reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kupciusia, mnie najczęściej wieczorem też kości bolą, bo w ciągu dnia to luz , mogę normalnie funkcjonować.
A co do kolejek, to chyba czasem musimy same egzekwować swoje prawa i podchodzić jako pierwsze.
No zobaczymy jaka ta moja wizyta dziś będzie

reklama
Kapciusia mnie termin z usg wychodzi na 3 września a termin z okresu mam na 21 sierpnia! Mnie nawet ten brzuch nie przeszkadza ale te puchnięcia stóp to jest masakra, teraz też mam i nie wiem co robić z nimi już. A załączyłam pralkę i potem drugą załączam więc będe miała dzisiaj co prasować, nie wiem jak wystoję. Domyślam się, że Cię nikt nie przepuścił, niby po co kobietę na ostatnich nogach, mnie ostatnio gość w kolejce za mną zapytał się czy go przepuszczę bo jemu się na autobus spieszy!!

Kamu troche późno to egzekwowanie swoich praw na koniec ciąży :) Generalnie powinna być jakaś kultura dla drugiego człowieka, ja jeszcze machnę ręką jak facet ma takie podejście bo to pewnie burak bez wyobraźni ale jak babka, która też rodziła bo jest z kilkuletnim dzieckiem potrafi się wepchnać przed kolejkę (jak mnie kiedyś u lekarza zrobiła taka z 3-4 letnim dzieckiem, była moja kolej ale jak wyszła dana osoba to tamta tak zapieprzała, że nie wyrobiłam i nie zdążyłam wejść!) to jest już skandal.

Co do stania w kolejkach itp. to ja mam takie wrażenie, że jak np. idziesz ulicą to każdy się gapi na Twój wielki brzuch, ale jak już stoisz w kolejce to nikt Cię nie zauważa - wtedy wszyscy podziwiają widoki!
Taka j. ja termin z usg mam na 29.08...
A poza tym to powiem Wam, że mam trochę stresa, bo mój Mały w brzuchy bardzo mało się rusza w ciągu dnia :-(Liczę ruchy 3xdziennie i wczoraj przez te dwa razy miałam problem, żeby do 10 doliczyć...Dopiero wieczorem się rozbrykuje, ok 21 i od tej pory brzuch mi faluje. W czwartek miałam jechać na ktg, ale chyba pojadę już dziś, żeby sprawdzić, czy ok.. A Wasze pociechy buszują w brzuszkach?

Ostatnia edycja:
Co do stania w kolejkach itp. to ja mam takie wrażenie, że jak np. idziesz ulicą to każdy się gapi na Twój wielki brzuch, ale jak już stoisz w kolejce to nikt Cię nie zauważa - wtedy wszyscy podziwiają widoki!
Taka j. ja termin z usg mam na 29.08...

Jest dokładnie tak jak piszesz, wszyscy udają, że nie widzą!! To pewnie dotyczy nie tylko kobiet w ciąży ale też starszych w autobusie czy nepełnosprawnych w pewnych okolicznościach, po prostu fiu fiu fiu i w niebo! No to masz bliżej ten termin niż ja to chyba się rozsypiesz szybciej :)

Taka j. starsza kobieta to potrafi tak pozamiatać laską, że nie dość że się pierwsza wtarabani, ale jeszcze wszystkim wkoło krzywdę zrobi, a my co? brzuchem się mamy rozpychać???

Kulka mój też się uaktywnia wieczorem.

Ja mam termin z usg 28.08, a z om 23.08, ale trzymam się usg, bo jak już wcześniej pisałam miałam strasznie długie cykle, a poza tym z testem owulacyjnym mi się zgadza.

Kulka mój też się rusza jakoś tak niemrawo, zresztą byłam w tej sprawie w sobotę na IP nawet, może to tak ma być, może upał a ja ciągle liczę, że to cisza przed burzą!!

Doriq masz rację z tymi starszymi babkami, one walczą jak na wojnie o miejsce itd. :) Ale generalnie myślę, że panuje taka lekka znieczulica na czyjeś potrzeby i każdy walczy o siebie i po trupach do celu. Nie wiem nawet czy to dobrze czy źle, trudno mi ocenić.

Kulka mam dokładnie to samo spostrzeżenie co do gapienia się na brzuch lub niewidzenia go. A co do ruchów to mała była prawdziwą wariatką, ale ostatnio jej przeszło. Chyba ma już bardzo ciasno i tak się tylko powoli rozpycha. Zwykle ok 6-7, po obiedzie i wieczorem ale już delikatniej ma swoje fazy aktywności. Ale jest to jakieś 30% tego co było ze 3 tygodnie temu.

Kiedyś taka stara ropucha tak leciała do kasy żeby zdążyć przede mną, że wjechała mi koszykiem w brzuch i przygniotła do regałów z gumami do żucia. Aż jej kasjerka zwróciła uwagę. Dobrze, że D nie był ze mną, bo mimo, że muchy by nie skrzywdził, to dla tej pani zrobiłby wyjątek coś czuję. Nawet przepraszam nie usłyszałam!

Ja mam termin z OM i z USG z 12 i z 22 tygodnia na 20.08. Czyli taki dość wiarygodny. Dopiero Na tym ostatnim USG nam się Hania rozrosła bo wyszło na 15.08. No ale tracę nadzieję na tego 20. No chyba, że mnie tak nagle przyszpili, w końcu 21 jest pełnia ;).

Kamu mnie też tylko w nocy bolą te kości. W dzień mogę wszystko robić. Czasem jak się zasiedzę, to mnie coś zaboli, ale po paru krokach przechodzi.

Kapciusia co za stary wredny babsztyl!! :wściekła/y: Ja tam chyba żałuję, że Twojego nie było bo należała się jej potężna awantura, a co tam, w dziub powinna dostać. Niecierpię takich ludzi. Powiedziała coś, przeprosiła chociaż?

taka j. właśnie ze nie mam kostek :confused:

doriq no ból przy chodzeniu jest okropny..

Mi te stopy chyba najbardziej doskwieraja aż mi wstyd z domu wyjść. Serio !

reklama
Do góry