reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

cześć
zdrówka dla zakatarzonych dzieciatek:-)
U nas pogoda straszna strasznie wieje i pada deszcz nas spacerku nie byłam z lenka
Moja córeczka jeszcze sie nie przewraca na boki troche sie niepokoje bo widze że wszystkie dzieciaczki już sie przewracają
Dzisiaj robi dziwne kupy strasznie pachną i jedna to był sam sluz czy to mozliwe aby tak wygladały kupy po sałacie bo dziś sie jej najadłam:-( a już coś myślicie o wakacjach ja przy takiej pogodzie mysle czesto. Moj m do dzisiaj miał zaplanowac urlop wiec u nas w domu to dyzurny temat w ciągu ostatnich 2 dni

reklama
Hej !
my wczoraj ustaliliśmy ze jedziemy nad morze w drugiej połowie czerwca. Mniej ludzi i więcej jodu :)

Kubuś potrafi przekrecic się na bok i na brzuszek ale na plecki jeszcze nie..

Co do spacerówki to ja mam wózek 3w1 ale jest ciężki i zajmuje dużo miejsca, wiec na wakacje chce kupi lekki i mały wózek. Podoba mi się quinny zapp xtra :) moze któras z was miała z nim styczność i wyrazi swoja opinie ?

A dzisiaj kupiliśmy choinkę ! :)

Ostatnia edycja:
my też jedziemy nad morze ale w lipcu bo starsza do szkoły
ogladałam ta spacerówke quinny zapp tylko sie zastanawiam czy ona posłuzy takiemu troszke starszemu dziecku, ja też mam wózek 3w1 jeszcze po starszej to już prawie "zabytek" cięzki i taki mało wygodny do prowadzenia ale nie kupowaliśmy nowego, bo wolałam kupic lepszą spacerówke i juz zaczynam sie rozglądać wybór trudny. We wtorek jade z mała do Bydgoszczy to może pochodze po sklepach i popatrze ja mieszkam w malej miejscowości i napewno u siebie wózka nie dostane

hejka...
dzieki za gratki, no 4 miesiace szybciutko zlecialo:-) dzis z tej okazji zlozylismy malej lozeczko, tak to miala kolyske, ale wlasnie przekrecala sie w niej na bok i zloscila, bo lądowala na sztachetkach..
moja na brzuch sie przekreca, z brzucha na plecy nie. I tylko w jedna strone sie przekreca.

Urodziny dzisiejsze synka sie udaly, dzieciaki sie wyszalaly, a Gosia byla bardzo grzeczna i usmiechnieta, az dziw:-)

Zdrowka dla zakatarzonych, ja z katarem wychodze, nawet jak Jas sporadycznie kaslal wychodzilam, goraczka jest dla mnie przeciwskazaniem do spaceru.

Co do wozka zapp nie znam go, na Gosie juz czeka nowy maclaren, dostala od mojej mamy i babci z okazji chrztu, niby jest od 0+ ale zaczne nim jezdzic na wiosne... i tak niedlugo czeka nas przesiadka do spacerowki, ale tej wiekszej, bo ledwo juz sie miescimy w gondoli w spiworku i kombinezonie.

Kupiłam ten katarek, mąż powiedział, że nie chce tego nawet widzieć, dzisiaj się odważyłam, troche pościągałam ale tak delikatnie bo się bałam, coś tam się ściągło, zobaczymy.

Ja wychodzę jak jest tylko katar, do buzi smoczek, żeby powietrza nie łapał zimnego, dobrze ubrany i idę, czasami wyjścia nie mam, będzie czasami tak, że będzie śnieg padać a ja będę musiała iść bo po synka do szkoły muszę.

Mój się lekko przewraca na boki i pare razy zdarzyło mu się z brzuszka na plecki.

Ja też chciałabym na wakacje wyjechać ale to jeszcze wielka niewiadoma, głównie ze względu na finanse.

Cześć dziewczyny

długo mnie nie było bo u nas troche sie ostatnio działo...tak krotko Wam napisze ze tydzien temu trafilismy do szpitala z Igorem bo zaczal nam mocno wymiotowac, okazalo sie ze to od kleiku kukurydzianego ktory mu zaczelismy podawac 3 dni przed, bo nam bardzo malo przybral przez 2 tygodnie. Badania ktore mu zrobili wyszly ok wiec nie wiadomo bylo dlaczego prawie nic nie przybiera. Po wizycie w szpitalu wizyta u alergologa (bo na calym ciele zaczely sie pojawiac czerwone suche plamy) i gastrologa. Alergolog stwierdzil ze ta wysypka to prawdopodobie uczulenie na Nutramigen i jesli za kilka dni nie zejdzie sprobowac przejsc na Bebilon Pepti, za to gastrolog nam powiedzial ze nieee z Nutry na Pepti nie ma sensu przechodzic bo Pepti to słabsze mleko i napewno go uczuli (bo ma skaze przeciez). No dobra to kogo tu teraz posluchac? robimy tak jak mowi gastrolog i probujemy mleka ktore nam zalecila (ktorego puszka kosztuje 150zł!!! bo jest sprowadzana z USA). Po 3 dniach podawania mu tego mleka i po codziennym wyciu z bolu, nie robieniu kupy przez 4 dni i zwiekszajacej sie wysypce odstawilismy je i przeszlismy na Pepti - jak narazie jest ok ale dopiero od wczoraj je dostaje wiec jeszcze wszystko sie moze wydarzyc... Wychodzi na to ze Igor ma ucuzlenie na kukurydze bo Nutramigen i to mleko polecane przez gastrologa zawieraja w sobie b.duzo skrobii kukurydzianej, mysle ze to wszystko od tego. Co lepsze zauwazylam ze Emolium ma w swoim skladzie olej kukurydziany i tez go nie moge nim smarowac... Ehhhhhh dzisiaj czeka nas wizyta u gastrologa znow.. i musze wydebic skierowania na wszystkie posiewy zeby zobaczyc czy on przypadkiem jakiegos cholerstwa nie ma w sobie, jakiejs bakterii czy cos... O matko ale sie rozpisalam, gratuluje wytrwalym :-) i przepraszam ze zasmiecam ;-)

Dziewczyny jakie emolienty polecacie oprocz Emoilum? bo juz sama nie wiem czym go smarowac... uzywamy teraz Oilatum ale juz nam srednio pomaga.

Zaraz poczytam co tam naskrobalyscie przez te dni kiedy mnie bylo ;-)

Rampampam wcale nie zaśmiecasz, no coś Ty! Ale mieliście przeżycia, dobrze, że wychodzie z tym na prostą i mam nadzieję, że tak będzie dalej! Z tym smarowaniem to ja smaruję zwykłą oliwką synka taką bambino i niczym więcej i to też staram się mało bo jakoś nie jestem do tego smarowania przekonana ale w szpitalu mi go już wysmarowali więc mój plan nie smarowania go spalił na panewce, pierwszą najważniejszą ochronę mu już zmyli i wysmarowali.

Ja mam inne pytanie, co polecacie na cellulit, chodzi o krem i czym to wcierać najlepiej? No i tak, żeby było jak najtaniej :/

taka j. ja nie pomoge bo jestem zbyt leniwa żeby sie smarowac roznymi mazidłami ;-) ale zaraz po pordzie kupilam z zaji mamma mia maslo ujedrniajace po porodzie i pare razy go uzywalam na moje rozstepy i w sumie troche sie zmniejszyly (super pachnie:-))

reklama
Rampampam ja tez jestem leniwa ale stwierdzilam, ze zima to dobry okres na takie rzeczy :) Rozstępy mi sie nie pojawiły przy ciazach na szczescie ale lekki cellulit jest i chcialabym z tym powalczyc. Myslalam o szorstkiej gąbce i jakims kremie na cellulit, co uwazacie?

Do góry