reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia na nadgarstku niby bardziej boli. Ja to odczuwalam jakbym sobie wlosy depilatorem wyrywala i jeszcze ktos pradem razil:eek: ale koles powiedzial ze twarda jestem ale jak tam poszlam to bylam tak przerazona ze oni dziwnie sie na mnie patrzyli:what:

No ale dziecko urodzilam wiec zaden bol juz nie straszny. W lato robie na stopie;) i wlasnie chyba znak nieskonczonosci bo tez mi sie podoba:)

reklama
Jagoda piekny tatuaz! Troche mnie przestraszylas z tym bolem, hmmm, teraz nie wiem czy sie decydowac a moge wiedziec ile placilas?

All-me moj nie podnosi zabawek, co najwyzej chwyci zabawke jak mu sie ja podlozy do raczki.

Madzialenak a probowalas posmarowac bepantenem czu sudocremem? Moj tez mial taka szorstka buzie, lekarka kazala posmarowac i nawet zeszlo. Tez nie wiem skad on ma tyle sil, przespi sie pol godziny i jak nowo narodzony!

taka,j placilam 110 za tatuaz i 10 za masc na zagojenie. nie jest tak zle nawet sie nie skrzywilam. Ale koles sam mowil ze kobiety to odczuwaja jak depilacje depilatorem. Ja siedzialam przy nim ok 40 minut, ale tam jest takie jakby biale cieniowanie, wiec samym czarnym to z 25 minut robil. Ja polecam!:-)

Mila dzisiaj obudzila sie z katarkiem:-( kichala chyba ze 100 razy, juz podzialalam frida i nasivinem. teraz spi zobaczymy jak bedzie pozniej. nie chce zeby sie rozchorowala, bo na weekend chcialam do mamy jechac:no:

Al-mee Milenka lapie zabawki, ale jak na brzuchu lezy i polozy sie cos przed nia to tak smiesznie zarzuca lapka zeby ja zlapac:) współczuję ząbkowania

MadzialenaK te krostki wokol ust pewnie sa od sliny, u nas tez wyskakuja jak sie wiecej sllini:tak:

Kulka jak po szczepieniu?

A ja dzisiaj z przedszkolakami choinke bede ubierala i juz mi tak swiątecznie:)

Jagoda - gratuluję, świetny tatuaż :)
Wczoraj po szczepieniu było ok. Co prawda Mały po południu zaczął mi dość mocno płakać i już myślałam, że coś się dzieje, ale wypłakał się i już było w porządku. Czasem mu się zdarzają takie chwile, że się musi wybeczeć ;) Poza tym dzień jak co dzień.W nocy jakoś mocniej spał, tylko raz obudził się na karmienie. Mam nadzieję, że dziś też będzie w porządku.

Wojtkowi też pojawiają się czasem takie drobne krostki wokół buzi i myślę, że to tez od śliny lub czasem od mleka, jak mu wyleci z buzi ;)

W radiu też już lecą świąteczne piosenki i ja to lubię :) Te święta dla nas wszystkich będą wyjątkowe, bo to pierwsze święta z naszymi Maluszkami :-D

Miłego dnia:-)

Kulka super, że tak te szczepienie przeszliście, aż troche zazdroszczę i się boję swojego :)

Jagoda ja w życiu depilatorem się nei wydepilowałam, próbowałam ale myślałam, że umrę z bólu, to poród był dla mnie lepszy! No to nie wiem czy się zdecyduję tym bardziej, że ja mam dość sporo do wytatuowania :)

Czytam te Wasze wpisy do tylu ile moge, ale nazbieralo sie tego:-) zejdzie pewnie z pol roku zwlaszcza biorac pod uwage, ze moja dzis spala raz 15 minut. Taka j. Lacze sie w bolu.

Dziewczyny a jaka macie temperaturę w domach. Ja mam 22-23 st. i moja ma ciagle łapki zimne. A z drugiej strony nie chce jej przegrzac

patrycja, u mnie temp podobna. Czasem jest prawie 25 st, bo mam południowe okna i słońce nagrzewa. Ale Wojtuś i tak ma zawsze zimne rączki i stópki też ;) Ale ja zawsze sprawdzam na karku, czy ma ciepły i zawsze tak jest :) No i tak myślę, ze te zimne rączki i stópki ma po mnie ;) Podobno jak dziecko ma zimne rączki, to znaczy, że jest zdrowe - tak ostatnio powiedział Wojtka pradziadek :-)

Dziecko do 5 roku podobno moze miec zimne raczki i nozki i nie oznacza to, ze mu zimno, niby nalezy sprawdzic na karku czy cieple dziecko czy nie.

Patrycjal ja sie przymierzam do polozenia wlasnie!

Jagoda, to fajnie ! też się zastanawiałam nad stopą ale niby stopa dużo bardziej boli.. i pytanie jak to z tą stopą jest ?, kiedy najlepiej robić ? bo zimą ciężej się goi, a latem znowu lepiej przez jakiś czas w klapach nie chodzić, żeby bród nie wszedł..
współczuje katarku Milenki.. oby szybko wyzdrowiała !!
U mnie w przedszkolu pewnie też świątecznie :) muszę wpaść ich kiedyś odwiedzić ;)

Taka j., a co chciałaś sobie wytatuować ? ja depilatorem często nogi latem robię, ale tylko nogi i ucha.. pach bym się nie odważyła nie wspominając o innych partiach ciała ;P

Partycial, u mnie jest strasznie gorąco, muszę mieć grzejniki przykręcone, a i tak ciepło.. a jeszcze jak słońce świeci to już w ogóle, a Kubuś czasem też ma zimne rączki.. czytałam, że najlepiej sprawdzać szyję dziecka, jak jest ciepła to dziecku też ciepło :)

reklama
Do góry