reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka, a powiedz, czy one są grubsze ,sztywniejsze, mniej chłonne, mają mniej elastyczne zapięcia? i tak pewnie wypróbuję jak w końcu trafię do rossmana :)
a jescze są te pieluszki bambino reklamowane przez Annę Muchę ;) Może ktoś miał z nimi do czynienia?? bo są w mojej stokrotce i się waham czy by nie spróbować :)

reklama
Ja jak daje mojej małej butle i jest najedzona to wraz będzie kwękać i szukać cyca,przytula się chwilę się "pobawi" i jest spokojna.
Gabrysia też dziś na pampersach rossmanowskich i kupcia wychodzi bokami i na brzuch nawet się zdarzyło :crazy: dada o wieeele lepsza,delikatniejsze i nie takie sztywne. Ale niestety moje obawy się sprawdziły i w mojej biedronce nie będzie dady 2,3 i 4...są i będą tylko 1 i 5.....masakra!:no: Ja mam bambino,dostałyśmy od ciotki ale jeszcze nie używałam bo kupiła nam 3 i są za duże jeszcze ale otworzyłam je zobaczyć i wydaje mi się że będą ok,moim zdaniem porównywalne do dady w dotyku ale zobaczę jak w praktyce ;-)

Maciejka, a powiedz, czy one są grubsze ,sztywniejsze, mniej chłonne, mają mniej elastyczne zapięcia? i tak pewnie wypróbuję jak w końcu trafię do rossmana :)
a jescze są te pieluszki bambino reklamowane przez Annę Muchę ;) Może ktoś miał z nimi do czynienia?? bo są w mojej stokrotce i się waham czy by nie spróbować :)

Są sztywne nieelastyczne i stosunkowo małe wypadają ogólnie dla mnie shit :eek:
Nie ma to jak dada :-)

hej

u nas plesniawek ciag dalszy, ale mala byla u lekarza i dostala Nystayne, czytalam co nieco o tym i nie jestem do konca przekonana:eek: no nic zobaczymy kilka dni, jak nie to gencjana pojdzie w ruch.

ja tez nie karmie piersia i wcale nie uwazam, ze malej brakuje mojej bliskosci, chociaz nie raz zaluje, ze nie moge jej juz dac cyca, bo to byly takie nasze "chwile intymnosci"

Dobrze ze dzisija piatek, ostatni dzien pracy. biore mala i jade do mamy na weekend, odpoczne sobie od wszystkich i pobede sama z mala

a dziś moje dziecięcie konczy 2 miesiace:szok::szok::szok::-):-):-)

buziaki :*

Jagoda gratulacje dla Milenki!

My też jedziemy na Dadzie a w nocy pampersy oryginalne, bo jednak chyba troche chłonniejsze są, przynajmniej u nas. Innych nie próbowałam jeszcze.

jagoda, a próbowałaś aphtin na te pleśniawki? Ja kiedyś to chyba stosowałam u starszej córki i pomoglo. Słyszałam jeszcze (choć nie próbowałam;-)) przecierać buźkę dziecka pieluszką tetrową zamoczoną w moczu dziecka, hehe. Może coś w tym jest.
No i gratulacje z okazji 2 miesięcy. Ależ ten czas pędzi!!!

A u mnie nocka masakra. Mały do 2 w nocy nie spał, stękał, płakał, ogólnie szalał. Potem pospał do 4 albo 5, zjadł i pospał do 7 . I koniec. Teraz piję kawę i próbuję go zakołysać nogą w leżaczku :)

Jagoda gratki dla małej ;-) ale ten czas leci szybko,a niedawno krzyczałam z bólu 10 godzin :-D :-)
A na pleśniawki jest taki żel nazywa się GELCLAIR jest drogi ale podobno działa. Ewuncia2 też o tym słyszałam i dużo babek to chwali że działa :p moja mała też czasem w nocy ma takie akcje ale powodem jest to że kupki nie może zrobić,wtedy w ostateczności pomagam jej termometrem,zrobi swoje i dziecko śpi jak susełek ;-)
Mamunie co mogę wziąć na ból gardła żeby małej nie zaszkodzić?

reklama
Do góry