reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ewelinka mój chyba przybiera jednak najszybciej z wszystkich dzieci jakie znam, powinno się unormować i teraz już nie powinien tyle tyć ale to zobaczymy, za mało niedobrze, za dużo niedobrze :)

My o kurcze, biedny Kayo, niestety wszystkie dzieci muszą przez to przejść, mam nadzieję, że ta nocka była lepsza? Smaruj tym żelem, pomoże mu, ulży.

U nas wczoraj cały dzień nie chciał spać i oczywiście wieczorem masakra, nie umiał zasnąć, co chwila się budził, zrywał ze snu. W końcu dałam mu takie kuleczki homeopatyczne i jakoś poszło, zasnął o 22 i spał do północy, potem już wzięłam go do siebie a miałam całe łóżko dla siebie bo przez to wycie Kubusia aż się z nim pożarłam :wściekła/y:

reklama
Taka j - wspolczuje nocki :( ja jednak wierze, ze Kubus sie niedlugo odmieni i 'naprawi' !!
My - oby jak namniej bolaly Kajtusia te dziasełka..

U nas dobre wiesci, doktor nam przydzielil rehabilitacje na fundusz:-) 2 razy w tygodniu po pol godziny, juz ustalilismy dni, w poniedzialek ruszamy. Ciesze sie, bo im wiecej rcwiczen, tym szybciej nadrobi :)

Hej !

Taka j., ale masz przeboje.. współczuję ! Dzisiaj byłam u lekarki to powiedziała, że po 3 miesiącu dzieci przybierają średnio 0,5kg na miesiąc, a nie tak jak to było wcześniej czyli 1kg :)

My, biedny syneczek.. tak szybko już ząbki.. ale za niedługo nas wszystkie to czeka :tak:

Grinula, super, że udało wam się z tą rehabilitacją bo w końcówce roku to zawsze ciężko na nfz coś dostać.. my nadal czekamy..pierwsza rehabilitacja dopiero 11 grudnia..

Czesc,

kilka dni mnie nie bylo, bede nadrabiac i czytac,
maly od kilku dni wisi na cycku tak jak po powrocie ze szpitala, chyba potrzebuje juz wiecej, dobrze ze od przyszlego tygodnia wprowadzam juz jabluszko i marchewke a potem juz inne rzeczy bo ledwie zyje przez malego glodomorka,
krew z nocha mi leci,mam zawroty glowy, ogolnie slaba jestem! A nie chce dokarmiac mm bo z niego zrezygnowalam,,procz jeden butli przed spaniem.

Grinula bardzo dobre wieści! Ostatecznie przecież należy się coś chyba z nfz skoro składki spływają.

Basia to zobaczymy jak będzie z tym przybieraniem, ostatecznie cieszę się, że tak przybierał póki co bo jak słucham jaki to problem jak dziecko nie chce jeść albo mało przybiera ...

Madziasek to nie czekasz do końca 4 miesiąca? Ja już od jakiegoś czasu noszę się, żeby wprowadzić kaszkę na noc ale się jakoś boję, pisze te po 4 miesiącu i się uczepiłam tego :D Ale kusi mnie bardzo. Może by pospał ładnie.

taka j mam kolezanke ktora po 3 miesiacu wprowadzala bo jej dziecko nie chcialo w ogole pic mleka i nie miala wyjscia

moj maluch nie chce dzisiaj jesc, zjadl o 3.15 w nocy i o 6 sie obudzil jak zwykle ale nie chcial jesc, wreszcie zaspal o 7 i spal do 10, zjadl tyle troche z 1 cyca i o 12 troche a potem sciagnelam laktatorem 220ml bo mialam za duzo pokarmu przez to ze on nie je, dalam mu z butli to zjadl raz 40 ml i drugi raz 40 ml, spac tez nie chcial, 2 razy po 30 min sie zdrzemnal i dopiero kolo 17 zasnal, o 17.40 sie obudzil , zjadl prawie na spiaco 70 ml i spi do teraz, dziwny dzisiaj ten dzien, caly czas pcha paluchy do buzi, mam nadzieje ze to nie zabki

witam! Kajtek dzisiaj już wyrobił dzienną dawkę mililitrów, chyba dziąsła już mniej go bolą, ale smarujemy przed każdym karmieniem. W poniedziałek mamy kolejne szczepienie oby się nie rozchorował. W Poznaniu było dziś nawet słonecznie, byliśmy na długim spacerze. Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już myślicie o rozszerzeniu jedzonka, my jesteśmy na Nutramigenie, za dwa tygodnie Kayo dostanie odżywkę mleczną i zobaczymy co będzie się działo. Moje dziecko śpi od 20 do 6.15 bez karmienia- pytałam lekarza czy to coś złego, a on mi na to, że zazdrości bo jego dwuletnia córka budzi się dwa razy w nocy, powiedział żeby absolutnie nie budzić na karmienie, bo ładnie przybiera i nie ma potrzeby..
taka. j - a jak twój starszy synek radzi sobie w szkole, podoba mu się? No i jak Ty to ogarniasz wszystko? Kubulek nieźle Cię wymęczy cały dzień, a tu jeszcze drugi synek..., podziwiam
Miłej nocy!:-)

my no szybko te ząbki, oby dalej bylo bezbolesnie:-)

taka.j marcheweczk przyjela sie super, tylko lykac nie umie i sie czasami dlawi, ale dzisiaj juz lepiej jadla. kaszke tez daje wieczorem taka specjalna na dobranoc, ale poki co spi tak samo jak wczesniej, tylko ze to dopiero 2-3 lyzeczki zje, bo cwaniara zgarnia sobie z jezyka i wiecej na brodzie, ale mamie smakuje ta kaszka, wiec zjadam co zostanie:-D:-D jeszcze kilka dni marchewki i do jabluszka przejdzemy. ale dzisiaj przed spaniem zjadla 170:szok::szok: nigdy jeszcze tyle nie zjadla. ciekawe ile pospi:-)

MadziaSek a bierzesz jakies witaminy??

My jeszcze jakoś się ogarniam z tym, byle gorzej nie było to dam radę. Faktem jest, że muszę więcej poświęcić czasu starszemu synkowi bo dzisiaj był niegrzeczny w szkole :( Także muszę się jakoś bardziej ogarnąć :)

Jagoda no to super, że tak ładnie przyjmuje jedzonko, to zawsze taka troche niewiadoma jak będzie, a mleczko dalej pije mimo nowych produktów chętnie?

reklama
Do góry