reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć mamuśki.

Żabila a robią Ci się do tego swędzenia siniaki?

Takie kłucia czy może króciutkie uderzenie w coś bardzo ukrwionego i wrażliwego w dole to ja też mam od dłuższego czasu. Dość bolesne i czasem aż podskoczę. Ja też to czuję przy ruchach małej raczej i sądzę, że wciska mi się ona w szyjkę (jest główką w dół) jak się próbuje rozprostować np. Jednak ja miałam już przynajmniej 2 badania od czasu kiedy się to zaczęło i moja szyjka nadal dobrze trzyma.

Wspominałam z tydzień temu o wyskakującej gulce no i jest coraz gorzej. Prawie na pewno jest to rozejście się kresy białej, tylko nie wiem czy już z przepukliną czy nie. W poniedziałek mam wizytę to się dowiem wszystkiego. Mimo, że nie jestem panikarą, to jednak psuje mi to humor. W sumie nie jest to groźne, ale po porodzie to się samo nie zejdzie i brzuch zostaje nieestetyczny :(. Pewnie też zależy to od wielkości zmian. W ogóle od paru dni mam jakiś zryty humor, chyba hormony się wściekły. Czuję się gruba, brzydka, zwisła itepe. Wiem, bzdety, ale dobijają. Też tak macie? Taki babyblues przed porodem?
No i nie jadę w te góry, przecież ja mam w poniedziałek wizytę :p. To pewnie dobrze, że tak się złożyło, będzie rozsądniej jak zostanę. Tylko muszę sobie znaleźć absorbujące zajęcie żeby mnie jeszcze większy dół nie złapał. Chyba namaluję coś małej na ścianie w pokoiku.

Taka j. dobrze, że zdecydowałaś się puścić synka. Dobrze mu to zrobi :).

reklama
Taka j. spie przy otwartym oknie
co do meza to nakrzyczal na mnie,sfochal sie i spi sam, nawet tego nie ukrywa przed corka, ktora razem z mamusia beda sie cieszyc, przypomnialam sobie, ze kiedys mala nie chcial przyjezdzac bo tatus spal ze mna a ona chciala z nim!
super ze synek jedzie na wakacje :-D

My moj maly tez sie rozpycha cos sprawia mi bol :baffled:

Quincy kciuki za usg :-D

Kupciusia tez sie tak czuje, nie jestes z tym sama, mnie przeraza rowniez to ze nie jestem juz atrakcyjna dla meza i przestal sie mna interesowac :-( no sex!
ja tez mam wizyte w poniedzialek :-D oby gulka nie okazala sie czyms niedobrym!

Ostatnia edycja:
All me, ja też mam takie bóle ;) waga super.. ja na ostatniej miałam 8kg a teraz to już nawet nie wchodzę na wagę bo tyle jem, że pewnie będzie ponad 10 kg:szok:

Quincy, trzymam kciuki za USG, daj znać co i jak no i co lekarz w końcu zadecydował z tym porodem..

Kupciusia, ja też nie czuję się atrakcyjna.. zresztą jak mam się czuć, jak mam pełno nowych, strasznych, czerwonych rozstępów ;( na nogach też cellulit.. muszę po porodzie się ostro za siebie wziąć, żeby w następne lato wyglądać jak człowiek.. Humor też mam jakiś taki dziwny.. wszystko mnie drażni.. w domu siedzę, zamiast ogarnąć mieszkanie to mnie się nic nie chce..
Oby ta gulka nie była niczym poważnym i szybko zniknęła !!

Madziasek, to nie masz za kolorowo.. ciekawe jak córeczka tatusia zareaguje na wasze maleństwo..
A mężem się nie przejmuj, może chociaż taki plus, że masz więcej miejsca w łóżku ;) mój jak się kiedyś obraził to nawet nie chciał iść do drugiego pokoju tylko mnie wyganiał:baffled:

Chyba najwyższa pora wziąć się za obiad :-D

Właśnie zaczełam sie zastanawiac.. jak to bedzie.. bo moj lekarz prowadzacy nie ma juz w szpitalu dyzuru, generalnie do 15 lipca jest w pracy, a pozniej chyba ma 2 albo 3 tyg wolnego. I ciekawa jestem jak to bedzie wygladac, czy inni lekarze uwzglednia jego wskazania czy nie beda ich negowac i wgl..
Chcialabym miec juz to wszystko za soba.

Będzie tak, że jak zacznie Ci się akcja porodowa, to pojedziesz do szpitala i nawet nie będziesz patrzyła na to, który w tym momencie lekarz dyżuruje. A położne i lekarz uwzględnią wszystko, co masz zapisane w książeczce i wyniki wszystkich badań. I nikt nie zrobi ani Tobie, ani Twojemu dziecku krzywdy. O to możesz być spokojna. W ogóle - TYLKO SPOKÓJ MOŻE NAS URATOWAĆ w tej sytuacji, taka prawda!
:)

Basia ja mam głoda o każdej porze niestety :)

All-me to malutko przytyłaś, szybko zrzucisz ;)

Quincy zapytaj koniecznie o wszystko lekarza skoro idzie na urlop, ja to bym sobie chyba na kartce wypisała bo mam sklerozę okropną.

Kapciusia a co to w ogóle jest rozejście się kresy białej? Pierwsze słyszę o czymś takim. Trzymam kciuki za to, żeby było po Twojej myśli!

Madziasek a jak zareagowałaś jak nakrzyczał na Ciebie? No pewnie córka przekaże mamusi i jak to baba będzie się kobieta cieszyć (klasyczna zazdrość między kobietami, zwłaszcza byłą i obecną danego faceta). Nie fajnie, że on pokazuje przed córką jak potrafi podejść do Ciebie, przecież to na jej wychowanie też dobrze nie sprzyja :/

Basia po porodach się weźmiemy za figury, olać to! Nawet spoko bo lato się zacznie kończyć i zbliżać jesień to będzie kupa czasu ;-)

Ja właśnie wrzuciłam pieczeń na patelnię więc obiad za 2 godziny dopiero. Wiecie co, od 5 miesięcy mnie nie ma w pracy i oni do teraz potrafią do mnie dzwonić z pytaniami i problemami, człowiek nawet spokojnie na L4 nie może siedzieć.

Quincy ja rodziłam z innym lekarzem niż mój wtedy prowadzący (był też na urlopie), w sumie nic się specjalnego nie działo wtedy u mnie ale ja myślę, że oni w danym szpitalu mają takie utarte schematy i każdy postępuje podobnie a właśnie najważniejsze jest to co masz wpisane w karcie ciąży ale zapytaj go o to dzisiaj to dowiesz się wszystkiego z pierwszej ręki. Na którą jedziesz?

Ostatnia edycja:
Taka j. Ja nigdy nie krzycze, staram sie byc spokojna i normalnie mowic, ale juz nie mam sily, potem placze bo mnie nie szanuje i mowi przykre slowa ktore tkwia w glowie....coreczka wszystko donosi mamusi...Quincy inny lekarz tez da rade, wiec spokojnie ;-)na wizycie wypytasz go o wszystko!

MadziaSek jeśli chodzi o seks to u mnie też posucha. Też odczuwam to trochę tak, że już jestem tak nieatrakcyjna, że nie ma na mnie ochoty. Ale jak pomyślę racjonalnie (chociaż hormony czasem to uniemożliwiają) to wierzę w to co mi kiedyś powiedział. Ze 2 miesiące temu jak już miałam taki ciążowy brzuszek, to się spytałam czy go to zniechęca. Powiedział, że "zniechęca" to złe słowo, po prostu ciąża/kobieta w ciąży nie kojarzy mu się z seksem. Powiedział to w sumie z troską i czułością, że nie chodzi o wygląd (poza brzuch to nie widzi różnicy niby) tylko o stan. No staram się to zrozumieć, ale jednak bardziej mi odpowiada jak patrzy jak na kobietę, a nie mamuśkę :(. Może Twojemu też o to chodzi, czy mniej więcej o to. Dobrze chociaż, że czasem mnie skubnie, klepnie czy coś takiego ;). No poza przytulaniem oczywiście.
Wyobraziłam sobie tą córeczkę, taka mała wredotka, która na tatusia robi maślane oczka i zaraz potem spogląda na Ciebie z satysfakcją i wyższością ;). NIby taka mała i niedopieszczona, a tak na prawdę już taka wyrachowana, podstępna rasowa sucz (przepraszam, że tak nieładnie o dziecku:zawstydzona/y:). Sorry, nie znam jej, ale taki obraz mi się ukazał w oczach :p

Basia a lenia to też mam okrutnego. Niiiiiiic mi się nie chce. Współczuję rozstępów. Mnie na razie nie dotknęły jeszcze, ale cellulit to mam za Was wszystkie chyba :/. Mam nadzieję, że jak zgubię moje dodatkowe kg (jak dotąd +14), to się zmniejszy i ćwiczeniami jakoś to dziadostwo wyplenię.

Quincy ja w ogóle zamierzam rodzić w innym szpitalu, niż przyjmuje moja lekarka. Mimo, że do tego jej szpitala dużo kobiet się pcha bo tam jest patologia ciąży i noworodka i mają tam respirator dla noworodków. Zdecydowałam, że będę rodzić w mojej "wiosce" (jakieś 35 km od tamtego szpitala). Ona sama mi polecała "mój" szpital jeśli z ciążą wszystko ok. Także ja mam pewność, że lekarz będzie inny, ale jakoś mam w miarę zaufanie do tego personelu.

Taka j. kresa biała to jest tkanka, która łączy mięśnie proste brzucha od mostka po spojenie łonowe. A rozejście tej kresy powoduje "dziurę" między mięśniami na tym odcinku na szerokość 3-5 cm.

Ostatnia edycja:
Kupciusia spoko(tez tak czasami o niej mysle) mamusia ja niezle tresuje :-Dco do seksu to my sie czesto bzykalismy, nawet z tak duzym brzuszkiem, mezowi to nie przeszkadza, ale jednak sie zmienilo :-(

reklama
Ja właśnie po obiadku ;) kluski na parze z sosem jagodowym mniam ! :-D

Quincy, zapytaj lekarza o wszystko ze szczegółami i będzie w porządku ;) moja pani dr w ogóle chyba w szpitalu nie przejmuje.. ma swój prywatny gabinet w Londynie, a u mnie w przychodni jest tylko 2 razy w tygodniu.. być może przyjmuje z NFZ żeby jej tu składki opłacano..
Jeżeli lekarz da Ci wskazanie do CC, a pracuje w tym szpitalu to wydaje i się, że mimo urlopu nikt nie podważy jego decyzji.. szczególnie jak się tam wszyscy znają ;)

Taka j., Ty nie masz co zrzucać ! widać na fotkach ;) urodzisz i wszystko zniknie ! :)

U mnie dziewczyny też zero sexu.. ale to raczej z mojej winy ;P
chociaż teraz już mąż też z tego co widzę woli gadać do brzucha i opowiadać synkowi co to z nim nie będzie robił jak się urodzi :p codziennie wieczorem ta sama nawijka;P mały ma już chyba dosyć haha ;)

Do góry