reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka oj no to współczuję, wiem o czym piszesz bo mam to samo, ja nawet nie mam za bardzo JAK wyjść bo nie pasują na mnie żadne buty i zastanawiam się jak ja jutro do tego szpitala pojadę, mam tak opuchnięte stopy, że nawet najszersze klapki są za małe :(

Kapciusia co za franca, nie napiszę co na serio o niej myślę bo nie chcę się wyrażać :/

Dziewczyny ale motyw z moją mamą wczoraj :-D Upiekła babkę (ona jest totalna noga i zawsze ma zakalca więc kazała mi upiec to w swoim piekarniku i żebym to ja to tam dała itd. jakby to miało znaczenie), no i tego były 2 takie podłużne formy. No i tata jej wczoraj gada, że może następnym razem niech tą jedną formę zrobi jak teraz a do tej drugiej doda jabłek czy czegoś, żeby nie było takie samo, jakaś innowacja a ona, że się nie da bo przecież to ciasto miesza w jednej misce :-D No to jej ojciec tłumaczy, że jak już wszystko zrobi i wymiesza to podzieli na pół bo i tak to musi zrobić chcąc to dać do 2 form i jedyną różnicą będzie, że do jednej doda czegoś, jakiegoś owoca czy coś. Nie zgodziła się bo to za dużo roboty i ona by nigdy nie wyszła z tych misek i tego wszystkiego. Normalnie myślałam, że rąbnę śmiechem, tam nawet do tej formy mogłaby tego dodać i zamieszać na upartego ale to "za dużo pracy"! A to niby ja jestem lewa do roboty i wszystkiego :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Maciejka oj no to współczuję, wiem o czym piszesz bo mam to samo, ja nawet nie mam za bardzo JAK wyjść bo nie pasują na mnie żadne buty i zastanawiam się jak ja jutro do tego szpitala pojadę, mam tak opuchnięte stopy, że nawet najszersze klapki są za małe :( :/

Otóż to ! Stopa szersza od podeszwy ...

Ostatnio jak przyszła do mnie koleżanka to pierwsze co powiedziała było - ale Ci stopy spuchły !
:-(

Cześć dziewczyny ! :-)

Widzę, że już większość z nas chciałaby urodzić..:-) ja już rady też nie daję.. stopy mi nie puchną ale strasznie mnie szczypią jak chodzę, a dziś jak wstałam to prawa ręka jakaś taka spuchnięta.. obrączki nie mogłam zdjąć, a wcześniej z tym problemów nie było..
Upał straszny.. męża wysłałam ze znajomymi na basen bo co ma bidul robić na urlopie, a ja wolę jednak w domu zostać. Brak mi sił :-p

Pisałyście o aktywności malucha, mój rano i do południa rusza się słabo. Coś się trochę porozciąga itd ale za to od godziny 20.00 do 22.00 brzuch mi skacze na wszystkie strony. Teraz to już nie jest takie przyjemne bo czasami boli..

Shisha, syneczek słodziutki !! a wygląda już na miesięcznego bobasa jak nie więcej ! :-) a teraz już czujesz się dobrze? czy jeszcze odczuwasz bóle po cesarce ??

Kupciusia, nawet nie mów.. może jeszcze wy urodzicie wcześniej niż ja !:-D a z tymi ludźmi to tak jest.. gapią się jakby pierwszy raz ciężarną widzieli ale w sklepie czy przychodni udają, że nic nie widzą.. W ogóle kobiety są gorsze od facetów;/ facet to zawsze mi miejsca ustąpi w tramwaju itd a kobieta to zapomnij..

Maciejka, współczuję tych spuchniętych nóg !! :*

Co do terminów USG i OM to ja mam suwaczek na terminie z OM. Miesiączki miałam zawsze regularnie, a i w tym czasie mieszkaliśmy u rodziców i w listopadzie udało nam się seksić tylko dwa razy w dni płodne także raczej nastawiam się na OM :-D termin z USG mam na jutro ! ale chyba mogę sobie pomarzyć :eek:

Taka j., Tobie też puchną?? oj to współczuję.. ja buty jeszcze zakładam.. u mnie jest gorzej z ubraniami.. sukienki przez brzuch zrobiły się za krótkie.. ledwie mi dupę zasłaniają;p a koszuli wszystkie też już się nie da na brzuch naciągnąć bo wychodzi ;/

Ostatnia edycja:
Basia ja już obrączki i nic na palcach dawno nie noszę, myślę, że teraz bym miała duże problemy z tym bo mogłaby mi krew nie dochodzić przez te opuchnięcia. Stopy mi puchną niemiłosiernie a takich bluzek czy sukienek sprzed ciąży to już nie zakładam od 2 miesięcy także wierz mi, ja też już chciałabym urodzić!

Ale tu od rana ruch! :)
Ja jeszcze w łóżku coś się wyspać nie mogę, na spuchniete kostki to nogi lekko w górę lub jakieś oklady.i masaże. Ja.dzieki bogu nie mam.tego problemu, ale za to narzekam ze jakos ramiona mam większe :/

Kupciusia- o masakra jaki babsztyl, ale znam to dobrze, jak bylam w aptece to kolejka długa poszłam na początek i czekam, było jak wół ze kobiety w ciazy poza kolejnością to jeszcze facet normalnie biegł do kasy jak się tylko zwolniła żeby być przedemna haha, a stalam koło niego,no tak się zaczęłam.śmiać ze szokk :)), ludzie nie wiem co mają w tych głowach... Hah

Maciejka- to miła.ta twoja koleżanka hah ;)

Doriq- hehe dzięki za linka, ja juz sama nie wiem co z tym baldachimem począć ;)

Sisha- super.ze dochodzisz do siebie no i ze docieracie.się z.synkiem, faktycznie położne dały ciała z tym karmieniem butla masakra! Życzę wytrwałości w przystawianiu.małego i walce o pokarm, mały.jest slodziachny!

Mysiolek- jeśli chodzi o kartki to różnie zwykle z godzinke półtorej to schodzi bo każdy detal staram się ładnie zrobić i ozdobic to zależy ile tego jest, super pomysł z albumem na ślub! To też strasznie dużo pracy jest :)

Yy kurde skleroza mnie dopadła ;D

Aa coś jeszcze o terminach gadalyscie ;) ja mam w sumie mała roznice bo z usg na 17.08 a z om na 19.08 a sama myślę ze jakoś blizej 21.08 bo cykle mialam ok 30 dni, więc już sama jestem b. Ciekawa co i kiedy, no i też chcę już urodzicccc!!! Nie chcę przenosić, a z wywoływania nic, cisza, zero, null wrrr....

Ostatnia edycja:
Maciejkaa, zgadzam się z Tobą w 100% !
Zawsze powtarzałam, że współczuję kobietą które chodzą z wielkimi brzuchami latem i chciałam się tego ustrzec a tu jak na złość ! :-D

Dzięki dziewczyny za wsparcie, ja też pocieszam się myślą, że już jest dalej niż w pierwszej ciąży, oby jeszcze troszkę.
Doriq - ja zupełnie rozumiem Twoje obawy. Bałam się strasznie, a potem córka była wcześniakiem i trzeba było to jakoś ogarnąć. Wtedy nie za bardzo jeszcze radziłam sobie z jazdą w mieście, ale jak trzeba było jeździć na częste wizyty u lekarza czy rehabilitację to ta umiejętność pojawiła się migiem. Po prostu trzeba było i koniec. Teraz niby drugie dziecko, ale ostatnio zdałam sobie sprawę, że np. nic nie wiem o pielęgnacji pępka, bo za pierwszym razem jak wróciliśmy po 5 tyg. ze szpitala to był już wygojony. Karmienia piersią też się będę uczyć, bo wtedy nie wyszło. Na pewno znajdziemy w sobie takie pokłady siły i miłości by to macierzyństwo ogarnąć.

reklama
Miciurka u mnie nawet to nie daje wielkich efektów niestety, tylko poród mnie uratuje przed tymi spuchnięciami chyba.

Do góry