reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hejka :-)
U mnie też fajna pogoda - w sam raz na spacer:-)U mnie nic się nie dzieje, oprócz jakichś kłuć na dole i uczucia hmm..rozciągania? Ale to już od jakiegoś czasu... W nocy dziś chyba miałam takie uczucie bólu jak przed miesiączką, lekkie takie, ale w nocy to wiadomo - człowiek zaspany, to pewna na 100% nie jestem ;-)Ale jak wstałam to już nic... A szkoda, bo chciałabym, żeby coś się już zaczęło...Jak do wtorku nic, to mam jechać na IP. Ale tam mnie zbadają i zależy, czy coś stwierdzą, bo mogą mnie odesłać do domu...

reklama
takie lekkie bole miesiączkowe też mam, one na ktg wychodzą 40%, poza tym nic, tylko jeszcze mdli mnie czasami.
Kamu chciałam zapytać doświadczonej mamy jakie pieluszki byś poleciła? bo nie wiem co synkowi na start kupić? i co do kąpieli, żeby nie smarować już niczym? A czy do odsysania noska trzeba coś od razu mieć, jak tak to co? tych rzeczy jeszcze nie mam i właśnie się zastanawiam...:-)

My u mnie cisza, też mam we wtorek wizytę, zobaczymy wtedy czy synek wybiera się już na drugą stronę brzuszka. W Gdyni leje i zimno jest, ja wolę chłodniejsze dni bo przynajmniej słabo mi się nie robi tylko ten deszcz mógłby nie padać.

madzialenak przynajmniej morze widziałaś w tym roku, ja nie , a uwielbiam... , odbije sobie za rok! Podobne terminy mamy, ciekawe co we wtorek powiedzą nam lekarze? a na ktg jeździsz?////Pozdrawiam

My nie jeżdżę na ktg, mój lekarz nie dał mi skierowania i nic nie mówił, że mam jeździć. Trochę się dziwię, takie ktg jest obowiązkowe? Pytałam się koleżanek i moich 2 sióstr i one także nie jeździły :confused:

madzialenak chyba ktg nie jest obowiązkowe, czytałam że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to w 39 tygodniu ciąży zleca się pierwsze ktg. mój lekarz ma ktg u siebie w gabinecie, a że zawsze jest u niego obsuwa to ja najpierw na ktg idę, poza tym ja mam te twardnienia brzucha i pewnie tez dlatego. A nie możesz pojechać sobie np. do szpitala. u nas jest jeden szpital w którym można zrobić za 25 zł, ale też w każdej prywatnej klinice, np. certus czy neomedica, tam kosztuje 45 zł. z oceną lekarza. Pozdrawiam

u mnie tez nie dostalam skierowania ale wczoraj jak bylam w szpitalu to przy okazji zrobili ocene dobrostanu plodu czyli ktg, moja dr mowila ze jak cos sie dzieje to poprostu zeby przyjechac do szpitala i oni zrobia ktg, u nas przyjmuja bez problemu i nie odsylaja do domu, takze zawsze mozna powiedziec ze slabo czujesz ruchy i ci zrobia

ja mam ktg od 26 tyg. Zawsze było bez skurczy a od momentu odstawienia leków są za każdym razem ale jak widać nieskuteczne ..

dziś miałam wizytę położnej. Ciśnienie i tętno dobre. Douczyła trochę itp i zszokowala mnie mówiąc że badanie bioderek jest u nas płatne ! Oszacowała wage dziecka na 3400. No pięknie znów nie będę mogła wypchnać jeszcze :-p
Co do skurczy to muszą być regularne żeby jechać inaczej nie ma sensu ale już są czasem tak bolesne że masakra tylko wciąż nieregularne ..

Moja gin też nie zlecała mi regularnego ktg. Powiedziała, że jakbym czuła, że coś jest nie tak, np. mało ruchów Dziecka czy coś, to żeby jechać na IP, to zrobią. Ale jak miałam zdejmowany pessar na początku 38 tyg, to zrobili ktg, lekarka, która miała dyżur zleciła ktg za tydzień, więc znów pojechałam. W sumie miałam 3 razy robione, ale żadnych nieprawidłowości nie było i teraz dopiero pojadę jak będzie termin porodu - czyli we wtorek. No chyba, że wcześniej coś się wydarzy.
Więc to zależy od lekarza, jedni zlecają regularne ktg, inni nie.

reklama
u mnie kompletnie zadnych oznak dalej, w koncu jeszcze 2 tyg ale juz zaczynam sie denerwowac, szczegolnie po wczorajszym pobycie jak zobaczylam ze chociaz mowia ze kazdy porod jest inny to i tak w rzeczywistosci lekarze i polozne podchodza rutynowo i wierza w sprzet slepo zamiast sluchac co sie do nich mowi :wściekła/y:

Do góry