reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Cześć,
dziękuję za kciukasy, wszystko z małym ok, poziom bilirubiny spadł :-)

Madzialenak ból jest do zniesienia, ale jak dla mnie był bardzo mocny, ale już go nie pamiętam!!!

Shisha z małym dokładnie mam tak samo, podczas karmienia pręży się i też kopie nóżkami a sutka tak mocno ciągnie że zwijam się z bólu, wydaje mi się, że to brzuszek go pobolewa więc masuję i jest już ok :)

Madzialenak ja miałam ktg od 30 tyg chociaż wszystko było ok mój gin dał mi skierowanie więc jeździłam na ktg raz w tygodniu :)

Maciejkaa gratki spotkania z położną :-D

Ewelinka też nie miałam żadnych oznak, termin minął i się coś zadziało :)

dziewczyny pojawiły mi się rozstępy przy pępku :szok:

Ostatnia edycja:
Kamu chciałam zapytać doświadczonej mamy jakie pieluszki byś poleciła? bo nie wiem co synkowi na start kupić? i co do kąpieli, żeby nie smarować już niczym? A czy do odsysania noska trzeba coś od razu mieć, jak tak to co? tych rzeczy jeszcze nie mam i właśnie się zastanawiam...:-)
Na początku używałam pampersów ( nie warto robić sporych zapasów pieluch, bo dziecko może być na dany rodzaj pieluszek uczulone) Do kąpieli można używać najzwyklejsze mydełko dla dzieci lub żele, tutaj chyba wg uznania ja na poczatku stosowałam taki żółty jonson&jonson. Można niczym nie smarować jeśli skóra nie jest szorstka.
Do odciągania z noska polecam aspirator fride a psikać do noska można disnemarem

U mnie też objawów zbliżającego się porodu brak, w poprzedniej ciąży 2 tyg przed porodem to czop mi odszedł a tym razem nic

Madzialenak dzieki za link dot kosmetykow ;-)
w wolnej chwili lukne!

ktoras z Was pytala ile maly spi - do 4 godzin mu sie zdarzy, najlepiej spi na dworze, bo codziennkie spacerek,
Shisha, Modlicha a ile Wasze dzidziusie spia?

Madziasek, to widac nie tylko ja mam problemy z kopiacym dzieckiem..:-( Moj maly ma taka sile w tych swoich nozkach, ze czasami po takim "karmieniu" moje rece sa cale zdretwiale.
To ja pytalam ile Twoj synek spi:tak:Moj spi w nocy tak mniej wiecej 2,5h-4h. Raz mu sie zdarzylo spac 5h, ale to byl wykonczony marudzeniem przez caly dzien i dobrze zjadl przed snem.

A ja dzis zapomnialam zalozyc stanik przez spaniem i obudzilam sie rano z mokra koszulka od mleka..:zawstydzona/y:Dobrze, ze chociaz mleko wyplywa samo z siebie, bo nabawilabym sie zapalenia..:-(

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Dziewczynki :-)

Ja dzisiaj dziwnie się czuję, nad ranem miałam 2 bolesne skurcze, teraz czuję pewien dyskomfort, hmmm jakieś takie ciągnięcie w brzuchu od dołu, może mały zszedł mi niżej. Od dziś zaczęłam brać antybiotyk na paciorkowca, mam nadzieję, że nie zaszkodzi on dziecku. Poczytałam trochę o Augmentinie zanim go połknęłam, niby jest w miarę bezpieczny ale to zawsze chemia i się denerwuję.

Miłego dnia życzę
;-)

madzialenak, spokojnie nie zaszkodzi maleństwu ja w pierwszej ciąży też brałam ten antybiotyk , bo miałam paciorkowca, teraz to badanie miałam robione w lipcu i martwię się aby w między czasie się nic nie wyhodowało, bo w lipcu wyszło ,że nic nie ma, ale to prawie całe dwa miesiące do porodu.
Ja od piątku zaczęłam pic herbatę z liści malin i od wczoraj tego wiesiołka. Od wczoraj mam co jakiś czas takie jak by "bóle miesiączkowe" czyli to te skurcze przepowiadające.

reklama
Witajcie dziewczyny, ja od wczoraj jestem w domu! Aklimatyzujemy się :) Jak wróciłam to się za głowę chwyciłam, sprzątać będę chyba tydzień! No nic. Maluch sobie śpi i je co 2 godziny po 30-40 ml, bardzo mu się ulewa więc nie pcham mu więcej, niech sobie je częściej a mniejsze porcje. Nie wiem kto tu urodził już nawet, chyba nie nadrobię co pisałyście bo te sprzątanie i synkowie zajmą mi chyba czas, dobrze, że mam na dzisiaj i jutro obiady u rodziców a potem sama się biorę do wszystkiego już.

Do góry