reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Kupciusia - ja biorę Sorbifer - na receptę, trochę zaparcia mam, ale nieznaczne, radzę sobie :) Mi przepisał jak spadło z 12,5 do 11,4 chyba jakoś tak, a potem po miesiącu urosło o 0,4. Teraz dalej biorę ale też tak trochę w kratkę, bo ja nie mam pamięci do leków. Zrobię krew i zobaczymy.

Doriq - miałam jedną dziewczynę do pomocy, inaczej bym nie dała rady... Takie koty kurzowe co u nas latały, to niebo nie widziało :D Ale fakt, że sporo jej pomagałam, bo chociażby jakieś prywatne drobiazgi to ja ogarniałam... I dzięki za te szczepienia - zaraz sobie poszukam w lipcu :)

Takaj - jedź, dla spokoju własnego i urlopu męża :)

Mysiolek chyba tak zrobię :) Z tą hemoglobiną to myślę, że tutaj głównie chodzi o to, żeby nie dopuścić do jakichś skrajnych wyników, jak się ma ok. 11 to jest raczej ok, mój lekarz twierdzi przynajmniej, że wynik poniżej 10 u ciężarnej oznacza dopiero anemię a między 10 a 12 (czyli minimum normy) jak się ma to jest tak, że należy już coś brać ale nie są to złe wyniki. Zresztą są kobiety, które z natury mają anemię i przypuszczam, że tutaj dopiero jest problem.

Doriq no to będziemy obie, że tak powiem, "na tym samym wózku" jechać, z tym, że ja mam się pokazać już rano ok. 8 mam być ale kiedy się za mnie "wezmą" tego oczywiście nie wiem :)

Jeszcze mam pytanie, jak mniej więcej odczuwacie to, że dziecko jest główką w dół? Czujecie to w ogóle?

Ostatnia edycja:
Doriq podziwiam ze jeszcze do pracy smigasz, ale dwa dni to nie duzo ;-)

Taka j stowka to duzo za samo usg, dlatego dolaczam do wypowiedzi dziewczyn bys do szpitala pojechala :-D

Mysiolek ja swoja mame tez widzialam w maju, ale mam do niej 450km i strasznie sie ciesze ze dwa tyg po porodzie do mnie przyjedzie :rofl2:

Mysiolek co do szczepien to pierwsza szczepionka w szpitalu a potem bede szczepic szczepionka 5w1 i na pneumokoki (ktore finansuje urzad miasta) :-)

Dzięki :*

Pierwszy dzień bez leków i mam mega częste spinania brzucha :confused:

dolaresr &&&&&
taka j głównie po tym ze kopie po żebrach hehe a co myślisz ze ci się obrócił ?

Ja się w ogóle w temacie szczepień nie orientuję :/. Chyba muszę się podszkolić. Macie jakieś porządne źródła wiedzy?

Kurczę a moja Hania właśnie od ok 2 tyg nie kopie mnie po żebrach. Chyba muszę zapytać na wizycie o ułożenie małej. Głupie pytanie ale: lekarz umie to stwierdzić bez robienia USG prawda? Mi się wydaje, że Hania mi z prawej strony u góry wypina dupkę i z lewej na wysokości pępka zapiera się nóżkami. Ale mogę się mylić, że to te części.

W ogóle to chyba mi się brzuch obniżył. Łatwiej mi się oddycha (nie mam już problemów ze snem dzięki temu :D), zgaga duuuuużo mniej męczy i sikam co chwilę po pół kropelki, no i jak się zasiedzę, to czuję ucisk na kości miednicy, więc obstawiam, że się obniżyło :)

Właśnie zrobiłam sobie makaron z sosem truskawkowym, mniaaaaam :)

Taka j., ja na Twoim miejscu bym pojechała :) przecież nie mogą Cię opieprzyć o to, że martwisz się o swoje dziecko. Zresztą oni też się pewnie boją bo jakby tak odpukać coś się stało, a oni Ci nie udzielili pomocy tylko do domu odesłali to nieciekawą sytuację mogliby mieć dlatego myślę, że bez problemu zrobią Ci usg :)
Co do ułożenia to hm.. no na pewno kopanie po żebrach i czkawkę czuję na dole :)

Co do szczepień to ja też na razie jestem z tego zielona.. ale pewnie kombinować za dużo nie będę.. my byliśmy szczepieni starymi metodami i żyjemy, nic nam nie ma także ja chyba małemu nic dodatkowego aplikować nie będę :) no chyba że tak jak Madziasek pneumokoki bo jedynie nad tym się zastanawiałam :) jeszcze są te meningokoki one chyba na sepsę.. chyba, że mylę z tymi pierwszymi.. ale jak była tak nagłaśniania sprawa z sepsą to nas właśnie w szkołach zaszczepili na meningokoki.. załapałam się jako ostatni rocznik ;P

Maciejkaa, a jakie leki brałaś do tej pory? JA jeszcze przez tydzień mam brać 4xdziennie nospę,scopolan,luteine i apargin. Pomimo tych leków brzuch b.często mam jak kamień, nie dam rady łazić i boli jak na okres. Po odstawieniu pewnie od razu urodzę.........oby nie wcześniej.

Doriq zapoznalam sie ze strona do ktorej wrzucilas link, narazie nie bede korzystac :-D

taka j moj dzidzius rozpycha sie u gory i po bokach brzucha, ale rowniez przy pepku ;-)

Maciejka ciekawe co bedzie dalej z Twoim spinajacym sie brzuszkiem... Myslisz ze sie rozkreci?

Kupciusia mam kalendarz szczepien obowiazkowych i skojarzonych od poloznej ;-)
Truskawki? jeszcze mozna u Ciebie truskawki kupic?

mierzylam sie i w pepku mam juz 112cm!!!
Dostalam od znajomej kuleczki homeopatyczne, zobacze czy wplyna na porod i szybkie gojenie, znajomej pomogly ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry