reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
uff.. dziewczyny wreszcie uprasowałam wszystkie ubranka i poukładałam do komody !! normalnie jestem z siebie dumna ! haha :) ale teraz trochę plecy mnie bolą ;/

Ja też się golę na ślepo, a ostatnio jak do lekarza szłam to właśnie z lusterkiem w wannie siedziałam :-D

Taka j., nam o tym mówiła na szkole rodzenia ale wzoru niestety nie przesłała :( chodzi o to jakbyś chciała żeby poród przebiegał, możesz tam np. napisać, że nie zgadzasz się na nacięcie krocza itd.. u nas to wątpię czy ktoś zwróci na to uwagę ;p chociaż położna na szkole rodzenia mówiła, że warto sobie taki plan zrobić i dać im do podpisu.. bo wtedy jakby odpukać coś zrobili co nie mieli, a się podpisali to będą mieli problemy jak byś się uparła i swoich praw dochodziła to się nie wyprą :)

Aha, to ja nie bardzo w to wierzę, potem to taki żywioł jest, że się na nic nie patrzy :)

Ja do szpitala biorę rozpinana koszule
(Do porodu szpital daje)
Papcie szlafrok podpaski stanik - żeby koszuli nie brudzić a wkładek typowych nie mam bo drogie są. Będę wkładać zamiast nich tak jak przy synku te duże płatki kosmetyczne :*
Pokłady na łóżko
Majtki
Kosmetyki
Ręczniki
Maść do piersi i laktator

A do dziecka
Pampersy
Chusteczki
Maść do pupy
Ubranka oni dają tzn ubierają w szpitalne.
Tylko na wyjście trzeba przynieść
;-)

Taka- no tak jak basia wspomniala o tym planie porodu, ja jeszcze nie mam ale chce mieć ;)- ktos tu mowil.ze na str rodzic po ludzku jest wzór czy coś

Maciejkaa- ponoć w rossmanie sa tanie wkladki laktacyjne

Basia - ehh.mnie jutroprasowanie czeka aż.mnie.plecy bolą na sama.myśl ;/ ps. A kupilas te naklejki na ścianę?! Jak kupisz to się pochwal!!:)

Miciurka ja pisalam o planie na stronie rodzic po ludzku ;-) jest bardzo fajny i ma wszystkie informacje!
Maciejka tak piore biale oddzielnie, zawsze pralam nawet dla siebie, a dla malucha mam sporo takich rzeczy :-D
dzisiaj na szkole rodzenia zaczelysmy cwiczenia, bylo tez o pologu :-D

Ja właśnie wróciłam :) byłam nakarmić kotkę siostry :) Biedna nic chyba nie zjadła od ich wczorajszego wyjazdu.. w kuwecie też pusto hm.. żal mi jej ale mąż nie pozwala mi jej do nas zabrać :( przynajmniej zjadła trochę przy mnie i napiła się wody :) cwaniara pije tylko wodę prosto z kranu, a w misce ma pełno..

Miciurka, jeszcze nie kupiłam bo nie mam na razie koncepcji jakie i ile ;P sowy mi się podobają :) najpierw muszę powiesić obrazki, które kupiliśmy w ikei :)

Ja też tego planu porodu chyba nie będę robić bo jest mi wszystko jedno byle urodzić zdrowego malucha..

Madziasek, fajnie jak sobie ćwiczycie na szkole rodzenia :) u mnie też były ale ja chodziłam tylko na teorię bo przez mój puls wolałam nie ryzykować..
Ja też białe i kolorowe prałam osobno :)

reklama
Właśnie zjadłam prawie całe pudełko lodów kit kat :szok: jedyne 400ml ;P
Nie wiem co się dzieje, ale ja jem i jem.. Wczoraj obudziłam się o 3 rano i tak mnie ssało, że musiałam suchą kromkę chleba wsunąć, żeby zasnąć ..
powiedzcie, że nie jestem w tym jedzeniu sama :p

W ogóle macie czasami wrażenie, że drętwieją wam ręce ? ale całe, nie tylko dłonie.. mnie się to czasami zdarza.. Nie wspomnę już o nogach.. jak jakiś czas kucam np ostatnio jak w h&m oglądałam dziecięce ciuszki, które były bardzo nisko to później wstać nie umiałam, nogi jak z waty..

Do góry