reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Cześć dziewczyny!
Ataga - absolutnie nie jesteś ofiarą losu! Ja też muszę dokarmiać butlą. Wczoraj ściągnęłąm pokarm z obu piersi i było tego zaledwie 35ml!!! Masakra, miesiąc po porodzie. Wiedziałam, że mam mało pokarmu, ale naiwnie sądziłam, że jednak jest troszkę więcej. Synuś z butli wypija 100 ml. Zdołowałam się tym strasznie. Dziewczyny, jak Wy ściągacie to mleko? Chodzi mi o samą technikę. Ja przystawiam laktator, chwilę poleci samo i stop, jak ręką duszę cycka to leci ale żeby tak samo to nie.

Aurelia ale tak bywa a jak kobieta walczy to potem pokarm może się rozhulać, tego Ci życzę!

Maciejka a on bawi się też sam, nie wiem autkami, klockami czy czymś?

Aurelia ja mam taką zwykła trąbkę i to ma kiepskie ciśnienie więc nic prawie nie ściąga.

Poleccie jakiś fajny tani laktator ;)

Takaj właśnie niebardzo..wciąż towarzystwa potrzebuje :/

Aurelia ja mam firmy BabyOno trąbka z butelką połączona rureczką z gruszką, na początku super ściągał pokarm, zapewne dlatego ze miałam go więcej lub Mała jadła mniej a teraz raczej bez szału ściąga tylko nie wiem która przyczyna jest właściwa.
Plus jest taki że kosztował tylko 36zł

ja tez mialam taki sam jak agta.d a pozniej kupilam NUK elektryczny i z iego bylam zaowolon, co z tego, jak juz nie krmie i lezą czekaja na nstepne dziecie:-D:-D. tym recznym zamachac sie mozna bylo, odciski mi sie robily na rece od gruchy:-D

Aurelia,ja jak sciagalam, to tak samo musialam cisnac cyca zeby cos lecialo, ale musisz czesto ten laktator ptrzystawiać, bo im czesciej, tym wiecej mleka sie produjuke. ja pozniej juz mialam wiecej mleka, ale mala juz nie chciala go pic:eek:. niby jest taki system sciagania 77-55-33 czyli 7 minut z jednej piersi, 7 z drugiej, 5 z jednej i 5 z drugiej itd, nie probowalam, ale jak zalezy Ci zeby utrzymac laktacje, to probuj:-)

a ja dzisiaj wsypana, w koncu w swoim lozku w domku, mala spi dalej, jak sie obudzi bedzie wrzask głodzillli:-D:-D

Dzisiaj mam barzo ambitny plan zrobic maej torcik probny na chrzciny z masy cukrowej i pizze, zobaczymy na co mi Milka pozwoli:-D:-D

Aurelia, jak miesiąc po porodzie, to może po prostu chwilowo mniej pokarmu masz?Pamiętam, że na szkole rodzenia położna nam mówiła, że tak ok miesiąc po może tak być, że mniej pokarmu jest, tylko nie pamiętam dlaczego:eek:
Ja np. wczoraj rano jak ściągałam, bo miałam dużo pokarmu już, to z jednego cyca było 80 ml. I mój laktator ma taki system zasysania i taką wajchę się naciska i ciągnie. Już pisałam, że mam philips avent. Dostałam go od siostry, ale on chyba ok 150 zł kosztuje.

A my dziś mieliśmy spokojną i w miarę przespaną noc :-)Za to poprzednia była ciężka...

reklama
Jestem ciekawa kiedy przespie cala noc, powiedzmy od 23 do 7 rano bez wstawania. Chyba za rok!

Do góry