reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j. mój Mały też tak ma, ze czasem wierci się cały dzień, że aż mnie brzuch boli, a czasem spokojniutki...Ja dodatkowo liczę ruchy 3xdziennie, bo mam cukrzycę i czasem też się już stresuję, że się nie rusza, albo mało:( Ale zwykle się rozkręca. Jak miałam w tym tyg robione ktg, to ruszył się tylko raz, ale lekarz nie powiedział, że to źle. Powiedziałam - zgodnie z prawdą - że to nie jest pora jego aktywności:-).Ale ktg wyszło w porządku. A jak się niepokoisz, to warto się udać na IP.

MadziaSek gratuluję suwaczka:-)i uwazaj tam, żeby Cie na mieście ,,nie złapało";-)

reklama
Kulka ja to czekam na Twoje rozwiązanie po tym zdjęciu pessara, kiedy to było bo już nie pamiętam?

MadziaSek... Ja miałam w nocy to samo, bol na kręgosłup i taki jakby okresowy ale nie do konca bol brzucha. Ja dostałam na to scopolan i nospe... Mnie przeszło. A ciebie niech bierze kochana! :)

Taka.j.... Jedz na to ktg, bo juz któryś raz czytam, ze coś malo ruchy czujesz, nie mozna takich spraw bagatelizować.

Taka j. pessar zdjęli mi w czwartek. Jak mnie lekarka na IP badała, to powiedziała, że nie wygląda na to, żeby poród nastąpił w najbliższych dwóch tygodniach. No i ja też nic nie czuję. Czasem mam jakieś takie kłucie w pipce,ale to rzadko. No i przed porodem zwykle cukry się obniżają, mi jeszcze nie spadły, więc chyba się nie zanosi...W czwartek mam wizytę u mojej gin, ciekawe, czy ona coś dojrzy;-)

Witam i ja wreszcie wyspana

Taka j. jedź może lepiej już dziś na IP, jak się dzidziuś mniej rusza niż zwykle to też sprawdzić trzeba. Może np się obwiązać pępowiną i jedyny znak dla ciebie to to że mniej się rusza, tak mi lekarz powiedział.

MadziaSek weź maleństwo mocno wytrzęś przy tym wieszaniu prania. A co?! niech wychodzi!

Miciurka nie martw się mój też jak coś składa to cały dzień a czasem i 2 i się często okazuje, że niby złe części dostaliśmy, albo, że czegoś w paczce nie ma:-D Ale przy drugiej próbie zazwyczaj wychodzi:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny :)

Modlicha zazdroszczę takiego badania, fajnie Cię potraktowali. Też bym chciała tyle wiedzieć. W poniedziałek mam wizytę, to może coś więcej się dowiem. A z tą zakonnicą to szok. Myślałam, że to się kłóci z ich poglądami, bo jak by tak ktoś chciał spiralę sobie założyć:confused:. No ale może to jest jedyny ratunek dla takich przesadnie świętych, żeby w ogóle pomyślały o pójściu do ginekologa...

Taka j. moja mała tez dosłownie przed chwilą pierwszy raz dzisiaj się poruszyła. Za to wczoraj w nocy jak wracałam z tego spływu to była tak niewygodna, że miałam ochotę ją wysadzić w tym lesie ;). Ale i tak jedź i się dowiedz jak jest ułożony, tak jak planowałaś :).

Kamu miłego leniuchowania! Taka to pożyje ;)

Ktoś pisał o tym siedzeniu nad wodą, a potem siup na porodówkę... No fajnie fajnie, ale może nie dziś jeszcze. Bo ja mam zamiar dzisiaj też pojechać do nich na ten spływ późnym popołudniem. Z tym, że już dzisiaj to będę sama jechać i sama wracać (wczoraj wróciłam o 1:30), a teraz mam już 80 km w jedną stronę. Ale może chociaż karty ciąży dzisiaj nie zapomnę :p. Wczoraj bardzo wesoło tam było i nie chce mi się samej siedzieć w domu. Chociaż jestem po wczorajszym umęczona jakbym jakiś maraton przebiegła. W ogóle moje chłopaki wypłynęli 3 godziny później niż reszta i dopłynęli pierwsi:-D.

Ale rozwaliło mnie wczoraj jak ludzie są uzależnieni od komórek. Wjeżdżam na ten biwak w środku dziczy, a tam po maleńkiej polance z 500 metrów od biwaku kręci się 6 osób i wszyscy przez tel gadają. Patrzę, a tam na drzewie przy polance ktoś wyrył "tutaj jest zasięg". I tam na okrągło wędrówki były, pielgrzymki normalnie. A to tak miło wyjechać chociaż na 2 dni i zostawić cały świat i cywilizację za sobą. No ja nie mówię, bo są sytuacje kiedy zasięg i pełna bateria są super (np w 9 miesiącu ciąży ;-)). Jak ludzie kiedyś sobie radzili:confused:

Kulka oby tamta lekarka się myliła, po co masz czekać tyle, chyba, że chcesz :)

Doriq kurna ale się teraz wystraszyłam, pod wieczór pojadę dzisiaj, choćby się zaczął bardziej ruszać! Mam nadzieję, że wszystko u niego w porządku.

Kapciusia fajnie, że tak aktywnie czas spędzasz, po co masz siedzieć w domu skoro masz możliwość takiej rozrywki.

Ja właśnie robię drugie dzisiaj ciasto na jutro, potem obiad, po obiedzie sobie muszę chyba chwilę odpocząć i jak się lekko ochłodzi to jadę do tego szpitala. Chyba, że wcześniej mnie coś będzie niepokoić to rzucę wszystkim i pojadę. Póki co on się tak od czasu do czasu porusza tylko troszkę, ze 2-3 ruchy zrobi i koniec. Niepodobne do niego albo już jestem przewrażliwiona. No i rano miałam taki leciuchny ból okresowy ale tak na pare sekund i poszło :(

Witam się znowu po 2dniowej przerwie :) Mieliśmy gości a wczoraj do Bydzi do lekarza...

Kamu - jak ja Ci zazdroszczę tego basenu!! Ja jestem rak i kocham wode, a w ciąży ani razu się nigdzie nie kąpałam - ani w basenie, ani w jeziorze, ani w morzu:-:)-( I chyba już nic z tego nie będzie bo mi się jakaś infekcja przyplątała...

Napiszę co u mnie :) Wczoraj u doktorka ok, GBS zawieziony - ciekawe co wyjdzie... Mała ładnie przybrała - w miesiąc z 1600g na 2600g :) Ale DR twierdzi, że to malutko i że raczej na jego oko będzie na finishu miała ok 3100-3200 :) Po rodzicach ma, też nie byliśmy duzi i chyba chce Mamie dać lżejszy poród heh :-) Co mnie najbardziej cieszy to, że ja tylko +2 (z czego mała +1 :D) W sumie na razie ok +10 więc mnie to niezmiernie zadowala bo myślałam, że będę tyć jak słoń, przy naszym super nieregularnym trybie życia i jedzenia. Może ratuje mnie to, że ciągle coś robię, ciągle w ruchu.
Szyjka ponoć się przygotowuje, znaczy trzyma ale mięknie i delikatnie się skraca. Ale mamy dotrzymać do terminu.
Jedyne co, to tak jak pisałam, jakaś infekcja, dr twierdzi, że może być od upałów czy coś i mam brać clotrimazol :/ czy któraś z Was to używała? Mocno dokuczliwe w stosowaniu to jest?

Quincy - no nareszcie, już się martwiłyśmy, dobrze że już masz małą u boku i odpoczywacie w domku :)

Taka j. - my też mamy konto w BZ i nie było żadnych problemów - dziwne, nie?

Kupciusia - szalejesz na tych spływach, ale uważaj na siebie i się tak nie przemęczaj... ja wczoraj i przedwczoraj cały dzień na pełnym gazie na nogach i dzisiaj czuję - kompletny brak sił, czuję się jak flak, nie mogęstać dłużej niż 5 min i nogi jak parówki :/

Mysiolek to dobrze, że nie mieliście problemów ale wiem, że sama nie byłam, weszłam na stronę fb banku i byłam w szoku jak tam jechali po nich :/ Faktycznie malutko dzidziuś waży ale po co masz wypychać takiego 4 kilogramowego koloska :) Tylko lepiej dla Ciebie a maluch dojdzie do wagi już na zewnątrz! No i super, że już na takim etapie szyjka Ci się przygotowuje do porodu, super! Ehh, chyba będziesz miała dość lekki poród ;) Czego Ci życzę!

reklama
Taka j z mezem na miasto pojechalam, poganial mnie troche po sklepach i dalej nic;-)

Miciurka jaka sprytna srobka buhaha u nas zawsze to ja jestem winna, bo pewnie gdzies polozylam!no i jak sprawe skrecenia rozwiazaliscie?

Kupciusia super ze jezdzisz wspierac meza, mam nadzieje ze jak wracasz do domku to sie nie martwisz? Dotleniaj sie i wypoczywaj :tak:

Mysiolek kochana ja tez raczek i tez nie kapalam sie nigdzie i nawet morza nie zobaczylam w tym roku!
gratuluje udanej wizyty ;-) super ze z malutka ok!
Uzywalam clotrimazolum (chyba tak to nie nazywalo) i bylo ok ;-)

KulkaPrzytulka o co chodzi z tymi cukrami przed porodem?
bo ostatnio wcinam tyle slodkiego, ze jak tak dalej pojdzie to bede jak paczek, bez nozek i raczek haha

Kupciusia powodzenia na poniedzialkowej wizycie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry