reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny!
Ja generalnie nie miałam wcześniej problemów z tarczycą, ale w ciąży brałam Euthyrox 25mg bo wyniki wyszły takie na granicy, a po ciązy miałam zrobić badania ale jeszcze tego nie zrobiłam, więc nie wiem co tam się dzieje.
Miłego dnia !

reklama
Cześć Lena też nie źle spała do 3.40 potem ok 6 jadła i obudziła się o 9.30:-) Jeśli chodzi o trzymanie główki to nawet już nie źle trzyma

hej wszystkim.
Dzisiaj wyskoczyłam z łóżka jak z procy, bo mi się alarm w monitorze oddechu włączył. Lecę do łóżeczka. Buźka czerwona, ale nie sina, wyciągam z łóżeczka, trzęsę, zaczyna płakać, więc uffff. Słyszałam o fałszywych alarmach, ale u nas nigdy ich nie było gdziekolwiek by się skulał. Wieczorem trochę mi charczał i troszkę baboków w nosie, więc poleciałam do lekarza, ale na szczęście nic nie wysłyszał. Jak mnie lekarz zobaczył, to mówi, że miał do mnie dzwonić, bo zobaczył, że wyniki tarczycy nie takie i że mam badania zrobić w przyszłym tyg, więc zobaczymy.
Wypożyczenie maty kończy mi się z końcem listopada, więc chyba będzie trzeba kupić, bo strach...
Max już też ładnie główkę trzyma:-) a spał do 4, a potem 7:20 mnie piszczenie obudziło.

Ostatnia edycja:
Doriq o matko ! Wiecie, ja tego właśnie się boję najbardziej .. że nagle przestanie oddychać :( chociaż podobno dzieci karmione tylko piersią są mniej narażone na śmierć łożeczkowa.

Dziewczyny, nie wiem, może przesadzam, może to nic nie było, bo czytałam o fałszywych alarmach. Taką mam nadzieję.
Chociaż śniło mi się, że mały charczy i mój TZ mu zaczął odciągać z noska i wtedy zadzwonił alarm,więc może słyszałam przez sen , że ciężko oddycha...
A macie może monitory oddechu? Co polecacie? Ja myślałam o przenośnym.

doriq wspolczuje przezycia, ja bym sie bala zostawiac dziecko w innym pokoju chociaz mam nieduze mieszkanie 48 m, nawet z monitorem oddechu, maly spi ze mna i mezem w lozku a w dzien w kolysce kolo mnie bo mam taki duzy 25m pokoj ze sciana oddzielajaca sypialnie. Czasami sie zdarza ze zostawiam go spiacego wieczorem w kolysce do 1 nocnego karmienia ale kolyska jest obok naszego lozka, zauwazylam tylko ze z nami w lozku mu cieplej a w kolysce kiedyz strasznie mi zmarzl w nocy

Doriq o kurcze, okropność, cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło! Ja nie mam monitora oddechu, drogie okropnie i jakoś nie kupiłam. A do kiedy ten taki bezdech jest najczęściej, wiecie?

Cos znalazłam
http://www.sosrodzice.pl/bezdech-u-dzieci/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamusie ! :)

Ja dzisiaj mam straszny humor.. Patrzę na skórę mojego malucha i chce mi się płakać.. Jak myślicie,ile czasu potrzeba, żeby bebilon pepti zaczął działać? Dzisiaj mija dwa tygodnie od pierwszego podania, a zmian nie widzę.. Kubuś ma brzuszek jakby go ktoś poparzył.. :(

Doriq, współczuję przeżyć.. Mnie ciarki na sama myśl przechodzą.. Dobrze, ze nic się nie stało!! My na razie śpimy w pokoju Kubusia wiec mam na niego oko bo nie raz mi się w nocy śliną zadławi..

Mikołaj za miesiąc, a mój synus dostal juz od babc prezenty. Nie wiem co im się tak spieszy.. Moja mamę jeszcze rozumiem,bo kupiła śpiworek z owczej wełny do wózka, wiec możemy w nim za niedługo śmigać, a jak tesciowa go zobaczyła to od razu dala nam kasę żeby coś kupić..i teraz pytanko co ja mam mu kupić? Ciuchy czy pampersy odpadają.. Zabawki? Tylko jakie?..

Do góry