reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Doriq na ten film chciałam iść do kina ale niestety nie dało rady ale mam zamiar obejrzeć w domu, dam znać czy mi się podobał :)

Jakie tu pustki dzisiaj.
Jutro mam jechać na zdejmowanie szwów i muszę zostawić dzieci pod opieką taty, starszy to spoko bo często jest z dziadkami ale martwię się jak z tym małym, zwłaszcza, że jemu się ulewa okropnie, np. przed chwilą bardzo się zżygał i nie wiem czy tata da radę, martwię się, żeby się nie zachłysnął :( Nie wiem co robić.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny :))

ale mnie tu daaawno nie bylo:sorry::sorry::zawstydzona/y::zawstydzona/y: widze juz sporo mamusiek rozpakowanych, gratulacje!!! i kciukasy za nierozpakowane &&&

u nas sporo sie dzieje, Milenka coraz mniej w dzien spi i juz nie jest taka grzeczna jak na poczatku:-):-) lobuziak maly z niej rosnie. My juz po pierwszej wizycie u lekarza, wazy ponad kilo wiecej od wyjscia ze szpitala i robi sie z niej mala pyza. Ale tez zaczely sie kolki i awantury przy cycku, szczegolnie wieczorem. Daje jej kropelki, ale juz sama nie wiem czy one nie szkodza bardziej niz pomagaja, musze je odstawic i zobaczyc jak bedzie, bo ostatnio jak ja karmie to strasznie jej w brzuchu sie przelewa i bulgocze i ona sie strasznie przy tym meczy, bo sie prezy i spina.

Taka.j moja tez czesto ulewa mocno i tez bym sie bala ja zostawic sama z chlopem:-D a na ropiejace oczko przemywam codziennie sola fizjologiczna rano i wieczorem i oczka ma czyste.

doriq, tez mialam ten film ogladac ale sama sie boje a moj K nie chce ze mna bo on horrorow nie lubi;/

a tu zdjecie mojej pyzuni _DSC0758.jpg

Załączniki

• _DSC0758.jpg
    _DSC0758.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 42
hej

Dziś miałam wizytę. Jest bez zmian. Pojutrze mam ostatnią wizytę i w piątek mam już się zgłosić do szpitala. Jestem zmęczona tym czekaniem ...
Do tego synek nie radzi sobie z moją ciąża i zmianami :(

Jagoda a jakie kropelki podajesz? Ja też przemywam, 3 razy dziennie te oczko, mam nadzieję, że będzie ok. Super, że Milenka przybiera tak ładnie mimo ulewań, ja się boję czy mój nie trafi na tym :( Co do jutra to grubo się zastanawiam czy nie zabrać Kubusia ze sobą na te zdejmowanie/oglądanie szwów do szpitala ale nie wiem co oni tam powiedzą na to, że przywiozłam dziecko ze sobą.

Orientujecie się czy można dostać receptę na mleko dla dzieci ulewających? Ja używam Bebilonu i chciałabym go używać ale te AR jest znacznie droższe, na kolkę chyba można dostać receptę i wtedy kosztuje znacznie mniej a na ulewanie?

Maciejka przytulam mocno!! Trzymam kciuki, żebyś nie doczekała wizyty, wierzę Ci, że już chcesz urodzić. A co się synkowi dzieje, przeżywa te zmiany?

Ostatnia edycja:
ja daje esputicon, ale chyba zmienie na infacol albo delicol, bo czytam wlasnie ze to moze byc nietolerancja laktozy. od jutra nic nie jem mlecznego i zobacze czy mala bedzie tak reagowala. teraz siedzi przy cycu i jest spokojna, ale polozylam jej na brzuszek cieply termofor z pestek wisni, moze pomoze. co to tego mleka na recepte to ja nie pomoge bo nie slyszalam o tym.

My2013 - jak wysokie masz ciśnienie? Ja obecnie biorę Dopegyt, bo ciśnienie skakało prawie do 160, lekarz uprzedził mnie,że lek może nie zadziałać do końca. Mierzę kilka razy dziennie i pokazuję lekarzowi, jak większość pomiarów będzie ponad 140/90 mam stawić się w szpitalu. A puls miałam największy 122, jeszcze przed Dopegyt'em, a jak zaczęłam brac ten lek to kilka razy dochodził do 120. Mój lekarz twierdzi,że w ciąży może dochodzić do 120. Też biorę Euthyrox (25) zlecony przez ginekologa.

Mój termin wg OM to 4 wrzesień, a wg USG to 29.08

W domu jestem od 5 dni i już mam za sobą 2 wizyty i szykują mi się kolejne 2 odwiedziny i oglądanie dziecka, u Was też takie "najazdy"?

reklama
Hello! U mnie skurcze od 2 w nocy, dziś caly dzien mocne ale nie regularne chyba pojade do szpitala bo przecież męczyć się nie będę masakra!

Maciejka -trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie, a czemu mowisz ze synek sobie nie radzi??

Do góry