reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

My - synuś bardzo ładnie przybrał, mi się marzy aby też tyle urósł, bo narazie za mały. A co do ruchów to u mnie też tak jest,że bywają takie dni, że bardzo słabo czuję, muszę drażnić brzuch, żeby coś poczuć, a następnego dnia jest już lepiej. Generalnie rozkręca się wieczorem i jak jestem głodna

reklama
aurelia czytałam twój post o hipotrofi , ale mój synek półtora tygodnia temu ważył 2440 i lekarz powiedział żeby sie nie martwić, problem jest wtedy gdy dziecko wcale nie przybiera. Nie martw sie, choć wiem że łatwo sie mówi. Ty jesteś po wcześniejszym porodzie , a ja po jednym niepowodzeniu- rozumiem twój strach. Pozdrawiam

Shisha, po podaniu butelki już go nie przystawiaj do piersi, bo on wtedy traktuje pierś jak smoczek. Maciejka ma rację, trudniej mu się ssie to i się denerwuje. Nie wiem tylko co Ci poradzić z tą butelką.

Aurelia, też pisałam, że jak byłam na wizycie w czwartek, to mój Mały ważył tylko ok. 2500, ale pani doktor powiedziała, żeby się nie przejmować. On od początku ciąży taki ok. 1,5 tyg mniejszy, ale to jest w normie. Poza tym, Dzieciaczki w ostatnich tygodniach przybierają na wadze ok. 40 g/dzień:-)
Więc czekam, kiedy się urodzi i z jednej strony chciałabym już, a z drugiej - dobrze, żeby jeszcze posiedział w brzuchu i przybrał masy;-)

Jeny mój to dopiero będzie klocek, tydzień temu na wizycie to był 36t 4d Sebastian ważył 2940g:szok: To chyba po tatusiu, który urodził się z wagą 4150g, aż się boję czy dam radę urodzić sn.

Mnie dziś wzięło na sprzątanie, w końcu dobrze się czuję, wstawiłam pranie i wysprzątałam całą łazienkę. Zaraz biegnę ogarnąć pokój Sebastianka bo jeszcze panuje w nim sajgon.

Miłego dnia dziewczyny :-)

madzialanek , moja córka tydzień temu czyli w 36t4d ważyła 3200 , ale jakoś podchodzę do tego sceptycznie, nie chce mi się wierzyć aby była tyle większa od Maksa, tym bardziej ,że z reguły rodzi się podobnej masy dzieci a do tego dziewczynki są mniejsze. Maks z pomiarów USG z tego co pamiętam był większy a urodził się 3180

Kamu w sumie racja, pomiary z usg nie zawsze są zgodne z rzeczywistością, na wydruku mam napisane +/- 441 g, oby tylko nie był +;-)

Też bym wolała żeby nie było na +, raczej sugeruję się wagą mojego pierwszego dziecka i myślę,że będą te wagi podobne :-)

reklama
Hej dziewczyny, parę miesięcy temu wpadłam do Was na cały jeden dzień i zniknęłam, bo czasu niestety całkiem na udzielanie zabrakło.. Teraz za to podczytuję regularnie i sprawdzam, jak wychodzi Wam rozpakowywanie... mi jak widać słabo :D Trzymam kciuki za wszystkie sierpniowe porodziki!:)

Do góry