reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Moj maluch tez nie chcial spac od 4 do 5.30 poplakiwal, 3 razy go karmilam, wczoraj wydoil cale 100 ml i jeszcze bylo malo wiec z cyca dostal, a pani od laktacji mowila ze 80ml mu wystarczy, troszeczke sie pomylila bo on pewnie ze 120 potrzebuje.
Na allegro mozna taniej medele mini electric kupic, u mnie tez tak jest ze na poczatku laktator nie odciaga za duzo, daje na najslabsze ssanie a dopiero po chwili zaczyna leciec.
tutaj popyt rowna sie podaz wiec im czesciej sciagasz lub dziecko je tym wiecej wyprodukuja twoje piersi.
Kamu a czy lejek laktatora nie byl zle dobrany, podobno wtedy boli przy odciaganiu i wtedy mleko nie poleci, ja mam z medeli najmniejszy lejek i jest ok a inne firmy nie wiem czy maja taka opcje, ja mam pozyczony laktator ale wlasnie na allegro licytuje, moze uda sie kupic

Ataga mam to samo, w dzień nie umiem, jestem okropnie zmęczona a nie umiem zasnąć, tylko wtedy jak już przestaję kontaktować, mam tak, że np. po całym tygodniu czy dwóch takiej "jazdy" przychodzi moment, że siedzę i nie kontaktuję co ktoś mówi, wyłączam się, albo nagle świadomość mi się traci, robi się ciemno itd. i wtedy mogę iść spać i zasnę, po czym po godzinie czy półtorej godziny (bo więcej oczywiście się nie da bo zawsze jestem potrzebna :dry:) wstaję i jak oszołom nie umiem dojść do siebie.

ja właśnie dziś osiągnęłam ten poziom zmęczenia, mąż poszedł do pracy a ja miałam zamiar ogarnąć mieszkanie i siadłam na moment przed TV i odpłynęłam... wstałam tak zadżumiona, że szok, kompletnie nie mogę dojść do siebie do tej pory... a mieszkanie sprzątnąć musi Sławek a jak nie to kurz do centymetra nie jest ponoć groźny :p

Całe szczęście ból brzuszka przeszedł razem z mega kupką i teraz dziecko moje to istny aniołeczek :) i oby tak grzeczne dzieci były jak najczęściej czego sobie i Wam mamusie życzę

cześć dziewczyny,

mój mały też marudny się zrobił, o 6 robi mi awanturę, ale potem śpimy do 9 :) no i w nocy oczy otwarte i rozglądanie.... heh a ja w ciągu dnia nieprzytomna chodzę!

no i mały od dwóch dni kupki nie zrobił :confused:
a wcześniej było bez problemu!!!

Ataga tez dokarmiam mm ale już coraz mniej, przez pobyt w szpitalu i ciągłe cyckanie mały teraz tylko 3 razy w ciągu dnia po 60ml wypija i w nocy raz 60ml :) więc może i u Ciebie się zmieni i przybędzie ten właściwy pokarm :tak:

tam tam tadam oto tort:-D:-D:-D Milka dzisiaj byla tak grzeczna, ze mama zrobila pizze i torta tez. jak na moje beztalencie artystyczne nie jest zle, tylko berwnik musze kupic spozywczy i rozowe dekoracje _DSC0053.jpg

czas na kapiel Milenki :)

Załączniki

• _DSC0053.jpg
    _DSC0053.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 48
MadziaSek muszę powiedzieć ze dziś jest lepiej, zjadła mm po 60ml 2razy w ciągu dnia no i teraz na dobranoc dostała 90ml bo chwilę wcześniej ściągałam z cyca pokarm, no ale muszę się pochwalić ze dziś dostała też butelką mój pokarm:) udało mi się zebrać 200ml :) nie liczę tego co sama sobie zjadła :)
Wierzę, że uda mi się w nocy ewentualnie jutro z samego rana poczęstować Gabulę 100 mojego pokarmu :)

No i zaczynam wierzyć, że może dam radę jeszcze trochę ją pokarmić moim pokarmem, bez znaczenia czy butelką czy bezpośrednio z cyca:) od razu mi się humor poprawił :)

Jagoda jakie beztalencie!! Tort rewelacyjnie wyglada!

Madziasek oby kupka przyszla jak najszybciej.

A moj niestety nie przemienil sie w aniolka po kupie :(

Cześć dziewczyny!
Ja też nie potrafię spać w ciągu dnia, chyba,że już naprawdę padam na twarz. A jak już uda mi się troszkę zdrzemnąć to budzę się jakaś dzika i wcale nie jest lepiej. A z tą moją laktacją to może rzeczywiście będzie tak jak piszecie, że jeszcze się rozhula. Oby było. Wcześniej w nocy mleko zawsze mi trochę pociekło po koszuli a od czwartku nic, ani kropelki na ubraniu.

reklama
Aurelia jeśli chcesz karmić to się nie poddawaj, najgorsze co może być to złe nastawienie, ponoć bardzo oddziaływuje to jak podchodzisz do tematu karmienia, mam nadzieję, że Ci się uda!

Do góry