reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j,, a w którym miejscu dokładnie ? zawsze można pierwszą literę imienia jak uważasz, że to trochę dużo do tatuowania :) ja już tyle wzorów przejrzałam, że nie mogę się zdecydować ;P najpierw myślałam nad datą urodzenia Kubusia, potem imię, a teraz najpewniej zrobię taki :

cvb.jpginfinity-love-nude-heels-platforms-tattoo-Favim.com-313731_thumb.jpg symbol nieskończonej miłości
myślałam też nad samym love :
tatuaze-na-nadgarstku-5623_3.jpg
I teraz mam dylemat ;P

Załączniki

• cvb.jpg
    cvb.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 46
  • infinity-love-nude-heels-platforms-tattoo-Favim.com-313731_thumb.jpg
    infinity-love-nude-heels-platforms-tattoo-Favim.com-313731_thumb.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 51
  • tatuaze-na-nadgarstku-5623_3.jpg
    tatuaze-na-nadgarstku-5623_3.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Cześć dziewczyny!
Basia, Jagoda - trochę mnie uspokoiłyście tym karmieniem na leżąco. Już myślałam co robię nie tak, że mój nie chce tak normalnie na rękach się karmić.
Mój Bartek jeszcze nie chwyta zabawek, od kilku dni lubi mieć przy sobie pieluchę tetrową i ją bierze w ręce i gryzie, ale żeby jakąś zabawkę wziął to jeszcze nie zauważyłam. Głowę potrafi unieść do góry, ale jak przeglądałam zdjęcia innych dzieci to niektóre mają już klatkę piersiową taką oderwaną od podłoża, a mój nie. Leży całkiem płasko

Basia ten na nadgarstku z love i symbolem jest cudowny! A ja.wlasnie na stopie chce taki jak pokazalas:)

Ja depilatorem doslowne 2 cm ogolilam na nodze i rzucilam a jak sie robi tatuaz to jest inne podejscie:):)

U nas jest 21 stopni. Amelka jest w skarpetkach spodenkach,body z którkim rękawkiem i na to ma bluzeczke bawełnianą cieńką.
A Wy jak zima ubieracie Maluchy po mieszkaniu?

U mnie jest 20-21 stopni w domu. Mieszkam w domu jednorodzinnym, mam piec gazowy więc nie jest za ciepło ale pediatra powiedziała, że nie jest to za niska temperatura.
All-me ja małego ubieram w body zazwyczaj z długim rękawkiem, na to bluzeczka lekka bawełniana, spodenki i skarpetki. Przykrywam go dodatkowo kocykiem.

Taka j dzięki, właśnie posmarowałam małemu buźkę sudocremem, zobaczymy czy pomoże.

Ostatnia edycja:
Ja też ubieram body z długim rękawkiem, na to spiochy tez z długim rękawkiem i jeszcze skarpetki dodatkowo.

Taka j. moja już śpi 1,5 godziny :szok: chyba ten orkan do nas nadciąga :)

A dziś jej dałam pół łyżeczki marchewki. Ale smakowało :):) mlaskała jak stara ;)

Ostatnia edycja:
A to ja ubieram Kubusiowi spodnie, skarpetki i body z długim rękawem i nic więcej. Czasami nawet ma body z krótkim rękawem bo u nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło :-)

All-me ja mam body z długim i śpiochy bez rękawów albo body z krótkim i pełne śpiochy, u nas jest dość ciepło tak mi się wydaje, chyba ok. 22 stopni.

Patrycjal u mnie maksymalnie 30 minutowe drzemki, nie mam sił do niego, potem przez 10 minut jest wesoły i szczęśliwy a potem przez godzinę zmierzły okropnie i kład go spać z wielkim krzykiem, zasypia - 30 minut wstaje i tak w kółko,

To ja widzę, że dość cienko ubieram Kubusia, ale ja nie chcę go trzymać tak bardzo ciepło tym bardziej, że zauważyłam potówki u niego jak cieplej ubierałam.

Z tym tatuażem to ja chciałam tak bardziej, chciałam na całe przeramię imiona dzieci w innym języku, coś podobnego jak ma doda.

Ja też ubieram Wojtusia tylko w body z długim rękawem, skarpetki i spodenki. Na początku położna poradziła nam, żeby zakładać mu dwie warstwy, bo był chudzinka i się szybko wychładzał. Ale po pewnym czasie zauważyłam, że mu za gorąco w tych dwóch warstwach, bo np. jak go karmiłam, to oboje byliśmy mokrzy ;) Teraz kontroluję ciepło na karku i wydaje mi się, że jest ok. :) jest zdrowy, nic się nie dzieje.

Dziewczyny, a jak teraz wychodzicie na dwór, to smarujecie czymś buźkę? Bo przy takim malutkim mrozie, to jeszcze chyba można wychodzić i dobrze by chyba było zabezpieczyć buźkę Maluszka?

reklama
Patrycjal to super , że marchewka zasmakowała Twojej Niuni. Ja już nie mogę się doczekać rozszerzenia diety, jeszcze tylko m-c.

Do góry