reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
M.Lena, karta ciąży to nasz taki podstawowy bardzo ważny dokument, więc jakbyś pojechała do szpitala, to muszą Ci ją oddać. Myślę, że trzymają ją gdzieś ,,na wierzchu" w razie jak się pojawisz.
Ja też się chyba trochę jeszcze pokulam z Wami. Niby czasem coś mnie zakuje/zaboli w brzuchu, czy w pipce, ale nie wiem czy to skurcz czy to po prostu Mały gdzieś na nerwy uciska...
U nas dziś nadal gorąco, masakra!!!Mam dość:wściekła/y:

M.Lena...ja od 34tc mam starzejące się łożysko. Ciągle sprawdzają mnie tu ktg i robią dooplera z przeplywami... Jak narazie jest ok. Leze na karowej w wwie a tu patologia jedna z lepszych, wiec nie jest tak tragicznie. Ogólnie wole tu wszystko kontrolować nic się bać w domu czy wszystko jest ok. No ale nie powiem, juz bym chcila miec cięcie i wyjść do domu do męża! :)

A nie wiecie co u taka.j., bo ja nie ogarniam troche tegoo netu na telefonie ;)

miliaa taka j urodzila i narazie pewnie odpoczywa, miala cc
M.lena moze u mnie jest podobnie jak u ciebie, karte ciazy z wypisem wybiera sie jak sie wychodzi ze szpitala lub czasem pozniej jak jeszcze nie ma wypisu, i u mnie jest to w jakims tam pokoju, problem moze byc wtedy jak na porodowce nie beda mogly sie dostac tam gdzie sa wypisy, bo umnie sie odbiera w wyznaczonych godzinach

M.Lena wstawiam zdjecia, kartki moze nie nadzwyczajne, ale teraz lepszych nie zrobie:-D
20130810_124844.jpg
A karte ciazy powinni ci oddac ona jest w koncu twoim dokumentem.

Ewelinka jak tam dlonie i stopy swedza jeszcze?

Ja mam dzis gosci, robimy grilla wiec mam nadziehe, ze sie za bafdzo nie narobie:-)

Załączniki

• 20130810_124844.jpg
    20130810_124844.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 80
Hej ;) u mnie bez zmian :) nic mnie nie ruszą.. ale chociaż fajna, rześka pogoda dzisiaj ! :)

M.Lena, współczuje.. ja też w nocy nie mogłam spać ale mnie męczyła zgaga.. ja właśnie przed chwilą skończyłam sprzątać mieszkanie i oprócz bóli kości "cipkowych" nic mi nie dolega.. ale życzę powodzenia ! może uda Ci się coś rozruszać ! :)

Miliaa, super, że się odezwałaś ! ;) naszym synom jakoś nie śpieszy się wychodzić :) a dało radę wytrzymać na patologi w te upały??

Doriq, super kartki ! udanego grillowania ;)

Dziewczyny, może któraś z Was orientuje się, jak wygląda kwestia szpitala po terminie? tzn ja mam termin na poniedziałek i w poniedziałek mam się stawić w szpitalu.. tylko jak nic się nie będzie działo to pewnie mnie nie zostawią.. sprawdzą i do domu? tylko, że w poniedziałek kończy mi się l4. Powinnam dostać ze szpitala jakieś zaświadczenie odnośnie macierzyńskiego ??

Czesc dziewczyny :-D
od wczoraj juz w domku i bardzo dobrze bo upaly daly sie odczuc niemilosiernia!!! W pokoju mialysmy 29stopni a gdy jednej z dziewczyn dzieciatko trzeba bylo naswietlac z uwagi na zoltaczke 32stopnie :szok:
mieli nas wypisac w czwartek ale malemu waga spadla do 3 kg, musimy tez na kontole pojechac we wtorek z uwagi na wysoki poziom bilirubiny(maly jest strasznie zolty)
Mikus pochlania duzo czasu, wisi na cyckach ktore niezle pogryzl :wściekła/y:
M.Lena mi karte ciazy oddali z wypisem bez problemu ;-)
Doriq fajne karty!
Milia kochana trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci :tak:
Basiu jak zglosisz sie do szpitala bo jestes po terminie to Ciebie nie wypuszcza, beda probowac wszystkiego bys urodzila! Co do L4 i kwiestii z tym zwiazanych nie pomoge ale wydaje mi sie ze jakies zaswiadczenia powinnas dostac!

reklama
Basia... Dało się wytrzymać, mamy taki duzy wiatrak, wiec powietrze troche się ruszało :) na porodówce jest klimatyzacja, no ale ja tam nie trafiłam ;)
Poza tym dobry sposób na upały to zakup wody termalnej w aerozolu! Psikalam się tym po całym ciele i leżałam nieruchomo :D no i pic duuuuzo wody :)
Podobno upały maja jeszcze wrócić... Także uważajcie :D

MadziaSek. Fajnie, ze wrociliscie juz do domku! a Ty karmisz piersia? Czemu malemu waga spadla?

Ja dzis zauważyłam, ze brzuch jeszcze bardziej mi opadł, mam go juz na pipce normalnie ;)

A czemu tska.j. miala cc? Coz rzeczywiscie bylo nie tak z tymi ruchami dziecka?

Do góry