wyjdzie, to się okaże ;-)
Grinula
hejka..
Jagoda super tatoo. i te znaki nieskonczonej milosci tez fajne, takie delikatne
U nas w mieszkaniu 21-22 stopni, ja chodze na krotki rekaw, mala w bodziakach z dlugim i rajtach lub bodziakach kr. i bluzeczce cienkiej i rajtach... lubie ja w rajtach, spiochow w ogole nie uzywam, tylko tzw pajacyki do spania na noc. Czasem skarpetki dorzucam
Ewelinka mi tez sie wydaje, ze moja malo je, ale nigdy nie odciagalam, wiec nie wiem tak naprawde.. je bardzo krotko, kilka minut, nie wisi na piersi, ale za to je co 2 godziny. Zobaczymy, ile wazy juz w srode na szczepieniu.
trzymajcie prosze kciuki jutro, bo mamy wizyte w klinice fizjoterapii w wawie z gosia. Mamy ok 70 km w jedna strone, a nigdy jeszcze nie jechalam sama do wawy w moim 2letnim posiadaniu prawka, troche mam stracha..ale biore kolezanke, ktora zna droge..oby tylko jakies gololedzi nie bylo. S niestety nie moze jechac nami :/
zmykam lulu, dobrej nocki zycze.
Basia ja mam limit dzieci planowanych wyczerpanych, no chyba ze niespodzianka, ale to i tak za minimum 3 lata.
Jagoda super tatoo. i te znaki nieskonczonej milosci tez fajne, takie delikatne
U nas w mieszkaniu 21-22 stopni, ja chodze na krotki rekaw, mala w bodziakach z dlugim i rajtach lub bodziakach kr. i bluzeczce cienkiej i rajtach... lubie ja w rajtach, spiochow w ogole nie uzywam, tylko tzw pajacyki do spania na noc. Czasem skarpetki dorzucam
Ewelinka mi tez sie wydaje, ze moja malo je, ale nigdy nie odciagalam, wiec nie wiem tak naprawde.. je bardzo krotko, kilka minut, nie wisi na piersi, ale za to je co 2 godziny. Zobaczymy, ile wazy juz w srode na szczepieniu.
trzymajcie prosze kciuki jutro, bo mamy wizyte w klinice fizjoterapii w wawie z gosia. Mamy ok 70 km w jedna strone, a nigdy jeszcze nie jechalam sama do wawy w moim 2letnim posiadaniu prawka, troche mam stracha..ale biore kolezanke, ktora zna droge..oby tylko jakies gololedzi nie bylo. S niestety nie moze jechac nami :/
zmykam lulu, dobrej nocki zycze.
Basia ja mam limit dzieci planowanych wyczerpanych, no chyba ze niespodzianka, ale to i tak za minimum 3 lata.
reklama
patrycjal
To ja chyba najstarsza z Was jestem Moj najstarszy Kuba ma 14 lat. Wiecej dzieci juz nie planuję.
U nas na podkarpaciu taki wiatr ze masakra. Czesc miasta nie ma pradu. Mam nadzieję, ze tu sie to nie przydarzy, bo ogrzewanie szlag trafi...
U nas na podkarpaciu taki wiatr ze masakra. Czesc miasta nie ma pradu. Mam nadzieję, ze tu sie to nie przydarzy, bo ogrzewanie szlag trafi...