reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Miliaa- chociaż pod dobra opieka jesteś, ale synus juz by mógł powoli wychodzić i w końcu moglibyscie wrócić do domku ;)

Doriq- super ci kartki wyszly!! ja jeszcze moje dorobilam jakimis wstazeczkami i innymi pierd*lkami , będzie nam potem "szkoda" wysłać takie fajne powychodzily hehe :)- udanego grilka

Basia- a nie dalabys rady jeszcze na tydzień zwolnienia wziąć? I wtedy jak się urodzi w tym tyg. Co masz zwolnienie to juz zacznie się macierzyński, ja to dokladnie nie wiem jak w pl to się odbywa, najlepiej poczytać a ja już wkurzona ze mi leci macierzyński a dzidzia nie chce wyjść i juz czarne historie snuje ze miesiąc wcześniej bede musiala wrócić do pracy bo pewnie urodze pod koniec m-ca to miech macierzyńskiego "w plecy" - bo bez dzidzi na świecie..

Ale mnie dziś kregoslup daje i w noge weszlo -i sobie kustykam, :/ w poniedzialek jeszcze ikea mnie czeka wtorek usg i po tym mogę rodzić :D, hehe, jeszcze rano schize.zaliczylam ze mi wody odeszły w łóżku bo tak mokro było ale fałszywy alarm,

Teraz po jedzonku odpoczywam, przynioslam sobie delicje i leżę będę wcinać :D

Witam!!

Wyszliśmy dziś ze szpitala
laugh.gif
Jestem bardzo szczęśliwa, że już jest po wszystkim, że Wojtuś zdrowy i w ogóle na razie taki bezproblemowy
laugh.gif
Kamil fajnie zareagował na braciszka, widać, że się cieszy, jedynie ucieka jak ma kupkę i go przewijam, mówi "fuj" co często można zrozumieć "h.u.j." oby tak dalej..

Ładuję telefon, w nocy będę podczytywać co u Was słychać, Mój m ma wolne prawie do końca miesiąca, więc na razie będzie luźno, schody się zaczną jak wróci do pracy, ale na razie o tym nie myślę..

Dziękuję za trzymanie kciuków - przydało się!!!!

Co dni zwolniienia w ciazy to przysluguje 270 dni platnych. Raczej na zwolnienie nie idzie sie 1 dnia cylku, tylko przynajmniej w 4 tc. Co daje nam jeszcsze pelne ok 240 platnych dni zwolnienia. Lekarz gin powinien wystawic zwolnienie, nawet po uplywie tp, gdyz jest on raczej umowny i nie raz moze sie zmieniac. Praktyka wyglada inaczej, poniewaz lepiej dac do dnia porod, dac skierowanie do szpitala i nie ponosic odpowiedzialnosci w razie jakby cos sie stalo. Lekarz nie ma prawa odmowic zwolnieni nawet po terminie, chyba ze juz nie mamy tych 270 dni.

Ja mialam tp na 06.08 a zwolnienie mialam do 08.08, tyle ze mialam skierowanie do szpitala na cc, wiec nie czekalam na tp. Zreszta u mnie nie bylo zalecane czekanie na rozpoczecie akcji porodowej( podobno lepsze nawet przy planowanym cc, ze wzgledu ns wydzielane bormony i oksytocyne).

Witam. Od dawna szukałam jakiegoś aktualnego forum dla przyszłych mam:) no i w koncu trafiłam;) powiedzcie mi, który termin jest wg was bardziej wiarygodniejszy z USG czy wg miesiączki?:)

Ostatnia edycja:
hej :)
miliaa - no jasne wiadomo ze w domu najlepiej, ale nie martw sie te dni szybko mina i nim sie obejrzysz bedziesz w domku z dzidziusiem, niestety szpital trzeba jakos przejsc...
doriq - bardzo ladne :) a co robisz z tymi kartkami, sprzedajesz albo rozdajesz? :) trzymasz dla siebie? :)
basiu dzięki, niestety nic nie rozruszałam przez caly dzien :D chociaz coraz mocniejsze bole mnie łapią, na razie takie sporadyczne. Ja nie wiem jak z Twoim l4, ale powiedz wszystko w szpitalu co i jak, moze dostaniesz jeszcze jakies l4 ale wątpię, pewnie będą chcieli żebys przeszla juz na macierzynski.
madziasek super ze juz w domu :) a co jak sie okaze, ze trzeba malego naswietlac? bedzie musial zostac w szpitalu?

dziewczyny ja wlasnie wiem ze karte oddaja, tylko jak trafie tam np. jutro a sekretariat faktycznie zamkniety to mnie chyba te polozne i lekarze zabija, ze przez caly tydzien nie przyjechalam jej odebrac i nie mam przy sobie.. no ale te upaly byly i nie wychodzilam, zawiesc tez nie mial za bardzo kto :/

Olguson mi sie wydaje ze z miesiaczki jest wiarygodniejszy jesli wiedzialas kiedy bylo jajeczkowanie bo ten z usg czasami pokazuje bzdury w zaleznosci od wielkosci dziecka, pamietaj ze chyba zieni pokazywal w ciazy blizaniaczej ze jest miesiac roznicy miedzy termin porodu blizniakow

Madziasek,Modlicha super.ze juz w domu jestescie :)), napiszcie jak tam sobie radzicie na "swoim" ;)?!

Olguson- no raczej ten z.miesiaczki, ja mam np pomiedzy jednym a drugim tylko 2 dni roznicy no ale nigdy nie wiadomo kiedy się dziecko "zdecyduje zeby wyjść ";)

Ja już chyba przestaje na cokolwiek liczyc, heh ide wrabac calego ananasa może coś mnie ruszy:D

Madziasek, fajnie, że się do nas odezwałaś :biggrin2: Mikuś widzę straszny głodomorek ! :-D super, że już możecie się tulić i poznawać :biggrin2:

Miciurka, raczej nie da rady z tym l4 bo moja ginekolog poszła sobie na urlop, a internistka też także nawet nie mam od kogo wziąć..
Współczuję bólu nogi.. !! A ananasa wcinaj ! może coś to da ;P

Modlicha, super, że już w domu Jesteście :) dobrze, że syn tak na braciszka zareagował :) zaglądaj do nas i opowiadaj co słychać ;)

mls, dzięki za informację ! to pewnie racja, że wolała wypisać skierowanie i do widzenia.. teraz jest na urlopie także tak było wygodniej..

Olguson, też uważam, że wiarygodniejszy jest termin z OM bo dzieciaczki różnie się rozwijają.. jedne szybciej, drugiej wolniej, a USG określa termin właśnie po wymiarach maluchów.. No chyba, że ktoś miał tak nieregularne cykle, że nie ma pojęcia kiedy w ciążę zaszedł.. to wtedy nie wiem co bardziej wiarygodne :-p

M.Lena, kartą się nie przejmuj ;) pewnie ją mają i oddadzą :) a zawsze możesz powiedzieć, że strasznie źle się czułaś w upały i nie dałaś rady przyjechać wcześniej ;)

Dziewczyny ale mój Kubuś mnie obija.. do wieczora leniwy, a w nocy daje mi popalić.. już nie wiem jak się przekręcić, żeby mi dał trochę spokoju ;p chyba bym musiała spać na stojąco !:-D

To spokojnej nocy ;) dobranoc ;*

reklama
MadziaSek dobrze że już w domu jesteście, wystawiaj dziecko jak najwięcej do słońca, może być za zamkniętą szybą, w ten sposób bilirurbina się zmniejsza, mnie tak kazano robić z Maksem, bo jak się zwiększy to powrót do szpitala.
Modlicha fajnie,że synek pozytywnie zareagował na rodzeństwo oby tak dalej
Olguson zdecydowanie z miesiączki

Do góry