reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny ! :-)
trochę naprodukowałyście od rana ;-) ja dopiero wróciłam do domku ale upał straszny.. a u nas tak jeszcze cały następny tydzień ma być !!

M.Lena, a skąd Jesteś jak można wiedzieć ?? znajoma w maju rodziła na Goduli i sobie chwali :) Ja czasami też mam wrażenie, że wody mi się sączą ale to chyba od tych upałów mam zwiększoną produkcje wydzieliny;P dobrze, że w u was wszystko w porządku ! a maluszek sporych rozmiarów faktycznie !! :-)

Madziasek, wybiła Twoja godzina zero :-D oby Cię zaczęło coś ruszać !! trzymam kciuki !! ja też jeszcze marzę o córeczce.. ale jakby to jeszcze dało radę zaplanować !! a starać chcesz się pod koniec roku, czyli dzidziusia znowu byś chciała na lato ?? :-) ja to bym chciała tak między kwietniem a czerwcem urodzić ;-)

Doriq, Ty pograsz z bratem, a do mojego męża zaraz przychodzi szwagier i też mają zamiar grać w playstation.. tylko jak oni już zaczną to końca nie widać !!

Taka j., mmm.. naleśniki.. !! ale narobiłaś mi smaka !! a z tymi majtkami to nieźle :baffled: co kogo interesuje co Ty w łazience robisz ! a to synek już wrócił ??
Na IP jedziesz ?? :-)

A ja nadal nic.. nad ranem miałam lekkie bóle okresowe, myślałam, że może coś się rozkręci, a tu nawet brzuch nie twardnieje.. chyba jak mi medycyna nie pomoże to mały sam nie wyjdzie ..:szok:

reklama
Ja na szybko tylko o sobie bo mnie mąż wkurwił, musze sobie latać po zakupy do auta bo ch.j stoi i patrzy się w basen jakby chciał ku.wa coś w nim wypatrzeć ale po zakupy nie pójdzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Byłam na IP, najważniejsze, obrócił się więc rodzę naturalnie, to spoko, gorzej, że jestem pozamykana jak dziewica, o rozwarciu nie mam co myśleć, laski co ja mam zrobić, żeby urodzić do terminu, tak bardzo mi zależy, żeby być na tym rozpoczęciu roku synka, będę ryczeć w tym szpitalu :( Proszę poradźcie mi coś! Termin z USG - 3 września!! Mały ma 2800. Ani jednego skurcza nie wykazało ktg!

Taka j., nie denerwuj się bo nie warto ! olej męża i już ! a co do IP to fajnie, że pojechałaś i chyba dobrze, że maluszek się obrócił :)
Bez problemu zrobili Ci usg i ktg?? może uda Ci się urodzić do tego 20stego sierpnia.. ja też na razie nie mam skurczy.. ściągną Ci ten pessar to zacznij działać :) schody, sutki, może coś się ruszy ! :)

Basia od tego 7 na pewno będę działać choć nie jestem pewna czy mi go zdejmą, mój lekarz mi wystawił to skierowanie na cc bo był pewny, że się nie odwróci i powiedział, że to i tak czas na zdejmowanie pessaru ale jak go akurat nie będzie w pracy to nie wiem czy mi ktoś inny zdejmie, rozwali mnie z nerwów wtedy. Ja się nie boję porodu naturalnego byleby zaczął się do tego 20-ego, to wtedy super a jak nie to ja się chyba zaryczę w tym szpitalu, nie wyobrażam sobie nie być tam z synkiem. Basia a Ty coś działasz już w sprawie? Zero postępu? Myślę o tym wiesiołku teraz i herbacie malinowej na elastyczność tam na dole, chyba muszę w poniedziałek sobie zakupić, w sumie mogę już chyba wtedy to brać.

Taka j. super, że na IP pojechałaś. Było ok? Z jednej strony to dobrze, że mały się przekręcił. Ciąć cię nie będą. A też się może zdarzyć, że po zdjęciu pessaru coś ruszy.
Może zacznij się zachowywać jakbyś do pracy chodziła, czyli 8h bite czymś się zajmować. Tak na maksa. No i latanie po schodach, sex, herbatka, wiesiołek i takie tam... Czasem tak jest, że nic się nie szykuje, a potem nagle...jak u All-me.
Basia jeszcze nie grałam, cały czas czekam, on jest powolny taki, że mógłby mieć na imię ślimak, a nazwisko żółw...:-D Kurcze, ale to dziwne, najpierw nie chcemy za wcześnie urodzić, a potem jak na złość żadnych oznak porodu. Przeczekaj może jeszcze upały w dwupaku.

Doriq kurde do tego seksu to właśnie chyba sobie kogoś muszę wynająć! Póki co i tak nic nie mogę robić przez ten pessar (no jedynie zamierzam ten wiesiołek kupić w poniedziałek ale ile tego brać?). Schody w domu mam, 18 ich jest to mogę latać po nich ale pewnie domownicy będą się śmiać ze mnie a na bank matka będzie mi dokuczać, najbardziej mnie wkur.iła jak powiedziała, że dobrze, niech tam siedzi i do września w tym brzuchu a dobrze wie, że chcę na tym rozpoczęciu roku być ale ona ma nadzieję, że nie będę, kurna jak można być tak perfidnym człowiekiem i to do własnego dziecka?? Jak człowiek dziedziczy charakter po rodzicach to ja do dymisji się podam ;-)

Taka j., a tego 7ego jak się stawisz w szpitalu to będziesz im mówiła, że masz skierowanie na cc? jakby Twojego lekarza nie było? a pessar niech ściąga obojętnie kto.. bez przesady.. i tak już go masz długo !!
Z moich starań to w sumie jedynie ten seks który i tak bardziej chyba z musu bo jakoś mi się nie podoba.. herbaty nie piję bo się wtedy wystraszyłam i odstawiłam.. zobaczę co mi powie w ten poniedziałek.. może mnie zostawią jak zmierzą mi ciśnienie haha :p bo ja mam syndrom białego fartucha więc tam na bank będę miała wysokie ;P jakby mnie zostawili to dam znać ;) możesz mnie 7ego odwiedzić haha ;) to Ci oddam moją herbatkę bo ja tego pić raczej nie będę :-D

Doriq, dokładnie !! za bardzo się z sobą ciaciałam to teraz mam ! zero oznak:baffled: chociaż z drugiej strony kuzynka ostatnio mi wprost powiedziała, że ja za bardzo w tej ciąży przesadzam, bo ona to codziennie gdzieś lata, cały czas coś robi itd ( termin ma na połowę października). A w czwartek była u lekarza i się okazało, że szyjka skróciła jej się do minimalnych rozmiarów i rozwarcie na 1cm już ma i teraz musi leżeć! także nie wiem.. chyba już wolę mój stan..

Taka j. z tymi schodami to możesz udawać, że coś musisz przynieść, albo czegoś zapomniałaś. No i taniec. Włącz sobie muzykę, taką szybką i tak tańcz ruszając biodrami jakbyś w klubie była. Co do wiesiołka to nie mam pojęcia ile. Może dziewczyny wiedzą.

Basia nie ty się za dużo cackałaś, tylko ona przesadzała. Ja myślę, że jednak lepiej przenosić, niż przed terminem urodzić i dzidzię, swój skarb, narazić na choroby. Basia to może też byś potańczyła, zobaczymy czy się coś zadzieje:-D

Ostatnia edycja:
Doriq jak nie bedzie coreczki to trudno ;-) na tym sie skonczy, bo maz ma juz dziecko! Trojeczka mu wystarczy :rofl2:

Basia tak chce znowu na wakacje urodzic, ale wole czerwiec-lipiec :-D
to w poniedzialek masz wizyte?

Taka j super ze pojechalas na IP, fajnie ze maly sie obrocil i wszystko ok!!!

reklama
Do góry