reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć
My od wczoraj u teściów, ale zaraz się zbieramy do domu, bo ponad 100 km przed nami.
Od wczoraj również stosuję się troch do metod z książki "język niemowląt" i jest poprawa. Lena już tak nie wisi na cycu, załapała smoczka, tego zwykłego gumowego z canpolu (kulkowego) i jak ma silną potrzebę ssania to jej daję, dzięki temu je co 2,5-3 godziny i czuję , że się ten pokarm w piersi zbiera. Lena spokojniejsza, leży, patrzy sobie. Oby tak dalej.
Z tym spaniem w dzień, to czasem zasnę z Leną tak ok 16, ale jak jest brzydka pogoda. Ja jednak nie czuję zmęczenia, więc i potrzeby snu nie mam w dzień.Mój syn zazwyczaj siedzi wtedy przy komputerze i ogląda pociągi na youtube, więc ja mam godzinkę na odpoczynek.

reklama
Czesc,

Jagoda tort super!!!

Atage.d oczywiscie ze dasz rade jeszcze karmic :-D

Taka.j moj maly dalej kupki nie zrobil :-(
ale bardzo czesto baki puszcza

ja tez w ciagu dnia nie spie, a nawet jesli mi sie zdarzy to tak jak napisala Aurelia tez jakas dziwna sie budze.

Madziasek jak są bąki to może i kupka przyjdzie.

A mnie matka wpieniła jak nie wiem, od urodzenia Kubusia jak go widziała tak go nosi ciągle, mały przyzwyczajony już, uspokaja się tylko jak się go nosi na rękach, i to nie wystarczy trzymać go i siedzieć bo to jeszcze byłoby pół biedy ale trzeba chodzić, po takiej cięższej nocce, żeby nikogo nie pobudzić nogi mi do d... wchodzą, i co? Moja matka dzisiaj się wpieniła, że mały tyle płacze a jego musiałabym na okrągło nosić, żeby nie płakał!! To co ja mam zrobić? Najpierw go nauczyła a teraz ma do mnie pretensje, to mam nie sprzątać, nie gotować, nie zajmować się starszym synkiem? Mam 20 godzin na dobę nosić Kubusia? Jestem potwornie zła i totalnie zniechęcona, mam doła okropnego, pobeczałam się, siedziałam i wyłam i chyba tak spędzę noc.

Kulkaprzytulka chyba najlepiej samemu przeczytać, na chomikuj.pl pewnie ta książka jest. Taka j. tobie też polecam, ,może znajdziesz sposób na swojego synka i będzie lepiej.

Cześć dziewczyny!
Taka j. - współczuję Ci tych relacji z matką, kurcze zamiast Ci sensownie pomóc to jeszcze stwarza problemy.
Dziewczyny podajcie tytuł i autora tej książki.

Hej :*
U mnie dziś wiatr i deszcz więc w domu siedzimy. Aby synka do przedszkolu zawiozłam i załatwiłam sprawę urzędowa. Mała spala grzecznie :-)
Za to wczoraj nie spała cały dzień - szok ! A miałam urodziny więc nie poświętowałam...

reklama
Maciejkaa spóźnione życzenia urodzinowe, Spełnienia marzeń!!!

Też jestem zła na tą pogodę, miało być dziś słonecznie i ciepło, jeszcze w piątek podawali takie prognozy.

Język niemowląt - Tracy Hogg . Warto przeczytać, o ile mogę stosuję się do jej rad i Lena zdecydowanie więcej śpi , sama usypia w łóżeczku i nie wisi na cycu godzinami

Do góry