reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Żabila jak najszybciej idź do lekarza, to pewnie holestaza , a ona nie jest bezpieczna w ciąży i czasem trzeba ciążę szybciej rozwiązać

reklama
Żabila mam nadzieję, że wszystko okaże się ok z tym swędzeniem, a nie da rady zrobić sobie dzisiaj badania na to (choć nie wiem co się bada), żeby jutro jechać z wynikiem?

Ja już wstałam, obudziłam się bo jakoś dziwnie się czułam i już chyba nie zasnę do rana. Może po południu jakoś odeśpię.

Taka j. skurcze czuje tak jak na okres, tylko że tak w dół ciągnie. Wczoraj wieczorem miałam 3 w odstępach 40 minutowych. Samo przeszło bez no spy. Wizytę mam we wtorek dopiero, zobaczymy! A ty jak czułaś przy pierwszej dzidzi?

Witam!!

takaj - mam nadzieję, ze jeszcze poszłaś spać :-D

żabila - podejrzane to swędzenie.. a nie da rady dziś tego z lekarzem skonsultować? albo tej położnej zapytaj!!

mysiolek - jeśli Cię to niepokoi, że nie zdązysz, to zrób sobie listę rzeczy do zrobienia i powoli zacznij działać:-D jak tak robię:tak: a jak nie masz czasu na zakupy np. to internet jest dobrym rozwiązaniem

doriq - współczuję zgagi, dobrze że choć na chwilę przeszło!!

saguaro - mi też teściowa na nerwach grała, jak tylko słyszałam, że wchodzi po schodach go góry, to nerwicy dostawałam:wściekła/y: hormony to pewnie potęgowały, ale ona zaraz jak Kamil dłużej płakał to przychodziła i chciała go na ręce brać... teraz już się tak nie dam i jej coś powiem, ale wtedy głupio mi było i wszystko w sobie trzymałam, a to nie dobrze - ty też się nie daj!!!:tak:

A ja wczoraj usłyszałam dobrą nowinę, moja psiapsiółka co mieszka w Anglii urodziła - miałyśmy ten sam termin z usg a z OM dzień różnicy - Kaya waży niecałe 3 kg, zdrowa a poród trwał tylko trochę ponad 3 h - normalnie jej zazdroszczę:-D:-D a jeszcze dzień wcześniej była u lekarza i ten stwierdził, że nic się nie dzieje

Od kumpeli dostałam wczoraj trochę ciuszków to już pralkę wstawiłam:tak: Kamil jeszcze śpi to lecę zrobić sobie kawkę:tak:

Żabila jak byś poszła do labolatorium , to one by Ci powiedziały jakie badania zrobić, a tak w ogóle to chyba bym pojechała do szpitala i powiedziała o objawach .
My to są właśnie takie skurcze jak by był ból "miesiączkowy" nam na szkole rodzenia mówili,żeby w raie czego zrobić sobie lekką kąpiel, jeśli przejdzie to fałszywy alarm, jeśli się nasilą jechać do szpitala. Ja tak zrobiłam jak miałam skurcze co 20 min, skurcze nie ustępowały i pojechaliśmy do szpitala

My niech ci maz podlozy pod lozko ksiazki, tak zebys miala 20cm wyzej nogi niz glowe, ja tak spie, masakra glowa w dol, ale podobno takiego ucisku nie ma na szyjke, ja zjadam 4x2 magnezy dziennie juz bez nospy.

Taka j., bo macica to jest taki balon, a szyjka siedzi czesc w srodku balona, a czesc na zewnatrz, w pochwie, u mniebyl ucisk glowki na szyjke wiec ta wewnetrzna sie skrocila, natomiast na zew. czesc ta ktora w pochwie siedzi mam pessar zalozony i ta czesc sie nie skraca. Zeby zmierzyc calosc, lekarz musi to zrobic usg sonda dopochwowa, ale jak pessar trzyma, szyjka sie nie otwiera, nie ma rozwarcia, czy cos to najwazniejsze.

Dzięki Dziewczyny za pocieszenia wszelakie.... Muszę się do tego ostro zabrać! Największy problem w tym, że fizycznie nie mam gdzie tego wszystkiego ustawiać/chować itp. Chyba jednak poczekam jeszcze ten tydzień, aż wszystkie meble wrócą po remoncie na swoje miejsce a M zrobi komodę dla Małej...
Taka j. - Twój opis stawiania się brzucha w sumie pasuje do objawów, któe ja czasem, a ostatnio nawet chyba dosyć często mam. Tyle, że ja bym jeszcze do tego dodała, że jak mała się mocno wypina to też tak jakby się 'stawia'. A ten objaw to coś groźnego, czy tylko np. znak, że coś tam się powoli zaczyna dziać?

Dzisiaj chyba będę odsypiać pół dnia całe zaległości...

Czesc dziewczyny!

dzisiaj do 9 pospalam, a skurcze nozek nie atakowaly :p
na 16 kolejne zajecia w szkole rodzenia, beda cwiczenia i o karmieniu c.d.

Zabila moze jedz do tego szpitala, bo jak cale cialo swedzi to chyba niedobry objaw...
kciuki za wizyte poloznej, wypytaj ja o te swedzenie ;-)
Kciuki rowniez za jutrzejsza wizyte!!!

Kamu antybiotyk na paciorkowca podaje sie w trakcie porodu (tak jak napisalaTaka j.)

Mysiolek moj brzuszej jeszcze sie nie stawia, ale jak maly sie wypych to juz nieprzyjmnie sie robi :-(
co do remontu i braku miejsca, to dopiero poltora tygodnia temu weszlam do pokoju by poukladac nasze i malego ubranka, a lozeczko jeszcze dalej nie skrecone, remont jeszcze trwa, ale wieczorami cos tam maz popycha, bo urlop mu sie skonczyl a wszystkiego nie dal rady zrobic

Ostatnia edycja:
zabila moze to troche glupie, ale czy probowalas wziac dluga kapiel?? Nie wiem czy to przez to goraco ale mnie czesto skora swedzi ostatnio na calym ciele i jak wezme dluga kapiel to przechodzi, nie wiem czy to nie wina jakiegos mojego proszku, wysypki nie mam

A co do skurczy to u mnie dalej nic, do tej pory nie mialam ani jednego.

reklama
MadziaSek, ja już mam jeden poród za sobą, paciorkowca niestety też i ja brałam antybiotyk przed porodem, ok 2 tyg wcześniej. Także może co szpital to inne zwyczaje.
Mnie dziś złapał straszny skurcz łydki, do tej pory mnie łydka boli

Do góry