reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

my od wczoraj juz w domku, strasznie sie ciesze :-D
dostalismy recepte na witB6, kwas foliowy i dicoflor!
za miesiac mamy zrobic usg brzuszka, rtg klatki piersiowej i posiew moczu (robic go co jakis czas)
co do szczepienia to z uwagi na katar odwoluje wizyte!

Ewuncia dzieki, tez walcze z katarem, mi juz przeszlo ale maly zaczal!

Jagoda moj tez pokasluje, a wiem ze plucka i oskrzela ma czyste.

Ewelinka ja podkurczam kolanka do brzuszka jesli maly ma problem z bakam i w ten sposob uciskam brzuszek i maly zaczyna prykac ;-)

Basia super ze juz po chrzcinach :-D
my nie szczepimy na rotawirusy bo nie nie kazde dziecko po niej nie choruje!!!
na pneumokoki (mamy za darmo) i ospe bedziemy szczepic

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja szczepię tylko standardowo zwykłymi szczepionkami.
U nas dziś w nocy Bartek po raz pierwszy zwymiotował, dużo tego było i coraz częściej ulewa. I do usypiania robi się niemożliwy. Dziś kończy 1 miesiąc. Myślę sobie to już miesiąc, a za chwilę to dopiero miesiąc. Ja już bardzo chciałabym aby ten pierwszy rok jak najszybciej przeszedł. żeby te płaczki, kolki, ząbkowanie i niespanie po nocach poszły w zapomnienie.

Basia my szczepimy 5w1 i na rota (starszy dostał tego wirusa 2 razy i byłam z nim na to w szpitalu, masakra) a jak to się skończy to szczepimy na pneumokoki a jak one się skończą to na meningokoki. Tak ustaliłam z panią w przychodni, że będzie najlepiej bo najmniej to odczujemy.

basia
Super że już ochrzciliście :-)
MadziaSek
Super że już w domu :-)
Aurelia
My też zwykłymi będziemy szczepić
takaj
To chyba się wykosztujecie trochę ?

Aurelia moja Hania tęz na początku nic nie ulewała, a teraz jej się często zdarza tak troszkę (zwykle jak jej dobrze nie odbiję), a czasem potrafi fontannę puścić. To chyba też moja wina, jak coś schrzanię z odbijaniem. Bo staram się ją odbić ze 3 razy w czasie karmienia, ale nie zawsze mam cierpliwość czekać no i potem mam. Też czasem bym chciała żeby Hania była już starsza, ale jak tak czasem patrzę na nią jak jest taka malutka i grzeczniutka, to by mi szkoda było ominąć ten czas. Znaczy ja mam ponoć mega grzeczne dziecko, tak mi mówią wszyscy, którzy mają już dzieci.

Basia z tym spaniem to tak jak u mnie. Jakby dała mi ze 2 godzinki więcej w ciągu dnia byłoby git. No i oczywiście nie śpi jak jestem z nią sama. A po południu jak już D jest, to aniołek ;). Chociaż wcześniej też nie marudzi, ale domaga się zainteresowania.

MadziaSek super, że już w domu jesteście! Dużo zdrówka dla Was.

Co do szczepień to chcemy wziąć standardowe + rota i pneumokoki. Pomyślę też nad tymi meningokokami. Ja tam się zastanawiałam nad 6 w 1 ale D coś tam stękał, że to nie ma tak wielkiej różnicy i zaraz się nie pamięta. No ale to jest opinia osoby która 3 razy w roku ląduje na SORze i chyba już nie zwraca uwagi na ból. No nie wiem... jak mnie najdzie to może jeszcze zmienię zdanie i wcale nie będę się pytać.

Mam chyba aż za grzeczne dziecko, bo D dalej ma pomysły na swoje mototryzacyjne gadżety ;). Nie no ja się cieszę, że ma pasję, ale po co nam czwarty samochód?? Chociaż już wolę samochód do driftu niż ścigacz.
A wczoraj byłam u gin na kontroli i usłyszałam, że jestem stworzona do rodzenia dzieci:szok:. Ja byłam prawie pewna, że tam coś jest nie tak, a ponoć takie dolegliwości jak mam, to pikuś i wiele kobiet by tak chciało i że to normalne. Pozszywali mnie przepięknie i pochwa wygląda jakbym nigdy nie rodziła:eek:. No nie wiem... jakoś seksu to ja sobie jeszcze nie wyobrażam, ledwo dałam sobie wziernik wsadzić, choć muszę przyznać, że nie bolało.

A no i mała została z tatusiem na czas lekarza, ja pędzę z powrotem na łeb na szyję, a tam co... mała śpi w najlepsze, a tatuś rozwalony na środku przed tv w moim worku sako i w need for speeda sobie gra:-p. O takie mam właśnie dziecko jak już się w końcu naje ;).

A w związku z tym, że tak się niby ładnie pogoiłam to w ostatni weekend września jedziemy w góry na rower :D. Z małą oczywiście.

hejka:-)
czasem uda mi się Was coś podczytać, ale już zwykle napisać nie zdążę :-(
Mój Wojtuś jednego dnia grzeczniutki, innego chce tylko jeść i drzemać na rękach:-)Humorki swoje już pokazuje, hihi :-) Zawsze staram się go trzymać, żeby mu się odbijało po jedzeniu, ale mimo wszystko i tak czasem ulewa.. Na szczęście póki co tylko 2 razy chyba taka większa fontanna mu się zdarzyła.
Mam tylko problem z usypianiem w nocy, bo jak się już Mały jest najedzony, to zaczynam go lulać i sama się usypiam, a on nadal oczka jak 5 zł :tak:i ostatecznie wygląda to tak, że zabieram go do naszego łózka i tam już sobie razem zasypiamy...Wiem, że to źle, bo jak się nauczy, to go później i butem nie wyrzucimy z łóżka (jak to mówi mój mąż), ale co zrobić?Jak go zostawię w łóżeczku to będzie płakał... Macie jakiś dobry sposób na szybkie uśpienie w nocy?

Co do szczepionek, to my będziemy stosować te skojarzone. I mamy zamiar szczepić też na rotawirusy, pneumokoki meningokoki...Drogo wyjdzie, ale zdrowie Małego najważniejsze, mogę z czegoś zrezygnować i nie kupić, ale nie darowałabym sobie, gdybym nie zaszczepiła i Wojtuś by zachorował...

A poza tym Mały rośnie, je ile i kiedy chce ;-)tylko sutki nadal mnie bolą:-(Czasem się tak przyssa, że aż jęczę z bólu...

kupciusia
To tak jak moja. Jak jestem z nia sama to nie śpi a jak mąż i synek w domu to śpi ..
kulka
Smaruj sutki bepantenem. A co do spania to lepiej w łóżku niż na rękach ...

Maciejka no troche, za 5w1 w sumie zapłacimy 480, za rota w sumie 620, pneumo 660 a meningo chyba ok. 200. Ale ma być rozłożone na 18 miesięcy.

reklama
My szczepimy tymi 5w1 , syna też nimi szczepiliśmy i byłam zadowolona ,że nie musiał znosić tych ukłuć (albo może to 6w1, nie pamiętam) . Na rota też szczepimy, Maks szczepiłam i tak naprawdę jeszcze nigdy nie miał choroby typu "jelitówka" mimo,że w przedszkolu często dzieci mają. Na pneumokoki też, ale podobno w Cz-wie mają być sponsorowane.
Dziś się z Lenką wyjeździłam, ale mała byla super grzeczna. Najpierw urząd miasta, ginekolog i księgowa, obudziła się dopiero w domu :-)

Do góry